Brussel - Hotel Ibis Brussels Centre

City- & minitrips België Brussel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Tijdens deze tweedaagse plannen we een bezoek aan één van de beroemdste slagvelden van Europa. Duizenden toeristen zijn nog steeds gefascineerd door de Slag van Waterloo in 1815. Het pas gerenoveerde Memorial evoceert de herinnering aan Napoleon en zijn tegenstanders.

Tevens leren we Brussel kennen als een bruisende stad met eens per jaar gratis toegang tot de monumenten. Het aanbod varieert naargelang het thema. We bezoeken eveneens bijzondere wijken als de Matongé en de Marollen. Zeker de moeite waard is een kennismaking met het prachtige Tervuren, ooit de residentie van de hertogen van Brabant. 

Hotel Ibis Brussels Centre

Het hotel ligt op wandelafstand van de Grote Markt, Manneken Pis en de gezellige eetstraat Rue des Bouchers. 

Faciliteiten

Er is een gezellige bar en gratis wifi in het hele hotel. 

Kamers

We genieten van degelijke kamers met airconditioning, flatscreen-tv en een eigen badkamer met haardroger. 

Eten en drinken

Ontbijtbuffet

Bezoeken

Mogelijkheid tot gezamelijk avondmaal in Rue des Bouchers (Dag 1) (gelieve uw deelname op voorhand te melden): € 22

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Brussel - 2 dagen

OPEN MONUMENTEN STAD

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Ontdek op deze tweedaagse onze hoofdstad op een unieke manier. In het kader van de Open Monumentendagen is het een Bruisend Brussel dat de bezoeker overweldigt met zijn gratis architectuurpareltjes in een unieke ambiance. Het centrum is verkeersvrij behalve voor autocars, de wereldberoemde Grote Markt gonst van activiteiten allerhande, en in de “Rue des Bouchers” blijft het aangenaam tafelen. En het prachtige Zoniënwoud met zijn eeuwenoude beuken en kloosters blijft intrigeren. Ooit was Tervuren de pleisterplaats van de Hertogen van Brabant. Hotel Ibis-Ste-Catherine ligt op wandelafstand van de Grote Markt en dichtbij de Vismarkt, de Kathelijnekerk, de Dansaertstraat, de Beurs... Wij genieten van degelijke kamers en ontbijtbuffet.

Dag 1

Vertrek ‘s morgens vanuit Diepenbeek. Gezamenlijke koffiepauze in Tervuren. Geleide wandeling (voor liefhebbers) door het Zoniënwoud (Tervuren). Vrij middagmaal in Matonge (Elsene). Vertrek per autocar naar Brussel via de Europese Wijk en inchecken in ons hotel. Bezoek aan een van de “Open Monumenten” van Brussel. Geleid bezoek aan de Grote Markt en omgeving. Vrij avondmaal in het centrum of op de Vismarkt of gezamenlijk avondmaal in Rue des Bouchers (op voorhand melden).

Dag 2

Na het ontbijt, maken we een wandeling naar de Marollenwijk en brengen we een bezoek aan de beroemde vlooienmarkt. Vrij middagmaal in de Marollen. Bezoek aan een of twee van de “Open Monumenten”. Vrije tijd en vrij avondmaal. Bezoek aan het Koningsplein. Vertrek uit Brussel en aankomst in Diepenbeek. 
top