Fietsvakantie Garda - Lombardije - Emilia

Fietsreizen Italië Peschiera del Garda

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Mantova - Peschiera Del Garda - Sirmione - Brescia - Cremona - Piacenza - Parma - Mantova 

Een fietsvakantie door de regio’s Lombardije en Emilia-Romagna. U fietst langs het Gardameer, via Peschiera Del Garda en het mooie Sirmione tot in Brescia. Vervolgens fietst u door de provincies Piacenza en Parma, twee fascinerende streken met prachtige kastelen. U maakt kennis met de cultuur, de wijnen van de Colli Piacentini en de fantastische gastronomie. U fietst over kronkelige wegen, door het vlakke Parmezaanse land, langs mooie grote en kleine boerderijen en veel landbouwgronden. Verder langs Brescello tot in het middeleeuwse Mantova. 

Eigen fiets meebrengen!


Algemene info fietsreizen
  • Hotel in omgeving Como
  • Hotel San Benedetto***, omgeving Peschiera
  • Hotel Ambasciatori****, Brescia
  • Hotel Continental****, Cremona
  • Hotel Grande Albergo Roma****, Piacenza
  • Hotel Locanda del Lupo****, Soranga
  • Hotel Rechigi***, Mantova
  • Hotel in omgeving Como 

Diverse drie- en viersterrenhotels

Activiteiten

Dag 1

Via Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Italië naar ons hotel in de buurt van Turate voor een tussenovernachting.

Dag 2 - 47 km Mantova – Peschiera Del Garda

Met de autocar naar Mantova. Fietsen uitladen en via een mooi fietspad langs de rivier de Mincio tot in Volta Mantovana en Borghetto sul Mincio met zijn prachtige burcht, verder naar ons hotel in omgeving van Peschiera del Garda.

Dag 3 - 50 km Peschiera Del Garda – Brescia

Vanuit ons hotel met de fiets richting Brescia. Verder langs rustige wegen en dorpjes zoals Maguzzano en Monteroseo tot in Brescia met zijn prachtige Piazza della Loggia en het mooi Piazza del Duomo. Hotel gelegen in het centrum van de stad.

Dag 4 - 68 km Brescia – Cremona

Vanuit het hotel door natuurparken en kleine dorpjes als Capriane del Colle, Corticelle Pieve, Manerbio, Pontevico en Casalsigone richting het aan de Po gelegen Cremona. Hotel gelegen in het centrum.

Dag 5 - 48 km Cremona – Piacenza

Even de tijd nemen om door de smalle straatjes naar het plein voor de kathedraal te fietsen, je hebt dan in ieder geval de belangrijkste monumenten gehad. Van hieruit met de fiets richting Piacenza. Via een mooi fietspad in de omgeving van de Po richting Monticelli, tot in het centrum van Piacenza waar ons hotel gelegen is.

Dag 6 - 52 km Piacenza – Soragna

Piacenza wordt ook wel de stad van honderd kerken genoemd. Als u naar het panorama van de stad kijkt, zult u echt tientallen kerktorens zien. Vanuit het hotel met de fiets richting Soragna. Vandaag komt u door een boerenlandschap, over wederom rustige wegen en door aantrekkelijke plaatsjes tot in ons hotel in Soragna.

Dag 7 - 60 km Soragna – Parma – Brescello

Vandaag fietsen wij afwisselend op de dijk langs de Po, door kleine dorpen tot in Parma. De stad is natuurlijk beroemd om de Parmaham en de Parmezaanse kaas. Verder door naar Brescello. Hier gaan we de fietsen stallen en met de autocar tot in ons hotel in Mantova.

Dag 8 - 50 km Brescello – Mantova

Met de autocar tot in Brescello, van hieruit met de fiets richting Mantova een fietstocht over rustige wegen en autovrije dijken tot in Mantova. Fietsen inladen en bezoek aan de stad. Verder met de autocar richting Zwitserland voor een tussenovernachting.

Dag 9 - 840 km Milaan - Diepenbeek

Na het ontbijt via Zwitserland met de nodige stops tot in Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar

Opstapplaatsen

De Zigeuner Industrielaan 7 - 3590 Diepenbeek
top