Rondreis Sardinië
Rondreizen

Rondreis Sardinië

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Van veel plekjes rond de Middellandse Zee bestaan de mooie beelden alleen in reclamefolders, maar op Sardinië tref je ze nog in het echt aan: parelwitte stranden, wuivende palmen, een azuurblauwe zee, idyllische baaien en bovendien: weinig bezoekers. De enige streek die door het internationale toerisme ontdekt werd, is de Costa Smeralda, waar de jetset van Europa graag vertoeft in luxevilla’s aan een indrukwekkend strand. Ook deze streek in het noordoosten bezoeken wij, maar we beperken ons niet tot dit deel. Heel Sardinië staat immers op ons programma: Sassari met zijn pittoreske wijken en mooie pleinen, Alghero, al even mooi, Orestano met het schiereiland Sinis, bekend om zijn mooie natuur. We bezoeken verder ook de Nuraghe, een prehistorisch gebied, rijden door het binnenland naar de hoofdstad Cagliari, helemaal in het zuiden, waar de aanwezigheid der Romeinen nog voelbaar is. Terug naar het noorden maken wij kennis met het leven van de herders en brengen ook een bezoek aan het eilandje Caprera met het huis van Garibaldi. De overtocht naar Sardinië gebeurt vanuit Genua en de overtocht terug is vanuit Porto Torres per luxeferry.

Op Sardinië verblijven we in volpension.

Reisdata
donderdag 9 mei tot zaterdag 18 mei 2019

Bekijk data en prijzen

Op Sardinië verblijven we in volpension.

Eten en drinken

Verblijf in volpension beginnend met het middagmaal op dag 3 en eindigend met het middagmaal op dag 9. Dag 1, 2 en 10 op basis van halfpension. 

Bezoeken

Inkomprijzen ± € 25 (-18 en +65ers kunnen van een korting genieten):

  • Barrumini € 5
  • Nora € 4
  • Nuoro € 3
  • Maddalena € 5 

(± prijzen van 2017)

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas (Verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij jeziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

230V. Voor laders speciale stekker noodzakelijk.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
donderdag 9 mei tot zaterdag 18 mei 2019 10 dagen € 1275
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Volpension tijdens verblijf in Sardinië
  • 2 x dagreis, heenreis met tussenovernachting

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rondreis Sardinië - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek. Langs de snelweg naar het Groothertogdom Luxemburg (ontbijtstop) verder via Lotharingen en de Elzas tot Haut-Königsbourg (vrij middagmaal). Via Colmar en Mulhouse naar de Zwitserse grens. Van Basel naar Lüzern (kort bezoek) en via Küssnacht (korte stop) naar de Gothardtunnel. Voorbij de tunnel overnachting in Italiaanstalig Zwitserland.

Dag 2

Vanuit ons hotel rijden we verder zuidwaarts naar de Italiaanse grens, we laten Milaan links liggen, maar brengen een bezoek aan de indrukwekkende abdij van Pavia, waar we ook een vrij middagmaal nemen. Van hieruit gaat het rechtstreeks tot Genua. Ook hier bezoeken we het historische centrum. Rond 19.00 uur inschepen. Avondmaal aan boord en overnachting.

Dag 3

’s Morgens vroeg (rond 8.00 uur) aankomst in Porto Torres en vertrek naar Sassari, waar het middeleeuwse centrum rond de kathedraal bezocht wordt. Daarna rijden we verder naar Alghero. Aankomst in het hotel en middagmaal. Namiddagbezoek aan Alghero, ook wel ‘Barcelonetta‘ genoemd, gezien de bewoners hier nog Catalaans spreken en dialect in ere houden. Het historische centrum met de nauwe straatjes, omringd door de vestingen en de kathedraal met de klokkentoren in gotisch-Catalaanse stijl worden bezocht. Vrije tijd voor shopping. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vertrek vanuit Alghero richting zuiden, langs de mooie panoramische kustweg tot Bosa. Het kasteel van Serravalle domineert dit kleine stadje. Aankomst in het hotel te Oristano voor het middagmaal. In de namiddag bezoek aan de stad Oristano en het schiereiland Sinis om de natuurlijke schoonheid van deze omgeving te bewonderen alsook de opgravingen van de Punische stad Tharros. Terug naar het hotel in Oristano voor avondmaal en overnachting. 

Dag 5

Na het ontbijt richting Barumini, waar het bekendste en grootste ‘nuraghe’ dorp, een typische prehistorische bouwvorm, die alleen op Sardinië terug te vinden is, bezocht wordt. Middagmaal in restaurant en bezoek aan Cagliari, hoofdstad van Sardinië. Bezoek aan het terras Umberto I met prachtig uitzicht over de stad, haven en baai. Verder worden o.a. de kathedraal, het Romeins amfitheater en de toren van San Pancrazio bezocht. Aan het einde van de middag wordt doorgereden naar het dorpje Quartu Sant ’Elena voor avondmaal en overnachting in ons hotel. 

Dag 6

In de voormiddag een excursie naar de kaap van Pula, waar zich de antieke stad Nora bevindt, ooit in handen van Feniciërs, Carthagers en Romeinen met o.a. amfitheater en tempel. Middagmaal in hotel en ’s namiddags vrije tijd in het hotel (met zwembad), of met de shuttle naar het strand of naar het centrum van Cagliari voor shopping. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7 - Diepenbeek

Na het ontbijt vertrek richting noorden. Aankomst in Orgosolo voor een traditionele openluchtmaaltijd met de herders. In de namiddag bezoek aan de stad Nuoro, waar o.a. het klederdrachtmuseum bezocht wordt. Vervolgens naar Palau. Avondmaal en overnachting.

Dag 8

Dagexcursie om het natuurschoon van Sardinië te bewonderen met bezoek aan de archipel Maddalena. Overzet met de boot naar het eiland Maddalena. Middagmaal in het restaurant op dit eiland, met viergangen menu op basis van vis. Bezoek aan het eiland Caprera, waar zich het geboortehuis en museum van Garibaldi bevinden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 9

Deze dag wordt een bezoek gebracht aan het meest mondaine stukje Sardinië, de Costa Smaralda, geliefd vakantieoord van de Italiaanse en internationale jetset. ’s Morgens bezoek aan Porto Cervo. Lunch in hotel. ‘s Middags bezoek aan o.a. Porto Rotondo en Cala di Volpe. Tegen de avond inscheping te Olbia. 

Dag 10

In de voormiddag aankomst in Genua. Hierna rijden we via de klassieke weg (Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg) terug naar Diepenbeek.
top