Europees Trio - Hotel Simons Plaza
City- & minitrips

Europees Trio - Hotel Simons Plaza

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Je moet niet altijd ver reizen om te genieten! Waarom niet eens een rustig en gevarieerd weekend, er even tussenuit bij de buren... zowel in Luxemburg, Duitsland als in Frankrijk. We bezoeken de stad Luxemburg in al haar facetten, met als afsluiter de degustatie van een frisse Moezelwijn. In de oudste stad van Duitsland, Trier, duiken we in het Romeinse verleden. In Frankrijk bezoeken we de Moezelstad Metz, met haar “glazen” kathedraal en het gloednieuwe, futuristische Centre Pompidou.

Hotel Simons Plaza

Zéér verzorgd en modern hotel in het Groothertogdom Luxemburg. 

Kamers

Alle kamers zijn afgewerkt in mooie materialen, met douche, tv, minibar. 

Eten en drinken

's Avonds verzorgde driegangenmaaltijd. ‘s Morgens een goed ontbijtbuffet. Gezellige en ruime hotelbar met terras.

Bezoeken

Facultatieve bezoeken (prijzen onder voorbehoud):

  • Kazematten in Luxemburg: € 3,50/persoon (gesloten tussen november en Pasen) 
  • Bezoek wijnkelder: € 12/persoon 
  • Bezoek Romeins Trier: € 10,50/persoon.

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Zowel in Luxemburg, Frankrijk als Duitsland gebruiken we de euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Europees Trio - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek. Via een vlotte route houden we onderweg halt voor een korte ontbijtstop in Luxemburg, zodat je ook nog voordelig rookwaren of alcohol kan aankopen. Het Groothertogdom Luxemburg is onze kleinste buur... maar niet de minste. In de voormiddag verkennen we de mooi gelegen stad Luxemburg, met allereerst een verkenning van het plateau van Kirchberg, waar tegenwoordig heel wat internationale organisaties gehuisvest zijn. Aansluitend rijden we verder naar het hartje van de stad voor een stadswandeling. Je ontdekt Luxemburg als een hippe, moderne stad met veel aandacht voor haar verleden. We duiken ook in de buik van de stad met een bezoek aan één van de kazematten, het verdedigingsstelsel dat Luxemburg te danken heeft aan zijn unieke ligging op een rots, de “Bock”. Nadien is er nog tijd voorzien voor een vrij middagmaal, shopping of een terrasje... We verlaten Luxemburg om aan de Moezel de stadsdrukte te vergeten. We nemen een verfrissend aperitief in één van de talrijke wijnhuizen aan de Luxemburgse zijde en laten ons (in het Nederlands!!) alle geheimen vertellen van die frisse schuimwijnen. In de vooravond aankomst in ons prima hotel. Kamerverdeling en avondmaal in het hotel. Later op de avond kan je nog doorzakken in de bar of op het terras van het hotel.

Dag 2

Na het Duitse ontbijtbuffet zijn we sterk genoeg om onze wandeling doorheen Trier te kunnen aanvatten. De stad, de oudste van Duitsland, heeft flink wat te bieden uit de Romeinse tijd zoals het amfitheater, de Porta Nigra en de resten van de thermen, net zoals enkele schitterende religieuze gebouwen van Romeinse basilica tot Duitse praalbarok. Voeg daarbij een autovrij centrum en je hebt alle ingrediënten voor een boeiende zondagvoormiddag. Vrij middagmaal (geniet dit keer van de Duitse moezelwijnen). In de namiddag rijden we doorheen het land van Moezel en Saar richting zuiderbuur Frankrijk, het derde luikje in ons Europees Trio. Metz is de Franse parel aan de Moezel. Voor Vlamingen vaak een onbekende stad die nochtans heel wat fraais te bieden heeft: de Saint Etienne-kathedraal, de Place du Théâtre, de Moezelkades ... en niet te vergeten: Metz noemt zich de meest groene stad van Frankrijk! Met een stadswandeling verkennen we al dat moois. Op de terugreis houden we nog halt voor een vrij avondmaal. Aankomst in Diepenbeek rond 22.00 uur.

top