Rondreis Slovenië - Kroatië - Bosnië & Montenegro
Rondreizen

Rondreis Slovenië - Kroatië - Bosnië & Montenegro

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Kroatië wordt steeds populairder als vakantieland. Een absolute aanrader. Tijdens deze gevarieerde rondreis maak je kennis met het prachtige, veelzijdige land Kroatië. Gastvrije bevolking, prachtige kathedralen, monumenten, watervallen, door de Unesco uitgeroepen wereldsteden, zonovergoten eilanden, duizenden kilometers kust, lekker eten en drinken (aan democratische prijzen), maar vooral genieten. Niet alleen Kroatië (Opatija, Zadar, Sibenik, Krka watervallen, Trogir, Split, Dubrovnik & Zagreb) komt aan bod, wij bezoeken tevens Slovenië (grotten van Postojna), Montenegro (Baai van Kotor, Perast met zijn kunstmatig eilandje Gospa Od Skrpjela, Kotor) & Bosnië Herzegovina (Mostar).

Het wordt een onvergetelijk rondreis.


Reisdata
woensdag 15 mei tot zondag 26 mei 2019

Bekijk data en prijzen

Verblijf in drie- en viersterrenhotels

Eten en drinken

Halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 12. 

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

 • Lokale gidsen in Zadar, Sibenik, Trogir, Dubrovnik & Kotor 
 • inkom Kasteel Predjama, Kathedraal Zadar, Kathedraal Sibenik, Kathedraal Trogir, Kelders, Tempel van Jupiter & Kathedraal in Split, Franciscanenklooster, de oudste apotheek en de ommuring in Dubrovnik.

Vrijblijvend en facultatief zijn:

 • Opatija Rivièra by Night (avondboot)
 • overzetbootje en bezoek kerkje Gospa Od Skrpjela in Perast
 • Krka watervallen (incl. bus & ticket)
 • Minicruise Dubrovnik
 • Fotosafari op de Neretva Delta (incl. middagmaal, drank en folkloremuziek)
 • 9 middagmalen (incl.drank)

Prijs onder voorbehoud: ongeveer € 230. Te betalen in euro op de bus!

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Munteenheid in Kroatie = Kuna. € 1 = ± 7,5 Kuna. Mogelijkheid om Euro’s te wisselen in de verschillende hotels. Het is niet nodig om geld te wisselen in België aangezien de facultatieve mogelijkheden in euro dienen betaald te worden!

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 15 mei tot zondag 26 mei 2019 12 dagen € 1295
1
Reserveer
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag 
 • Inbegrepen: diverse inkomgelden (zie inbegrepen)
 • Facultatieve mogelijkheden: zie programma
 • 2 x dagreis met tussenovernachting

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rondreis Slovenië - Kroatië - Bosnië & Montenegro - 12 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

BELGIË-DUITSLAND-OOSTENRIJK

Vertrek om 05.00 uur in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij ontbijt & middagmaal. Richting Duitsland naar Oostenrijk voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 2

SLOVENIË: PREDJAMA 

KROATIË: OPATIJA

Via het zonnige Karinthie rijden we richting Slovenië waar we één van de bekendste bezienswaardigheden bezoeken: het kasteel van Predjama. Dit kasteel zit vol geheime plekken. O.l.v onze plaatselijke gids komen we veel te weten over de legendes van dit tegen de rots aangeplakte kasteel. In de namiddag rijden we naar Kroatië voor een tussenovernachting in Opatija of omgeving. Installatie in het hotel. Dinerbuffet & Logies (1 nacht). Mogelijkheid tot deelname aan een facultatieve avondboottocht langs de Opatija Rivièra.

Dag 3

KROATIË: ZADAR – SIBENIK Na een verkenningswandeling en wat vrije tijd in Opatija rijden we langs de prachtige Kroatische kustweg naar Zadar. We bezoeken de stad met o.a. de St.-Donat kathedraal, Zeeorgel, het Forum Romanum... Facultatief middagmaal onderweg. We vervolgen onze rit richting Sibenik. Installatie in het hotel op het **** Solaris Beach Resort (3 nachten). Dinerbuffet & logies.

Dag 4

KROATIË: SIBENIK Vanochtend bezoeken we de stad Sibenik, als werelderfgoed erkend door de Unesco, met zijn voornaamste historische gebouwen. Vrije tijd voorzien. Facultatief middagmaal in Sibenik. In de namiddag is het heerlijk genieten op het Solaris Beach Resort. Dinerbuffet & logies.

Dag 5

KROATIË: SPLIT – TROGIR Via de autosnelwegen rijden we naar Split, de grootste stad aan de Adriatische Kust en bezoeken er het paleis van de Romeinse Keizer Diocletianus, de kathedraal, tempel van Jupiter en vele andere bouwwerken van de bekende beeldhouwer Mestrovic. Facultatief middagmaal in Split. Vrije tijd voorzien. In de namiddag bezoeken we Trogir. Werkelijk een prachtig Dalmatisch stadje met zijn mooie kathedraal en vele renaissance en barokke gebouwen. Vrije tijd voorzien. Terug naar ons hotel voor dinerbuffet & logies. 

Dag 6

BOSNIË: MOSTAR Vanuit Sibenik rijden we naar Bosnië, waar we een bezoek brengen aan Mostar. De stad Mostar die in twee gedeeld is door de beroemde brug. Gebouwd door de Turken, vernield door de Kroaten en weer terug opgebouwd en heropend in 2004, is de brug over de hele wereld gekend. Facultatief middagmaal in Mostar. Vrije tijd voorzien. In de vroege namiddag rijden we langs de mooie kustweg naar “de parel van de Adriatische kust” Dubrovnik. Installatie in het hotel (3 nachten). Dinerbuffet & logies.

Dag 7

KROATIË: DUBROVNIK

Vandaag verblijven we heel de dag in het prachtige Dubrovnik waar we een bezoek brengen aan het Franciscanenklooster met de oudste apotheek, de Fransiscanenkerk, de kathedraal, de vele fonteinen, het Sponza Paleis, de markten en andere historische gebouwen. Een wandeling over de muren van de stad is zeker een must! Facultatief middagmaal in Dubrovnik. Tevens mogelijkheid tot deelname aan een facultatieve minicruise rondom het eiland Lokrum in Dubrovnik. Vrije tijd voorzien. Terug naar het hotel. Dinerbuffet & logies.

Dag 8

MONTENEGRO: BAAI VAN KOTOR Een niet te missen daguitstap naar het juweeltje van Montenegro nl. “de baai van Kotor” welke omgeven is door een prachtig stukje natuur. Via een overzetboot (facultatief) varen we naar een minuscuul eilandje, met enkel het kerkje “Gospa Od Skrpjela”. Vervolgens rijden we naar de stad Kotor (Unesco) zelf. Facultatief middagmaal in Kotor. Vrije tijd voorzien. Terug naar het hotel in Dubrovnik. Dinerbuffet & logies.

Dag 9

KROATIË: NERETVA DELTA – SIBENIK Vanuit Dubrovnik rijden we langs de kust naar de moerassige en vruchtbare Neretva-delta. We maken er een facultatieve bootsafari met de authentieke vissersbootjes door het unieke moesasgebied van de Neretva rivier om kennis te maken met de rijke fauna en flora van de regio welk tevens een geliefd toevluchtsoord is voor trekvogels. We genieten van een heerlijk middagmaal, inclusief drank en folkloremuziek. Namiddag rijden we terug naar Sibenik. Installatie in het hotel op het Solaris Beach Reseort (1 nacht). Dinnerbuffet & logies.

Dag 10

KROATIË: KRKA WATERVALLEN – ZAGREB

Vanochtend staat er een facultatieve uitstap naar het prachtige Nationale Park van de Krka watervallen, het natuurfenomeen in Dalmatië. We bezoeken er de watervallen van Skradinski Buk, de meest spectaculaire van het park. Tijdens een aangename wandeling genieten we vanuit de verschillende uitkijkpunten van dit prachtige stukje natuurschoon. Aansluitend genieten we van een facultatief middagmaal bij de plaatselijke bevolking incl. drank en folkloremuziek. Na de middag verlaten we Sibenik en zetten we koers richting Zagreb. Installatie in het hotel (1 nacht). Dinerbuffet & logies.

Dag 11

KROATIË: ZAGREB - OOSTENRIJK In de voormiddag bezoeken we de hoofdstad van Kroatië: Zagreb die uit twee delen bestaat: de beneden- (moderne stad) en bovenstad (oude stad). Ontelbare monumenten, gebouwen, een prachtige kathedraal, torens, gezellige pleinen, theaters, kunstpaviljoenen en diverse shoppingmogelijkheden. Vrije tijd voorzien om onze laatste Kuna’s op te maken. Facultatief middagmaal in Zagreb. Vanuit Zagreb rijden we in de namiddag naar Oostenrijk. Installatie in het hotel (1 nacht). Avondmaal & logies.

Dag 12

BELGIË: DIEPENBEEK. Na het ontbijt keren we huiswaarts met de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur. 
top