Berlijn en Potsdam - Ivbergs Hotel Premium
Meerdaagse reizen

Berlijn en Potsdam - Ivbergs Hotel Premium

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De val van de Muur, een waarachtig gelukkig moment in de Duitse en Europese geschiedenis. In geen enkele andere stad is het contrast tussen het verleden en het heden zo indrukwekkend en zo groot als in de Duitse hoofdstad. Berlijn is opwindend. Berlijn heeft tempo. Berlijn is elke dag weer anders. Beleef Berlijn, geniet van de stad met zijn unieke culturele aanbod, het legendarische nachtleven, de groene oases en de meren. Wij bezoeken resten van de Berlijnse Muur en talrijke highlights zoals de Reichstag, Unter den Linden, het Museuminsel, de Potsdamer Platz, Bikini Berlin, Spreeufer en veel meer... In Potsdam hebben we aandacht voor het barokke paleis Sanssouci en Cecilienhof.


Bekijk ook zeker eens onze andere reizen naar Berlijn zoals:

Reisdata
woensdag 28 nov tot zondag 2 dec
...

Bekijk data en prijzen

Ivbergs Hotel Premium

Dit viersterrenhotel ligt in het centrum van Berlijn, op 6 minuten lopen van de winkelstraat Kurfürstendamm en het winkelcentrum KaDeWe.  

Kamers

Elke kamer beschikt over een flatscreen-tv, airco, minibar, telefoon en safe.  

Eten en drinken

Dit hotel beschikt ook over een mooie ontbijtruimte en een gezellige lounge. 

Verblijf in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5 (of dag 6). Bezoeken

5-dagen inkomgelden: 

 • staatsmusea € 12
 • Checkpoint Charlie € 12,50
 • Sanssouci € 12
 • boottocht € 12
 • DDR-museum € 9,5
 • Dom € 7
 • Olympisch stadion € 7 

(prijzen najaar 2016)

6-dagen inkomgelden:

 • Olympisch Stadion € 7
 • Staatsmusea € 12
 • Checkpoint Charlie € 12,50
 • Sanssouci € 12
 • boottocht € 12
 • DDR-museum € 9,5
 • Dom € 7
 • Schloss Charlottenburg € 12
 • Joods Museum € 8

(prijzen najaar 2016).

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 31 okt tot zondag 4 nov 5 dagen € 445
1
Reserveer
woensdag 28 nov tot zondag 2 dec 5 dagen € 445
1
Reserveer
vrijdag 14 dec tot dinsdag 18 dec 5 dagen € 445
1
Reserveer
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • 2 x dagreis
  Bekijk ook zeker eens onze andere reizen naar Berlijn zoals:


  Extra's

  Eenpersoonskamer op aanvraag
  Annulatieverzekering op aanvraag
  Reisbijstandsverzekering op aanvraag

  Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
  (Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
  Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

  Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

  Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

  Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

  Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Activiteiten

  Berlijn - Potsdam - 5 dagen

  Cultuur- en ontspanningsreis

  Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

  Dag 1

  Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Via Nederland naar het Ruhrgebied en richting Hannover. Bezoek aan de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn. Tijdens deze heenreis worden er een tweetal stops ingelast. Vrij middagmaal. In de late namiddag rijden we via Grunewald, Berlijn binnen en doen we nog het Olympisch stadion en Schloss Charlottenburg (stop) aan. Avondeten in het hotel. Vrije avond. 

  Dag 2

  Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur: Checkpoint Charlie, East-Side Gallery en Bernauer Straße. We bezoeken ook de Russische gedenkplaats Treptower Park. Vrij middagmaal in de buurt van de Hackesche Höfe. Namiddag: sightseeing in wat ooit West-Berlijn was: o.a. Kulturforum, Philharmonie, ambassadewijk, KaDeWe, Ku’damm, Wilhelm Gedächtniskirche en Bikini-Haus Berlin. Vrije tijd. Avondeten in plaatselijk restaurant. Aansluitend: Potsdamer Platz by Night.

  Dag 3

  Na het ontbijt maken we een wandeling in de buurt van Brandenburger Tor: o.a. bunker Hitler, Holocaust Denkmal, Pariser Platz, Bundeskanzleramt, Spreeufer, Berlin Hauptbahnhof (koffiepauze) en de regeringswijk. Vrij middagmaal in de Friedrichstraße. In de namiddag gaat het richting Unter den Linden, Bebelplatz, Gendarmenmarkt en Gallery Lafayette. Vrije tijd voor shopping, museumbezoek of wandeling van Alexanderplatz naar Nikolaiviertel. Avondeten in plaatselijk restaurant.

  Dag 4

  Na het ontbijt vertrekken wij naar Potsdam, een twintigtal kilometer ten westen van Berlijn. Wij maken er een wandeling in het prachtige park Sanssouci (Werelderfgoed). Bezoek aan het mooie keizerlijke slot Sanssouci is facultatief mogelijk. Vrij middagmaal in de stad. Na de middag: bezoek aan Schloss Cecilienhof waar in 1945 de Conferentie van Potsdam plaatsvond. Daarna keren wij terug naar Berlijn met een bezoek aan de Reichstag (o.v.). Hierna rijden we via Haus der Kulturen der Welt en Schloss Bellevue en de Siegessäule terug naar het hotel. Avondeten in het hotel. Vrije avond.

  Dag 5

  Na het ontbijt bagage inladen en vertrek via dezelfde weg richting België. Onderweg wordt er wederom een tweetal keer gestopt. Aankomst Diepenbeek in de vroege avond.

  Berlijn - Potsdam - 6 dagen

  Genieten van cultuur, historie en stadsleven.

  Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

  Dag 1

  Vertrek ‘s morgens vanuit Diepenbeek via Duitse autowegen naar Berlijn. Onderweg bezoeken we de voormalige grens tussen wat ooit Oost- en West-Duitsland was. Daar kun je de sfeer van toen opsnuiven en vervolgens genieten we van een facultatief middagmaal. Via Grunewald rijden we Berlijn binnen. Deze rit door bossen en langs meren eindigt aan het Olympiastadion. Hierna gaat het richting Schloss Charlottenburg. Je wordt er koninklijk ontvangen in de prachtige tuin van het 18de eeuwse kasteel. Daarna rijden we naar ons hotel, gelegen in het hartje van Berlijn en op wandelafstand van de Kurfürstendamm. Avondmaal in het hotel.

  Dag 2

  Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur. We bezoeken de Niederkirchner Straße, waar de ‘Mauerspechten’ hun werk deden en rijden via Checkpoint Charlie naar de East Side Gallery, het meest bekende stuk van de Berlijnse muur en tevens de langste openluchtgallerij ter wereld. Vooraleer we de Gedenkstätte Bernauer Straße bezoeken (het laatste, maar meest authentieke stuk Muur), maken we een stop aan Treptower Park. Dit is een bijzondere plek in Berlijn. Het is een Sovjet-gedenkteken, dat werd gebouwd ter herinnering aan de 20 000 Sovjetsoldaten die sneuvelden bij de slag om Berlijn in 1945. Voor het vrije middagmaal gaan we naar de buurt rond de Hackesche Höfe. Zij worden beschouwd als één van de mooiste voorbeelden van industriële Jugendstilarchitectuur van Duitsland. Na de middagpauze maken we nog een korte wandeling door de voormalige Joodse wijk en snuiven we de relaxte sfeer op langs de Spree en in Friedrichshain (RAW-Gelände). ’s Avonds eten we in de buurt van Potsdamer Platz en aansluitend bezoeken we Potsdamer Platz by Night.

  Dag 3

  Op dag drie begeven we ons naar de plek waar ooit de bunker van Hitler stond, het Holocaust Denkmal en Brandenburger Tor. Van daaruit gaat het richting Bundeskanzleramt en het ultramoderne station Berlin Hauptbahnhof. Het is het grootste station van Europa en bestaat uit vijf open niveaus die met elkaar in verbinding staan. Zeker een bezoek waard! We houden er onze koffiestop. Vervolgens flaneren we langs de Spree en bewonderen we vele hypermoderne overheidsgebouwen. In de buurt van het station Friedrichstraße houden we onze middagpauze. Aansluitend bezoeken we de Reichstag. (o.v.) en volgt er een vrije namiddag met o.a. mogelijkheid tot shopping, museumbezoek... Voor geïnteresseerden is er een geleid bezoek aan het Joods museum (facultatief) voorzien. Het gebouw van Daniël Libeskind vertelt een verhaal. Niet alleen de vorm en de gebruikte materialen spreken boekdelen, ook het erin rondlopen beklijft en laat diepe indrukken na. Avondmaal in een restaurant op wandelafstand van het hotel.

  Dag 4

  Vandaag genieten we van een bezoek aan het koninklijke Potsdam, ook genaamd het Pruisische Versailles, genesteld in een charmant cultureel landschap met paleizen en historische tuinen, die behoren tot het Unesco Werelderfgoed. Dit maakt van de hoofdstad van Brandenburg een interessante bestemming om te verkennen. We brengen een bezoek aan het kastelenpark van Sanssouci, de zomerresidentie van koning Frederik de Grote, die hier tot rust wilde komen. Het park vormt een perfect staaltje van aangelegde natuur, samengesteld uit verschillende tuinen waaronder de Hollandse tuin en het Franse “Lustgarten” bij de Orangerie. Voor het middagmaal vertoeven we in de Hollandse wijk, waar de toenmalige koning Frederik Wilhelm de eerste Hollandse arbeiders uitnodigde, gekenmerkt door de rode baksteen en de mooie puntgevels. In de namiddag bezoeken we een historische plek: Schloss Cecilienhof. Daar werd het Verdrag van Potsdam getekend. Na dit bezoek en een bezoek aan een Biergarten langs de Wannsee rijden we terug naar de binnenstad van Berlijn. Avondmaal in een leuk restaurant in de stad.

  Dag 5

  In de voormiddag maken we een korte wandeling via Unter den Linden, de Bebelplatz, de Belgische ambassade en de Gendarmenmarkt naar Gallery Lafayette. Hierna rijden we naar de Alexanderplatz. We verkennen er de buurt met o.a. de bekende Fernsehturm (televisietoren), het Rotes Rathaus, Nikolaiviertel en de Berliner Dom. In de namiddag krijg je de keuze tussen een bezoek het Pergamonmuseum of Neues Museum (facultatief). Of een rit naar de Kurfürstendamm, de grootste shoppingstraat van Duitsland, inclusief een bezoek aan KADEWE, Bikini-Haus Berlin en de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Avondmaal in het hotel.

  Dag 6

  Na een rustig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van deze verrassende en boeiende hoofdstad. Facultatief middagmaal onderweg, aankomst voorzien in de vroege avond in Diepenbeek. 
  top