Zwarte woud – Culinair
Meerdaagse reizen

Zwarte woud – Culinair

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Van pollepel tot kurkentrekker

Het Zwarte Woud is ook gekend omwille van zijn verfijnde keuken en zijn uitgelezen wijnen. Hotel Engel is een tophotel met twee gekende meesterkoks. Zij staan borg voor vier- en vijfgangenmenu's met allerhande fantastische gerechten. Tijdens deze reis besteden wij vooral aandacht aan alles wat met gastronomie te maken heeft. Wij bezoeken een rokerij van Schwarzwaldschinken, twee gekende wijnhuizen en de bekende bierbrouwerij Fürstenberg in Donaueschingen. Daarnaast bussen wij doorheen de allermooiste landschappen van het Zwarte Woud en brengen wij een bezoek aan het pittoreske Schiltach en de gekende watervallen van Triberg. 


Andere reizen naar het Zwarte Woud:
  • Zwarte Woud - Noord: 18/07-22/07
  • Zwarte Woud - Zuid: verschillende data
  • Zwarte Woud - Wandelvakantie: 28/10-01/11
  • Zwarte Woud - Kerst: 26/12-30/12


Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel, in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4. Extra inbegrepen een vespermaaltijd (koude maaltijd) op dag 2 en dag 4 .

Bezoeken

Stadsbezoek Freiburg

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Zwarte Woud - 4 dagen Van pollepel tot kurkentrekker

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Bezoek aan het wijnhuis Moosmann in Bucholz (Waldkirch). Bij mooi weer maken wij korte wandeling doorheen de wijnvelden en genieten onderweg van de lekkere wijnen van dit gekende wijnhuis. Daarna krijgen wij een rondleiding door de wijnkelders en wordt er eveneens wijn geproefd. Het avondeten vooziet een excellent viergangenmenu in hotel Engel.

Dag 2

Om 10.00 uur brengen wij een bezoek aan de gekende brouwerij Rothaus. Gedurende anderhalf uur worden wij rondgeleid door een ervaren gids in deze stadsbrouwerij. Daarna kunnen wij genieten van een lekkere vespermaaltijd met twee glazen bier. In de namiddag brengen wij een bezoek aan Titisee, het mooiste meer van het Zwarte Woud, met zijn vele winkeltjes en gezellige uitspanningen. ’s Avonds wordt er weerom aangeschoven voor een subliem viergangenmenu.

Dag 3

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de gekende Käserei Monte Ziego in Teningen. Wij worden hierbij geconfronteerd met de ambachtelijke productie van geitenkaas. Daarna gaan wij naar het kaasmuseum in Endingen en consumeren wij een kaasmaaltijd met een lekker glas wijn. In de namiddag bezoeken wij Freiburg. Wij voorzien hier een geleide stadswandeling voor de liefhebbers. Om 19.00 uur worden onze smaakpapillen maximaal geprikkeld door het speciale zesgangenmenu – Van pollepel tot kurkentrekker – met aangepaste wijnen.

Dag 4

Om 10.00 uur houden wij halt aan het wijngenootschap van Durbach. Deze wijnen horen tot de beste van Duitsland. Wij nemen hier deel aan een uitgebreide wijnproeverij en nuttigen een overheerlijke vespermaaltijd. Om 13.30 uur vertrekken we terug naar Diepenbeek.

top