Rondreis Portugal
Rondreizen

Rondreis Portugal

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Deze rondreis is een perfecte mix van adembenemende natuur en steden waar kunst en cultuur op een indrukwekkende wijze gestalte krijgen. In de grotten van Altamira, gelegen in het noorden van Spanje, kom je in aanraking met de kunst van onze voorouders. We wandelen naar de hedendaagse kunsttempel “Guggenheim” in Bilbao. Laat je overweldigen door plaatsen zoals Santiago de Compostella en Fatima. Ontdek middeleeuwse stadjes zoals Óbidos en Nazaré. We bezoeken de grootsteden Porto en Lissabon met hun eigen prachtige kunstschatten, kwartieren en architectuur. Ook de omgeving van Lissabon is niet te versmaden. We bezoeken eveneens enkele kloosters en abdijen zoals Batalha en Alcobaça. In Spanje bezoeken we de prachtige architectonische steden Salamanca en Burgos. Een echte aanrader voor mensen die het noorden van Spanje en Portugal eens anders willen ervaren. 

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Verblijf in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 13. 

Bezoeken

Inkomgelden: € 70/persoon. Boottocht op de Douro in Porto niet inbegrepen, alsook een degustatie in een Portohuis.

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Rondreis Spanje/Portugal - 13 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek richting Parijs. Vrij middagmaal onderweg en dan richting Poitiers, waar we zullen overnachten. 

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we richting Bilbao. We gaan het mooie Guggenheim Museum aan de buitenzijde bewonderen. Later maken we een stadswandeling indien het weer het toelaat. Overnachting in het hotel in de stad.

Dag 3

Tijdens onze rit naar Santiago de Compostela bezoeken we de wereldberoemde grotten van Altamira. Onderweg vrij middagmaal in San Vincente, het lieflijke vissersdorpje. Later bezoeken we Lugo met zijn prachtige omwalling en daarna rijden we door naar Santiago de Compostela. 

Dag 4

We verblijven de ganse dag in Santiago de Compostela, het zeer bekende pelgrimsoord en we bezoeken de indrukwekkende kathedraal, de schatkamer en het museum. Vrije tijd en avondmaal in ons hotel. 

Dag 5

Vertrek naar Porto. Onderweg bezoeken we het met schelpen bedekte kerkje van Isla de Toxa. We brengen een bezoek aan Bom Jesus met zijn oude waterkabelbaan en de beroemde trappen in Braga. Avondmaal in ons hotel te Porto. 

Dag 6

We maken een wandeling door de oude stad Porto, een boottocht op de Douro en we brengen een bezoek aan één van de befaamde portohuizen met degustatie. Verder richting Lissabon met onderweg een bezoek aan het mooie Óbidos met zijn witte huisjes. Aankomst in ons hotel te Estoril en avondmaal.

Dag 7

Bezoek aan de stad Lissabon, met o.a. Belém, standbeeld van de zeevaarders, klooster Jerónimos en de baixa enz. ’s Avonds logies en avondmaal in ons hotel. 

Dag 8

Vrije dag met diverse mogelijkheden. Bv. wandelen langs het strand richting Cascais en/of Estoril, bezoek aan de stad Lissabon met zijn musea en kerken, bezoek aan Sintra met zijn mooie kastelen.

Dag 9

Vandaag gaat het naar Fatima, het bekende bedevaartsoord. We bezoeken Nazaré, dat gelegen is hoog op een rots, met uitzicht over de mooiste stranden van Portugal. Tevens bezoeken we het klooster van Alcobaça met de grootste kerk van Portugal. Verder naar het prachtige klooster van Batalha dat onafgewerkt is gebleven. We bezoeken het plein van het bedevaartsoord Fatima, ook mogelijkheid om de kaarsjesprocessie te volgen. 

Dag 10

Van Fatima naar Salamanca in Spanje. Onderweg bezoeken we de mooie tuinen van Castello Branco. In de late namiddag bezoeken we het wondermooie Salamanca met zijn kathedraal, Place Mayor enz. Overnachting en avondmaal in het hotel.

Dag 11

Vandaag gaan we richting Biarritz. Onderweg bezoeken we de mooie stad en de bekende kathedraal van Burgos. Onderweg genieten we van de mooie natuur. Logies en avondmaal in het hotel. 

Dag 12

Bezoek aan de grillige kust van Biarritz en we bewonderen de mooie huizen. We rijden naar Dune de Pilat die u kan beklimmen. Later naar de mooie badplaats. Arcachon voor het middagmaal. Aankomst in ons hotel en avondmaal.

Dag 13

Na het ontbijt vertrekken we richting Diepenbeek met aankomst in de vroege avond. 
top