Rondreis Griekenland
Rondreizen

Rondreis Griekenland

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Een ontdekkingstocht doorheen het echte Hellas.

Griekenland heeft ons heel wat te bieden: vakantie en rust aan zee, natuur en cultuur, maar ook uitstekende hotels en een vriendelijke bevolking.

In het klassieke Griekenland ligt de oorsprong van onze beschaving: hier werd onze democratie geboren en het westers denken gevormd. De Zigeuner luxeautocar brengt ons via Frankrijk, Zwitserland en Italië naar Ancona. Een cruiseschip voert ons naar Igoumenitsa (Griekenland). Van hieruit gaat onze reis langs de mooiste  en meest interessante sites van Griekenland! We bezoeken de Byzantijnse "zwevende" kloosters, de Meteora, de beroemde orakelplaats van Apollo in Delphi, de hoofdstad Athene met zijn Akropolis, de Peloponnesos met de cyclopische burcht van Agamemnon, Mycene, We ontdekken de oude theaterwereld in Epidauros en verblijven in Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Intussen reizen we doorheen het bergachtige Griekenland - onder een zonnige hemel en in een gastvrij en gunstig klimaat - naar de boorden van de groenblauwe Egeïsche Zee in Tolon en Nauplion. In Tolon genieten we van een zalige rustdag aan de zee. Bij onze terugreis doorkruisen we in Cruisestijl - van Patras tot Ancona - de hele Adriatische Zee en overnachten nabij Rimini in Italië. Op onze terugreis bezoeken we ook nog het meer van Lugano.

Reisdata
woensdag 1 mei tot maandag 13 mei 2019

Bekijk data en prijzen

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Verblijf in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 13. 

Bezoeken

Niet inbegrepen:

  • de niet vermelde maaltijden
  • facultatief boottochtje op vrije dag in Tolo
  • de toegangsprijzen voor de bezienswaardigheden en musea zijn nog niet bekend (ongeveer € 100, gebaseerd op 2017). 

Totaal ongeveer € 162

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds). Niet EU-burgers gelieve contact op te nemen met je gemeente voor de vereiste documenten. Best ook een kopie van je identiteitskaart meenemen.

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 1 mei tot maandag 13 mei 2019 13 dagen € 1365
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis (heen- en terugreis met tussenovernachting)

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rondreis Griekenland - 13 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

DIEPENBEEK - ITALIË

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek. In onze comfortabele autocar reizen wij richting Milaan voor onze overnachting.

Dag 2

ITALIË - ANCONA

Na het ontbijt vertrekken wij bij zonsopgang richting Ancona. Wij rijden richting Bologna om in de late namiddag aan te komen in de haven van Ancona, gelegen in de Marche. Inschepen en een heerlijke maaltijd aan boord van onze overzetboot. Een glaasje in de bar en een zoete nachtrust in onze privé-kajuit.

Dag 3

IGOUMENITSA - KALAMBAKA

Na een heerlijk ontbijt aan boord van onze luxe overzetboot komen wij rond 9.00 uur aan op Griekse bodem nl. in Igoumenitsa. Na de ontscheping rijden wij doorheen de streek Epiros richting Ioanina. Verder over de Katara-pas (mooie uitzichten) naar Metsovo, waar we een vrij middagmaal hebben in het centrum van dit mooie bergdorp. Na de middag rijden wij naar een van de meest indrukwekkende natuurwonderen nl. de Meteora (de zwevende bergen). In de post-Byzantijnse 14e eeuw hebben monniken er hun kloosters gebouwd. Bij het bezoek aan een van deze kloosters beseffen we pas ten volle wat een huzarenstukje de bouw ervan moet geweest zijn. Na het bezoek rijden wij naar ons hotel in het centrum van Kalambaka, gelegen aan de voet van de meteoren.

Dag 4

KALAMBAKA - DELPHI 

Doorheen de Thessalische vlakte met zijn mooie panorama’s en zijn katoenvelden rijden wij via Trikala, Karditsa en Lamia naar Delphi aan de voet van het indrukwekkende Parnassiagebergte. Na een vrij middagmaal bezoeken we de ‘omphalos’ (navel) van de wereld en het meest beroemde orakel uit de Oudheid. De godheid Apollo heeft er eeuwenlang via de Pythia zijn ‘orakels’ gedaan. Wij beklimmen de archeologische site met de schathuizen, de tempel van Apollo, het theater en voor de dapperen onder ons de renbaan. Daarna blijft er nog de tijd om een bezoek te brengen aan het museum, dat alleen al om zijn ‘Wagenmenner’ meer dan een bezoek waard is. Overnachting in Delphi of onmiddellijke omgeving.

Dag 5

DELPHI - ATHENE

Na het ontbijt vertrekken wij richting Osios Loukas. Ook deze plek met zijn mooie Byzantijnse kerken en klooster is een bezoek waard. Wij bewonderen er de mooie mozaïeken en fresco’s. En dan op weg naar Athene. Bij aankomst doorkruisen wij de stad en vanuit onze bus maken we al kennis met de indrukwekkende monumenten. Deze zijn echter voor morgen. Dus stevenen wij direct naar de Akropolis. Uitgebreid bezoeken wij deze getuigenis van het grote Athene van de 5e eeuw v.C. (Parthenon, Erechtheion, Propyleën). Aansluitend een blik op de Agora, de Pnyx enz. Naar ons hotel in het centrum van de stad voor een lekker avondmaal.

Dag 6

ATHENE

‘s Morgens met de metro naar het Omoniaplein en vandaar naar het Nationaal Archeologisch museum voor een bezoek van anderhalf uur. Daarna een wandeling doorheen de stad met zijn indrukwekkende neo- klassieke gebouwen naar het Parlement voor de aflossing van de wacht (12.00 uur). Verder via het park naar het Olympische stadion en dan naar de Plaka, de oude Turkse wijk, voor een vrij middagmaal en een vrije namiddag.

Dag 7

ATHENE - EPIDAVROS - NAFPLIO - TOLO

Na het ontbijt verlaten wij de drukte van Athene en rijden zuidwaarts langs de kust naar Korinthe. Hier bewonderen wij het indrukwekkende kanaal dat Griekenland in twee delen splitst. Verder naar Epidavros. Hier bezoeken wij het indrukwekkende theater met zijn uitzonderlijke akoestiek. Ook de rest van de archeologische site verdient een bezoek en dan tijd voor het vrije middagmaal. Vervolgens richting Nafplio, waar wij de Palamidiburcht bezoeken. De dapperen kunnen te voet naar beneden via een trappenstelsel van nagenoeg 1000 treden. Een bezoekje aan de oude hoofdstad van Griekenland (Nafplio) en dan naar Tolo voor twee nachten.

Dag 8

TOLO

Vrije dag in de rustige badplaats Tolo. Genieten, wandelen, rusten, bootje varen. Keuze genoeg.

Dag 9

TOLO - MYKENE - OLYMPIA

Zoals de vorige dagen na het ontbijt op weg voor nieuwe ontdekkingen. Vooreerst een bezoek aan de overblijfselen van het oude Mykene. De stad waar ooit Agamemnon heerste, de man die de Grieken aanvoerde in de Trojaanse oorlog. Het meest vermaarde monument is natuurlijk de ‘Leeuwenpoort’. Maar ook de graven van Agamemnon en Clutaemnestra, waar Schliemann de gouden schat ontdekte (in Museum van Athene) en het paleis van de koning zijn een bezoek waard. Aansluitend een bezoek aan het museum. Onderweg een vrij middagmaal en dan de bergen in langs Lankadia (korte stop) (bijzonder mooi gelegen) zo verder naar Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen, waar we overnachten.

Dag 10

OLYMPIA - PATRAS

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de archeologische site, waar nog om de twee jaren (zomer- en winterspelen) het Olympische vuur wordt aangestoken. De indrukwekkende tempels van Zeus en Hera, het stadion, de schathuizen, de oefenpleinen enz. Alles zal aan onze ogen voorbijglijden. Ook het museum nemen we er nog bij vooraleer wij het centrum van het stadje bezoeken. Na de middag rijden wij naar Patras, de derde stad van Griekenland en geboorteplaats van de heilige Andreas. Wij bezoeken dan ook zijn kerk, de grootste byzantijnse kerk van de wereld. In de late namiddag schepen we in naar Ancona.

Dag 11

OVERTOCHT MIDDELLANDSE ZEE

Vrije dag op de boot. In de late namiddag ontschepen we in Ancona en rijden door met de autocar naar Rimini voor een overnachting.

Dag 12

Wij rijden richting Milaan om in de namiddag aan te komen in de buurt van Lugano. Wij bezoeken deze badplaats, gelegen aan het gelijknamige meer. Overnachting in de buurt van Piotta nabij de Gottardtunnel.

Dag 13

PIOTTA - DIEPENBEEK

Langs de Zwitserse, Franse, Luxemburgse en Belgische snelwegen naar Diepenbeek.

top