Fietsvakantie Maare-Moezel - Schloßhotel Raatz
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Maare-Moezel - Schloßhotel Raatz

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De fietsroute Maare-Moezel loopt vanuit Daun in de vulkanische Eifel naar Bernkastel-Kues aan de Moezel. De lange fietsroute loopt met name over het oude baanvak van de Maare-Moezelspoorlijn. Deze fietsroute is iets bijzonder, want je fietst door oude spoortunnels en over viaducten en bruggen. Het doorgaande, voornamelijk vlakke en langs de oever lopende fietspad dat lange autovrije trajecten heeft, brengt in zijn verloop alles samen wat de Moezel zo aantrekkelijk maakt: ontelbare wijngaarden, oude steden, romantische burchten en idyllisch vakwerk. 


Eigen fiets meebrengen


Algemene info fietsreizen

Reisdata
donderdag 12 sep tot zondag 15 sep 2019

Bekijk data en prijzen

Schloßhotel Raatz

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
donderdag 12 sep tot zondag 15 sep 2019 4 dagen € 445
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 36
  • Eigen fiets meebrengen

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

•

Dag 1 - 52 km Vertrek in Diepenbeek tot Daun (170 km) Daun tot Lieser

In de late voormiddag fietsen uitladen en vertrek aan de kratermeren in Daun. Door de ligging van het fietspad op oude spoorwegtrajecten zijn de stijgingen minimaal en de kwaliteit van het fietspad is goed. Wij fietsen steeds in dalende lijn naar de Moezel tot in ons hotel in Lieser. Avondeten en overnachting.

•

Dag 2 - 50 km Lieser - Traben Trarbach

Vanuit het hotel met de fiets stroomafwaarts langs de mooie dorpjes zoals Bernkastel, de middeleeuwse stad van de beroemde "Doctor-Wijn", Zeltingen en Traben Trarbach, de Jugendstilstad. Terug richting Lieser voor het avondeten en overnachting. 

•

Dag 3 - 50 km Lieser - Neumagen Dhron

Met de fiets vanuit het hotel stroomopwaarts tot Minheim. De Moezel oversteken en verder naar Piesport. Terug de Moezel oversteken richting Trittenheim. Verder naar Neumagen Dhron, met zijn beroemde Romeinse wijnschip of de Romeinse wijnperserijen. Fietsen stallen en met de bus naar Lieser. Avondeten en overnachting in Lieser. 

•

Dag 4 - 42 km Neumagen Dhron - Trier

Met de bus naar Neumagen Dhron, hier zetten we onze fietstocht verder naar Trier, één van de oudste steden van Duitsland, want 2000 jaar geschiedenis bezorgt dit 'Rome van het noorden' ontelbare onmisbare bezienswaardigheden. De eeuwenoude Dom van Trier, het amfitheater, de Grote Markt, een van 's lands fraaiste stadspleinen. Of de Porta Nigra, de roetzwarte poort in de Romeinse muur rond Trier. voorzie dus zeker genoeg tijd om alle culturele trekpleisters van de stad op te snuiven. In de late namiddag fietsen laden en terug richting Diepenbeek. 

top