Dolomieten - Hotel Post
Meerdaagse reizen

Dolomieten - Hotel Post

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het mooiste berglandschap ter wereld

Het Gadertal of Val Badia in de Zuid-Tiroolse Italiaanse Dolomieten is een ideale bestemming voor een vakantie in de bergen. Sinds 2009 behoren de Dolomieten en de natuurparken Fanes-Sennes-Prags en Puez-Geisler tot de gerenommeerde Unesco Werelderfgoedlijst. Ontspan tijdens het wandelen door het schitterende berglandschap en geniet van de natuurparken en de vele pittoreske dorpjes zoals Abtei en Sant Kassian.
Ook voor cultuurliefhebbers is Zuid-Tirol een interessante vakantiebestemming. De steden Bruneck en Bozen met hun historische burchten en zeer oude gezellige stadskernen zijn een bezoek zeker waard.

Beleef Zuid-Tirol, het andere Italië!

Inclusief extra avondeten dag van vertrek.

Hotel Post

Een zeer gezellig, familiaal en klantvriendelijk hotel, gelegen te Pikolein, een gehucht van Sankt Martin in Thurn in het Gadertal.

Faciliteiten

Hotel Post beschikt over een wellness met dampbad, infrarood sauna, kruidensauna en een mooie relaxruimte met gratis thee en fruit. 

Kamers

Comfortabele kamers met badkamer, wc, haardroger, tv, telefoon en wifi.

Eten en drinken

Het hotel beschikt over een gereputeerde en uitstekende keuken. Ons verblijf is in volpension met ontbijtbuffet, ’s middags lunchpakket of kleine maaltijd in het hotel en ’s avonds driegangenkeuzemenu met saladebuffet. Extra avondeten dag van vertrek inbegrepen.

Bezoeken

Totale kostprijs voor liften en lijnbus en degustatie ± € 45 p.p.

Kledij

Voorzie gemakkelijke kledij, regenkledij en stevige schoenen voor onze wandelingen en bezoeken ter plaatse.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds.

Munten

Euro

Netspanning

220 volt

Activiteiten

Zuid-Tirol / Dolomieten - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek ’s morgens in Diepenbeek en heenreis. Over de Duitse autosnelwegen richting de Duits-Oostenrijkse grens. In de buurt van München doen we een tussenovernachting. Route: via Aken - Keulen - Frankfurt am Main - Nurnberg - Würzburg naar München. Uiteraard maken we de nodige haltes. Vrij middagmaal onderweg (facultatief). Avondmaal in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we via Oostenrijk verder door naar onze verblijfplaats Pikolein in Italë. Aankomst rond de middag in ons hotel Post te Pikolein. Route: via Innsbruck - Brenner - Brixen - Bruneck - St. Lorenzen - Pikolein. Middagmaal in ons hotel. Na het middagmaal is er eerst kamerverdeling en doen we nadien een verkenning al wandelend van ons vakantieplaatsje Pikolein en de mooie natuur van het Gadertal.

Dag 3

Wandeling door het natuurpark Fanes-Sennes-Prags. De dag begint met een rit met onze autocar naar Pederü, een gehucht van het dorpje St. Vigil in Enneberg. Van hieruit begint onze Almwandeling. Middagmaal = lunchpakket. We maken een wandeling door dit prachtige natuurpark Fanes-Sennes-Prags met haar rijkelijke bloemenweiden en bizarre Alpendennen. 

Dag 4

Bezoek aan Abtei en de Heiligkreuz-kerk en wandeling aan de voet van de Heiligkreuzkofel. De dag begint met een rit met onze autocar naar het dorpje Abtei. Na een bezoek aan het dorpje nemen we de lift naar de Heiligkreuz-kerk en het voormalige Hospiz aan de voet van de beroemde Heiligkreuzkofel. Middagmaal = lunchpakket. In de namiddag gaan we ofwel te voet of nemen we de lift terug naar Abtei (lift H/T facultatief ± € 14 p.p.)

Dag 5

In de voormiddag brengen we een bezoek aan Bozen, de hoofdstad van Zuid-Tirol, waar je wat kan boemelen en wat kan shoppen. Bozen is de meest noordelijk gelegen stad van Italië met een zuiderse flair. Zeker de moeite zijn de mooie winkels, maar ook de schilderachtige en rijkelijke Obstmarkt is zeker een bezoek waard. Middagmaal = lunchpakket. In de namiddag bezoeken we de prachtige Kalterer See, het meest zuidelijke en warmste Alpenmeer, omgeven door mooie wijngaarden.

Dag 6

Wandeling langs de Peitlerkofel (vrije dag chauffeur). Met de lijnbus rijden we naar de Wurzjoch aan de voet van de Peitlerkofel. Van hieruit maken we een prachtige wandeling langs verschillende berghutten en genieten we van de prachtige vergezichten en de imposante Peitlerkofel. Middagmaal = lunchpakket. Vervoer H/T met de lijnbus (lijnbus facultatief ± € 10 p.p.)

Dag 7

Wandeling op de Piz Sorega en bezoek aan St. Kassian. De dag begint met een rit met onze autocar naar het dorpje St. Kassian. We nemen er de lift naar de Piz Sorega en vervolgens wandelen we langs de vele hutten en skiliften over de panoramische hoogteweg naar het Rif Pralongià op 2130 m. Middagmaal = lunchpakket. Na de middagpauze wandelen we terug naar de Piz Sorega en gaan we te voet of nemen we de lift naar St. Kassian (lift H/T facultatief ± € 14 p.p.) Een bezoek aan St. Kassian kan natuurlijk niet ontbreken.

Dag 8

Bezoek aan Bruneck en terugkeer. Na het ontruimen van de kamers bezoeken we het schilderachtige stadje Bruneck, het hart van het groene Pustertal. Het is de vierde grootste stad van Zuid-Tirol. De historische stadskern met haar mooie oude burgerhuizen nodigt uit tot flaneren, shoppen of gewoonweg even wegzakken op een terrasje onder de loggia’s of in een van de gezellige zaakjes... Middagmaal = lunchpakket. Vervoer H/T met de lijnbus (lijnbus H/T facultatief ± € 10 p.p.) Na het avondmaal in ons hotel in het Gadertal nemen we afscheid van Zuid-Tirol en vatten we de terugreis naar Diepenbeek aan

Dag 9

Aankomst in Diepenbeek. Na een nachtreis met de nodige haltes bereiken we in de vroege voormiddag Diepenbeek.
top