Hanzesteden - Hotel Park Inn By Radisson Lubeck
Meerdaagse reizen

Hanzesteden - Hotel Park Inn By Radisson Lubeck

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Eind XIIde eeuw ontstond een handelsverbond tussen diverse Europese havens. Vijf van de zes Duitse aangesloten havens gaan we op deze reis bezoeken. Zo bezoeken we Bremen, onze eerste Hanzestad. Het Rathaus en Roland staan op de Unescolijst en de Bremer stadsmuzikanten kennen we zeker ook, maar ook alle kleine typische straatjes die naar de ‘Altstadt’ leiden zijn pareltjes. We brengen ook een bezoek aan Hanzestad Lübeck en Wismar alvorens ons te concentreren op de Hanze-havenstad Rostock met zijn gekende baksteengotiek en niet te vergeten ‘Kröpelinerstrasse’. Dit is ook de geboortestad van Blücher die Napoleon in Waterloo versloeg. Ook gaat onze aandacht naar de stad Schwerin, waar het kasteel met een prachtig park staat, ook wel ‘het Duitse Chambord’ genoemd. Wij wijden een volledige dag aan Hamburg. We maken ook een rondvaart in de haven langs beroemde pakhuizen o.a. Chilehaus en... ja, de ultramoderne Opera! We trekken de natuur in en dit in de deelstaat Schleswig-Holstein. We verkennen de Lübecker Bocht met plaatsjes en haventjes zoals Travemünde en Puttegarden aan de Mecklingburger Bocht. Niet te geloven, maar hier vinden we ook prehistorische monumenten zoals Menhirs en Dolmen. Via Heiligenhafen naar Oldenburg: de allereerste Duitse stad met ‘voetgangerszone’. Hier vind je een reusachtig kasteel dat nu het Landesmuseum herbergt en zeker een bezoek waard is.

Hotel Park Inn by Radisson Lübeck

Vanuit ons hotel wandelen we op vijf minuutjes het historische gedeelte van het centrum van Lubeck in. 

Kamers

De comfortabele kamers zijn voorzien van telefoon, flatscreen-tv, eigen badkamer met haardroger, kluisje en gratis wifi. 

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension, beginnend met avondmaal op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 6. 

Bezoeken

Voorzie voor de inkomgelden € 60/persoon, inclusief de havenrondvaart in Hamburg.

Kledij

Aangepaste kledij en schoeisel.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekker noodzakelijk

Activiteiten

Hanzesteden - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek in de vroege ochtend via Nederlands Limburg doorheen het Ruhrgebied naar Münsterland. Ontbijtstop. Verder via Osnabrück naar Bremen. We gaan in Bremen toch even kijken naar de bekende ‘Bremer Musikanten’, het Rathaus het mooiste renaissancegebouw van het noorden en de gezellige binnenstad. Lunchgelegenheid in Raststätte onderweg. We rijden onder Hamburg door naar Lübeck voor avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel. Nadien mogelijkheid tot verkennende stadswandeling.

Dag 2

Na een stevig ontbijtbuffet vertrek naar Rostock: de belangrijkste Duitse haven aan de Oostzee. Maar eerst bezoeken we Wismar: deze vroegere Oost-Duitse stad is beroemd door zijn ‘Baksteengotiek’. De St. Nicolai is de tweede hoogste kerk ter wereld, in zijn genre en bezit vele bezienswaardigheden. Doorheen het binnenland langs Bad Doberam met zijn monumentaal Cisterciënzer klooster. (Weetje: ‘Dobr Dobr’ betekent ‘Goede plaats'). Na een kort bezoek rijden we naar Rostock. De mooie Kröpelinerstrasse komt recht uit de 17de, 18de eeuw. Maar de astronomische klok, in de Mariënkirche stamt uit de 15de eeuw. Het Rathaus en de stadspoorten vervolledigen deze boeiende stad.

Dag 3

Doorheen het rivierrijke gebied naar Schwerin. Hier staat het kasteel met park dat het Chambord van Duitsland genoemd wordt en zeker niet ten onrechte. Lunchgelegenheid en wat shopping in het centrum van deze belangrijke stad, waarna terug naar Lübeck om deze goed heropgebouwde binnenstad al wandelend uitgebreid te bezoeken.

Dag 4

Vandaag bezoeken we Hamburg de tweede stad van Duitsland en één van de oudste en mooiste havens van Europa. Om haar verleden en grootsheid van nabij te kunnen bewonderen maken we een havenrondvaart (betalend) langs imposante pakhuizen en spectaculaire gebouwen zoals het ‘Chilehuis’ en Elbphilharmonie. Nadien gelegenheid om het pittoreske stadscentrum rond de ‘Innen Alster’ te verkennen. Deze stad is het absolute hoogtepunt van de reis.

Dag 5

Na het ontbijt vertrek naar Lüneburg. Een bezoek met geleide/vrije wandeling in deze gezellige stad. De vroegere hoofdplaats voor de zoutwinning is grotendeels autovrij. Het stadhuis is bijzonder door het feit dat het gebouwd en gerestaureerd werd over 5 eeuwen heen: 1200 tot 1700. Aan de rivier Ilmenau kunnen we de kraan uit 1332 bewonderen die eeuwenlang gebruikt werd voor de zoutladingen. De St. Johanniskirche is ook buitenaf om zijn scheve toren de moeite waard om te bezoeken. Voor de vrije lunchgelegenheid zijn er vele mogelijkheden in de typische vakwerkhuizen. Aan het plein ‘Am Sande’ vormen de huizen een grote verscheidenheid in bouwstijlen en de bierbuiken zijn de scheefgezakte vakwerkhuizen. Het ‘Deutsche Salzmuseum’ is eveneens een bezoek waard. Voor avondmaal en overnachting terug naar ons verblijfshotel in Lübeck. 

Dag 6

Na het ontbijt vertrek om 9.00 uur naar huis via dezelfde route als op onze heenreis. Via Hamburg en Bremen naar Münsterland en verder doorheen het Ruhrgebied naar onze vertrekplaats.
top