Amsterdam - Steigenberger Airport Hotel Amsterdam
City- & minitrips

Amsterdam - Steigenberger Airport Hotel Amsterdam

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De stad van Rembrandt, Ajax en... André Hazes 

Het bruisende Amsterdam is meer dan ooit de Europese topbestemming!

Je maakt er kennis met de wereldberoemde grachten, de statige herenhuizen uit de gouden eeuw en met enkele van de beste musea ter wereld (het schitterend gerestaureerde Rijksmuseum met Rembrandts Nachtwacht, het opgefriste Van Gogh museum, de “badkuip” van het Stedelijk Museum, de Hermitage en het niet te missen Anne Frankhuis...) En nu de gigantische werken aan de metro Noord/Zuidlijn stilaan hun voltooiing naderen, wordt de Nederlandse hoofdstad aantrekkelijker dan ooit! Het shoppingaanbod is overweldigend en het Amsterdamse nachtleven langs de beruchte Walletjes ongeëvenaard. We maken ook een ommetje langs het pittoreske Volendam. 

Steigenberger Airport Hotel Amsterdam

Nu al enkele jaren op rij verkozen tot beste viersterrenhotel van Nederland! Steigenberger hotel staat voor tijdloze luxe en onberispelijke service.

Faciliteiten

Het hotel beschikt ook over een zwembad.

Kamers

Schitterende kamers met heerlijke bedden.

Eten en drinken

Het hotel biedt een zeer uitgebreid ontbijtbuffet.

Bezoeken

Toegangsprijzen (prijzen 2017):

 • Anne Frank Huis € 10
 • Boottocht grachten € 17 


Ideetjes voor de vrije namiddag:

 • Mme Tussaud’s € 21
 • Rijksmuseum € 17,50
 • Van Gogh museum € 17,50
 • Amsterdam Dungeon € 20
 • Heineken Experience € 16


  Kledij

  Voorzie aangepaste kledij.

  Documenten

  Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

  Munten

  Euro

  Netspanning

  220 V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

  Activiteiten

  Amsterdam - 2 dagen

  Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

  Welkom in het bruisende Amsterdam, stad van Rembrandt, Ajax en … André Hazes.

  Dag 1

  Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek, via Hasselt, Lommel, Nederlandse grens, Eindhoven en Den Bosch. Iets voor 9.00 uur koffiestop in wegrestaurant De Lucht. Nadien via Utrecht en Amsterdam richting Volendam. Onderweg bezoek aan een kaasboerderij/klompenmakerij. Verder door naar Volendam. Vrije tijd voor bezoek en gelegenheid tot middagmaal (facultatief). Na het middagmaal naar Amsterdam. Sightseeing met de autocar en eerste kennismaking met de stad. Bezoek aan diamantslijperij Gassan Diamonds en vrije tijd aan het Waterlooplein, waar dagelijks (behalve op zondag) de grootste vlooienmarkt van Nederland wordt gehouden. Omstreeks 16.30 uur naar ons viersterrenhotel, Steigenberger Amsterdam Airport Hotel, gelegen in de buurt van de nationale luchthaven, Schiphol. Nadien weer de stad in voor het avondmaal (vrij) in de buurt van het Leidseplein en het Vondelpark. Na het avondmaal, wandeling met onze reisleider langs de Walletjes, de beruchte rosse buurt van Amsterdam.

  Dag 2

  Na het ontbijt en ontruiming van de kamers, naar het Anne Frank Huis, waar het Joodse meisje Anne Frank samen met haar familie twee jaar lang ondergedoken zat voor de Duitse bezetting, om uiteindelijk net voor de bevrijding toch te worden verraden. Aansluitend wandeling door de Jordaan langs de Prinsengracht, de Westerkerk, het voormalige gebouw van Greenpeace, het Homo-monument en langs enkele van de meest beroemde bruine kroegen van Amsterdam. Misschien vinden we zelfs het café van Baantjer! Net voor de middag, mooie boottocht over de wereldberoemde grachten, dé topattractie van Amsterdam (facultatief). Aansluitend, met de fans, naar het standbeeld van André Hazes. Vrije namiddag, dus voldoende vrije tijd voor shopping (Bijenkorf, Kalverstraat… Zowat alle winkels zijn ook op zondagnamiddag open!), een bezoek aan het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussaud’s, de befaamde bloemenmarkt op het water, of één van Amsterdams topmusea (Rijksmuseum met Rembrandts Nachtwacht, Van Gogh museum, Hermitage…) Of de vroegere Heinekenbrouwerij, nu de Heineken Experience. Of griezelmuseum The Amsterdam Dungeon. Vertrek uit Amsterdam omstreeks 18.00 uur met op de terugweg eventueel een ommetje met fotostop langs de Amsterdam Arena, het ultramoderne voetbalstadion van Ajax Amsterdam. Op de terugweg, stop in wegrestaurant De Lucht. Thuiskomst in Diepenbeek omstreeks 22.00 uur.

  Opstapplaatsen

  De Zigeuner Industrielaan 7 - 3590 Diepenbeek
  top