Toscane - Umbrië
Meerdaagse reizen

Toscane - Umbrië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Wie zoekt naar de ideale mix van cultuur, kunst, geschiedenis, natuur en gastronomie, komt in Toscane en Umbrië zeker aan zijn trekken.

We doorkruisen de glooiende Chiantistreek met zijn wijn- en olijfgaarden, afgeboord met cipressen en parapludennen. We gaan op ontdekkingstocht naar Firenze, een enorm openluchtmuseum met ontelbare kunstschatten uit de renaissance. We herbeleven de middeleeuwen in authentieke stadjes als het majestueuze Pisa, Siena met zijn onovertroffen kathedraal, San Gimignano in het hart van de Chianti, Lucca de stad van Puccini en het zalig rustige Arezzo. 

In Umbrië relaxen we aan het Trasimeense meer. Op het programma staan ook het mysterieuze Gubbio en Perugia met zijn prachtige architectuur. In Assisi treden we in de voetsporen van de H. Franciscus. Spello is gekend als een van de meest romantische stadjes van Umbrië. Todi ligt midden in het ongerepte landschap van het groene hart van Italië.  Shopping-fanaten kunnen hun hart ophalen in de befaamde Italiaanse modehuizen en artisanale kunstambachten, antiek- en designwinkels. Pasta, vino en gelato ontbreken niet op ons reismenu. We verblijven in goede viersterrenhotels.

Diverse viersterrenhotels

Verblijf op basis van halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 10.

Bezoeken

Voorzie hiervoor ± € 95 per persoon.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart.

Munten

Euro. In Zwitserland (onderweg) Zwitserse franken, al wordt de euro daar ook aanvaard.

Netspanning

Speciale adapter nodig!

Activiteiten

Toscane & Umbrië - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

FIRENZE - PISA - AREZZO - LUCCA - ASSISI - SIENA - SAN GIMIGNANO - PERUGIA - TRASIMEENSE MEER - GUBBIO 

Toscane kan er zich op beroemen de bakermat te zijn van de Italiaanse taal en cultuur. De rijkdom van deze streek ontdekt men nog op verschillende plaatsen. Voeg daarbij een schitterende natuur, de excellente Chianti, de “art de vivre” van elke Italiaan en steden als levende musea. Iets verder zuidoostwaarts ligt Umbrië, het groene hart van Italië. Hier vindt men nog middeleeuwse dorpjes, geplakt tegen de steile hellingen, het gladde oppervlak van het Trasimeense meer... Laat u meeslepen in een Italiaans avontuur. Wedden dat deze vakantie steeds naar meer smaakt?

Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek per luxeautocar. Via Frankrijk en Zwitserland naar de Italiaanse grens. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken en een hapje te eten. Uiteindelijk arriveren we in de omgeving van Milaan voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we richting Genua en La Spezia. Vrij middagmaal onderweg. In de vroege namiddag arriveren we in Pisa, wereldberoemd omwille van zijn scheve toren. We bewonderen er ook de Dom met de fraaie doopkapel, evenals het Campo Santo. In de late namiddag zetten we koers naar Montecatini voor avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel. Montecatini ligt ideaal voor het maken van uitstappen in Toscane en is tegelijk een levendig en vrij mondain kuuroord.

Dag 3

Steeds dieper naar het zuiden in het Toscaanse landschap, bezoeken we vandaag twee juweeltjes Siena, wereldberoemd om zijn Palio en schelpvormig marktplein. In de namiddag bezoek aan San Gimignano, een ingeslapen middeleeuws stadje bekend om zijn lekkere wijn. Vandaag ziet u Toscane op zijn best: golvende heuvels, geurende oleanders en ranke cypressen. Een landschap dat u nog lang zal bijblijven. Avondmaal en overnachting in Motecatini.

Dag 4

Vandaag nemen we de trein en sporen naar één van de grootste en mooiste schatkamers van Europa: Firenze, een stad waar alles draait om kunst. Dankzij de Medici zijn hier de grootste Italiaanse kunstenaars aan het werk geweest. Wij bekijken o.a. de Piazza della Signoria, de Ponte Vecchio en de Dom... Vrij middagmaal in het stadscentrum. Natuurlijk voorzien we de nodige tijd voor winkelplezier of terrasjes. Proefde u al de beste “gelati” van Firenze? Avondmaal en overnachting in Montecatini.

Dag 5

In de voormiddag voorzien we een bezoek aan Lucca. Deze nog volledig ommuurde stad heeft heel wat te bieden. We bezoeken vooral de historische kern van de geboortestad van Puccini. Tijdens de middag brengen we een bezoek aan een schitterend gelegen wijngoed, voor een rondleiding en een degustatie. Na de wijnproeverij stoppen we aan de Funiculare, een kabeltreintje uit 1894 en bezoeken we Montecatini Alto waar we genieten van het prachtige uitzicht. Nadat het treintje ons terug naar beneden heeft gebracht, wandelen we te voet terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Montecatini.

Dag 6

Ook vandaag vallen we voor de charme van de Toscaanse natuur. Via een stukje van de Arnovallei onthult zich Arezzo, de stad die als decor diende voor de film “La vita è bella”. Na de lunch rijden we verder zuidwaarts, richting Umbrië en bereiken we het Trasimeense meer, waar we de boot nemen naar het ongerepte Isola Maggiore. (Opgelet: tijdens de septemberreis kan de bootreis vervallen en dan bezoeken we het mooie stadje Castiglione Dei Lago aan bovengenoemd meer) Doorreis naar ons hotel in de omgeving van Assisi, kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 7

Vanuit onze verblijfplaats trekken we naar Gubbio, onheilspellend gelegen tegen de Monte Ingino. Vanaf de Piazza Grande schitterend zicht op het Umbrische landschap. Vrij middagmaal. In de vroege namiddag rijden we met de autocar verder tot de beroemde Grotten van Frasassi, waarvan de vormen en de kleurenrijkdom alom geprezen worden. Langsheen een heuvelachtig landschap terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Na het ontbijt bezoeken we één van de meest gave parels van Umbrië, Assisi, de stad van Sint Franciscus. Weinig steden hebben zo goed hun oorspronkelijke sfeer weten te bewaren. Net alsof de geest van de heilige Franciscus en Clara over de stad is blijven hangen. Vrij middagmaal. ’s Namiddags bezoeken we Perugia, de hoofdstad van de regio Umbrië. We verkennen deze handels- en universiteitsstad. Omdat ook het einde van de reis langzaam in zicht komt, voorzien we wat tijd om te winkelen. Na het bezoek aan deze twee visitekaartjes van Umbrië terugkeer naar ons hotel. Aansluitend avondmaal en overnachting in ons hotel in Santa Maria dei Angeli.

Dag 9

Vandaag verlaten we het lieflijke Umbrië om via de autosnelwegen (vrij middagmaal onderweg) koers te zetten naar Piacenza. We verkennen kort het historische centrum, doen nog een terrasje aan om nog een laatste maal te genieten van de overheerlijke Italiaanse gelato. Uiteindelijk arriveren we in de omgeving van Milaan voor avondmaal en overnachting.

Dag 10

Al snel verlaten we Italië richting Zwitserland en Frankrijk. Op de terugweg wordt weerom regelmatig gestopt om te verpozen en eventueel een hapje te eten. Aankomst in Diepenbeek in de late avond. Einde van een boeiende en deugddoende reis! 
top