Provence - Best Western Hotel Atrium

Meerdaagse reizen Frankrijk Arles

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Provence betekent “savoir-vivre”: gerechten met natuurlijke kruiden van de Provence, pittige wijnen, prachtige landschappen, historische steden en veel vrije tijd en cultuur. Romeinse bouwwerken, Romaanse kunst, kloosters en kathedralen, burchten en kastelen, roze kleurige boerderijen, cipressenbomen, lavendelvelden, bonte markten, druivenpluk en oogstfeesten en Petrarca, Paul Cézanne, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Alphonse Daudet... De Provence is één vakantieland.

De vlakte van de Camargue met haar zoutzeeën, moerassen en weilanden waar in het felle licht witte paarden en zwarte stieren ronddraven. Wij bezoeken o.a. Avignon, de stad van de Pausen - Le Pont du Gard, om Nîmes van drikbaar water te voorzien - de Camargue met zijn witte paarden en stieren - voorbij de zoutpannen (10.000 ha) - Saintes-Maries-de-la-Mer met de jaarlijkse bedevaart van de zigeuners - Aigues-Mortes (vertrek van de kruistochten) - Arles, de stad waar van Gogh heeft gewoond en gewerkt - Les Baux-de-Provence, een stadje met een roemrijke geschiedenis - Anduze met zijn bamboebossen - een echte oude stoomtrein die ons naar Saint-Jean-du-Gard brengt.


Best Western Hotel Atrium

Ons hotel is gelegen in Arles tegenover de belangrijkste historische gebouwen zoals het oude theater. Het ligt op 100 m van het stadscentrum.

Faciliteiten

Er is gratis wifi beschikbaar in alle ruimtes.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van airco en tv.

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: ongeveer € 90 p.p. ’s Middags koud buffet in de Ardèche met water/wijn à volonté (+ koffie en gebak), stoomtreintje en Bamboetuin in Anduze, boottocht in de Camargue, Avignon Paleis en brug (sur le Pont d’Avignon), theater en amfitheater in Arles, Pont-du-Gard, licht- en klankspel in Les Baux-De Provence.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Handdoek voor aan het zwembad. Zonnecrème, medicatie.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Provence - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1 - Diepenbeek - Arles

In de vroege morgen vertrek bij de Zigeuner. Via Luxemburg naar Metz, Nancy, Lyon naar Nîmes. Aankomst in ons hotel in de late namiddag. Indeling van de kamers en diner.

Dag 2 - Arles - vrije dag voor de chauffeur

Deze dag besteden we volledig aan Arles. Na het ontbijt vrije tijd en vrij middagmaal. Iedere zaterdagvoormiddag grote Provençaalse markt. Na de middag begeleide stadswandeling en langs de resten van het theater (facultatief), de arena (facultatief). Deze stad werd gesticht door Julius Caesar in 46 voor Christus. In deze stad heeft Vincent van Gogh 18 maanden verbleven. Hij heeft er veel van zijn beroemde schilderijen gemaakt.

Dag 3 - Camargue – Aigues-Mortes – Saintes-Maries-De-La-Mer

Na het ontbijt vertrekken we voor een ganse dag naar het natuurpark van de Camargue. In de voormiddag rijden we doorheen een vlak gebied met stieren, paarden, moerassen met flamingo’s en vele andere watervogels, wijngaarden en zoutpannen naar Aigues-Mortes, de stad van de heilige Lodewijk IX. We maken een boottocht (facultatief) in de Camargue met een tussenstop en demonstratie van de gardians (cowboys). Vrij middagmaal. Daarna maken we een kleine omweg langs de uitgestrekte zoutpannen. In de namiddag rijden we naar Saintes-Maries-de-la-Mer, bekend om zijn zigeunerbedevaarten en als plaats waar Vincent van Gogh in juni 1888 een week verbleef. We bezoeken de verdedigingskerk en de crypte die onder de kerk is uitgegraven. Het altaar in de kerk bestaat uit een sarcofaag. Hierop staat het vermeende gebeente van de Heilige Sara, patrones van de Zigeuners. Vrije tijd.

Dag 4 - Anduze – stoomtreintje naar St-Jean-Du-Gard - bamboetuinen

Na het ontbijt vertrekken we naar Anduze. Hier beginnen we de dag met vrije tijd om dit stadje te ontdekken. Daarna nemen we het stoomtreintje (facultatief heen en weer) van Anduze naar Saint-Jean-du-Gard door heen de prachtige Cevennen, met zijn vele riviertjes, bergen en dalen, kastanjebomen en witte geiten. Na een uurtje komen we aan in Saint-Jean-du-Gard, waar er iedere dinsdagvoormiddag een Provençaalse markt is met producten van de regio. Vrij middagmaal en vrije tijd. Om 14.00 uur vertrekken we met dat zelfde stoomtreintje terug naar Anduze voor een uitgebreid bezoek aan de beroemde en unieke bamboetuinen (facultatief), met zijn waterpartijen, wandelwegen en rustplaatsen. Soms lijkt het alsof we hier in Indonesië of Thailand zijn tussen al die bamboebossen.

Dag 5 - Uzès - Ardèche

Na het ontbijt vertrekken we naar Uzès, een prachtig stadje van de vroegere hertogen. Vrije tijd om dit uitzonderlijk goed bewaarde stadje, met zijn mooie pleinen en terrassen, dat volledig is gerestaureerd, te bezoeken. Daarna rijden we verder naar de Ardèche. Middagmaal (facultatief) bestaande uit een heerlijk koud buffet met water, rosé, witte en rode wijn à volonté. Dessert en koffie inbegrepen. Vrije tijd op het terras of bezoek aan de Vallon-Pont-d’Arc. In de namiddag de afdaling (via de weg) van deze soms zeer ruwe bergrivier. Regelmatige stops waar mogelijk, om deze gorges (kloof) te bewonderen.

Dag 6 - Les Baux-De-Provence

Vrije voormiddag. Na de middag reizen we naar Les Baux-de-Provence. Het meest beroemde Provençaalse bergdorp. In de grotten van de Alpillen wonen we een unieke licht- en klankshow bij (facultatief). Daarna vrije tijd in het hoger gelegen bergdorp. Avondmaal in het hotel.

Dag 7 - Avignon – Pont-Du-Gard

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Avignon, hoofdstad van het departement (provincie) de Vaucluse. Gelegenheid tot bezoek aan de pauselijke paleizen (*facultatief) en de 12e eeuwse brug van Saint-Bénézet (sur le pont d’Avignon) (*facultatief) en aan de kathedraal Notre-Dame des Doms. Vrije tijd en vrij middagmaal in Avignon. In de namiddag rijden we naar de Pont-du-Gard (*facultatief). Dit aquaduct(waterweg) moest in de tijd van de Romeinen Nîmes van water voorzien.

Dag 8 - Arles - Diepenbeek

Na het ontbijt vatten we onze terugweg aan via Lyon, naar Metz en Luxemburg. In de loop van de avond zijn we terug in Diepenbeek.
top