Zwarte woud – Culinair

Meerdaagse reizen Duitsland Obersimonswald

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Van pollepel tot kurkentrekker

Het Zwarte Woud is ook gekend omwille van zijn verfijnde keuken en zijn uitgelezen wijnen. Hotel Engel is een tophotel met twee gekende meesterkoks. Tijdens deze reis besteden wij vooral aandacht aan alles wat met gastronomie te maken heeft. Wij bezoeken een kaasmakerij, twee gekende wijnhuizen en de bekende bierbrouwerij in Rothaus.


Reisdata
donderdag 12 okt tot zondag 15 okt

Bekijk data en prijzen

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel, in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 4. Extra inbegrepen een vespermaaltijd (koude maaltijd) op dag 2 en dag 4 .

Bezoeken

Stadsbezoek Freiburg

Kledij

Aangepast schoeisel voor de wandelingen is aangeraden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
donderdag 12 okt tot zondag 15 okt 4 dagen € 505
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 10/nacht
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamers € 10,00 /dag/persoon
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%
Annulatieverzekering: 5.5%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als u van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Zwarte Woud - 4 dagen Van pollepel tot kurkentrekker

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Bezoek aan het wijnhuis Moosmann in Bucholz (Waldkirch). Bij mooi weer maken wij korte wandeling doorheen de wijnvelden en genieten onderweg van de lekkere wijnen van dit gekende wijnhuis. Daarna krijgen wij een rondleiding door de wijnkelders en wordt er eveneens wijn geproefd. Het avondeten vooziet een excellent viergangenmenu in hotel Engel.

Dag 2

Om 10.00 uur brengen wij een bezoek aan de gekende brouwerij Rothaus. Gedurende anderhalf uur worden wij rondgeleid door een ervaren gids in deze stadsbrouwerij. Daarna kunnen wij genieten van een lekkere vespermaaltijd met twee glazen bier. In de namiddag brengen wij een bezoek aan Titisee, het mooiste meer van het Zwarte Woud, met zijn vele winkeltjes en gezellige uitspanningen. ’s Avonds wordt er weerom aangeschoven voor een subliem viergangenmenu.

Dag 3

In de voormiddag brengen wij een bezoek aan de gekende Käserei Monte Ziego in Teningen. Wij worden hierbij geconfronteerd met de ambachtelijke productie van geitenkaas. Daarna gaan wij naar het kaasmuseum in Endingen en consumeren wij een kaasmaaltijd met een lekker glas wijn. In de namiddag bezoeken wij Freiburg. Wij voorzien hier een geleide stadswandeling voor de liefhebbers. Om 19.00 uur worden onze smaakpapillen maximaal geprikkeld door het speciale zesgangenmenu – Van pollepel tot kurkentrekker – met aangepaste wijnen.

Dag 4

Om 10.00 uur houden wij halt aan het wijngenootschap van Durbach. Deze wijnen horen tot de beste van Duitsland. Wij nemen hier deel aan een uitgebreide wijnproef en nuttigen een overheerlijke vespermaaltijd. Om 13.30 uur vertrekken we terug naar Diepenbeek.
top