Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Op onze vijfdaagse tocht maken we kennis met deze aloude en wereldberoemde wijnstreek in het hart van “la douce France”. Naast een bezoek aan enkele vermaarde wijnstadjes als Chablis en Vougeot in de Côte d’Or, hebben we uiteraard ook oog voor de toppers als Dijon, Vézelay, Troyes... Kortom een combinatie van cultuur, gastronomie, historie en zoveel meer. Ook onderweg bezoeken we charmante of merkwaardige plekken als Châlons of de Voie Sacrée, de bekende aanvoerlijn uit WO I naar Verdun.

Verblijf 2 nachten op basis van kamer en ontbijt (1ste en laatste nacht) en 2 nachten halfpension.

Bezoeken

Voorzie € 45 voor de inkomgelden.

Kledij

Aangepaste kledij, naargelang het weer.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Bourgondië - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek bij De Zigeuner. Via de Ardennen bereiken we de stad Charleville-Mézières en haar prachtige 17de eeuwse Place Ducale, voor een koffiestop. In Châlons-en-Champagne met zijn vakwerkhuizen en kanalen, ook wel eens het Kleine Venetië genoemd, maken we een aangename boottocht door de binnenstad. Vrij middagmaal in het centrum. In de late namiddag bereiken we onze pleisterplaats Troyes.

Dag 2

Deze dag is volledig gewijd aan de verkenning van onze verblijfplaats Troyes. De stad heeft inderdaad zoveel te bieden aan vakwerkhuizen, kathedraal, kerken en musea... en uiteraard bubbels! Geniet ook van een heerlijk glaasje Prunelle op één van de talrijke terrasjes. Gezamenlijk middagmaal in het centrum. (facultatief)

Dag 3

Vandaag bezoeken we Dijon, de levendige hoofdstad van Bourgondië. “Leven als een Bourgondiër” werd hier uitgevonden en naar Vlaanderen uitgevoerd. De plaatselijke hertogen waren namelijk ook vorsten in Vlaanderen. Het 15de eeuws hertogelijk paleis en de patriciërshuizen getuigen nog van die gouden eeuw. Vrij middagmaal in het centrum. Doorheen de beroemde wijngaarden bereiken we Clos de Vougeot: het beroemde wijnmuseum in een voormalig cisterciënzerdomein. Een must voor iedere liefhebber.

Dag 4

In de voormiddag bezoeken we de prachtige abdijkerk van Pontigny, de grootste cisterciënzerkerk ter wereld, die talrijke Franse koningen en Engelse hoogwaardigen over de vloer kreeg. Verder staat Vezelay geprogrammeerd, het pittoreske stadje met de Romaanse basiliek, gedurende eeuwen een bedevaartsoord en halte op weg naar Compostella. Vandaag vooral in trek bij kunstenaars en winkeliers. Op onze terugweg is er nog een bezoek aan het wijnstadje Chablis met uiteraard degustatie.

Dag 5

In de voormiddag staat Colombey-les-deux-Eglises op het programma. La Boisserie, het voormalige domein van president Charles de Gaulle, en zijn graf op het plaatselijk kerkhof trekken niet alleen Franse nostalgische toeristen... Vrij middagmaal in het stadje. Op onze terugreis volgen we de historische en beroemde aanvoerroute uit WO I, de Voie Sacrée. Vrij avondmaal onderweg.
top