Kerstmarkt Gent & Rijsel - NH Gent Belfort
Kerstmarkten

Kerstmarkt Gent & Rijsel - NH Gent Belfort

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Als je op zoek bent naar de gezelligste kerstmarkten dan zouden de kerstmarkten Gent en Rijsel zeker bovenaan op je lijstje moeten prijken. Tijdens deze tweedaagse begeleide kerstuitstap bezoeken wij eerst Gent en nadien Rijsel (Lille). Wij overnachten in het prachtige viersterrenhotel NH Gent Belfort gelegen in het centrum van Gent. 

Hotel NH Gent Belfort

Hotel NH Gent Belfort is een mooi en aangenaam hotel, gelegen naast het historische stadhuis.

Activiteiten

Dag 1

We starten met een korte wandeling in het centrum en komen zo langs verschillende aspecten van een kerstwandeling. Start op de Vrijdagmarkt waar je onderweg wat cultuur kan opsnuiven aan de Graslei en het Patershol. Wat verder kom je aan de Korenmarkt en het St. Baafsplein met een kerstmarkt, reuzenrad en ijspiste. Daarna verkennen we vrijblijvend het winkelgedeelte van Gent. Het inchecken in ons hotel gebeurt in de vroege vooravond met aansluitend het diner. Nadien is er nog de mogelijkheid om terug te wandelen naar de verlichte kerstmarkt.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we verder richting Rijsel om een bezoek te brengen aan de stad en de kerstmarkten. Rijsel is gekend om zijn reusachtige autovrije winkelzone, de vele restaurantjes en de pleinen met hun prachtige kerstmarkten. Tussendoor nemen we ook nog even de tijd om een bezoek te brengen aan de unieke historische gebouwen en musea. Wat wilt een mens nog meer? Na het avondmaal (facultatief) vertrek richting Diepenbeek.

top