Ieper - Hotel Best Western Flanders Lodge

Minitrips België Ieper

Reserveer deze reis
Algemeen
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek bijna 1 miljoen doden, gewonden en vermisten. Honderd jaar later organiseert de Zigeuner een unieke tweedaagse naar de slagvelden van 1914-1918. De eerste dag bezoeken we het zuidelijke front dat de Britten verdedigden op de heuvels rond Ieper met o.m. het Memorial Museum Passchendaele 1917, Hill 60, Tyne Cot Cemetery en de stad Ieper zelf. De tweede dag doen we het noordelijke front aan waar het Belgische leger vier jaar stand hield achter de onderwaterzettingen van de IJzer. Hier bezoeken we o.m. het sluizencomplex van Nieuwpoort, Ramskapelle, de Dodengang, Oud-Stuivekenskerke en de Duitse begraafplaats van Vladslo met het beroemde ‘Treurend Ouderpaar’.

INBEGREPEN PAKKETPRIJS 

  • 2 x middagmaal
  • 2 x avondmaal
  • 1 x ontbijt
  • Alle inkomgelden

Reisdata
dinsdag 18 apr tot woensdag 19 apr
...

Bekijk data en prijzen

Hotel Best Western Flanders Lodge

Wij logeren in het Best Western Flanders Lodge Hotel, net buiten het centrum van Ieper.

Kamers

Simpele, elegante kamers die beschikken over vele moderne faciliteiten en een eigen badkamer, gratis draadloze internetverbinding.

Eten en drinken

Ons hotel staat bekend om zijn lekkere ontbijt en avondeten.

Bezoeken

Inkomgelden zijn inbegrepen in de pakketprijs.

Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen en aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (Voor EU-Burgers). Gezondheid: haal bij uw ziekenfonds een ziekteverzekeringspasje.

Munten

Euro

Netspanning

220V.

Prijzen

Datum Volwassen VP
1
dinsdag 18 apr tot woensdag 19 apr 2 dagen € 169,00
1
Reserveer
zaterdag 6 mei tot zondag 7 mei 2 dagen € 169,00
1
Reserveer
woensdag 10 mei tot donderdag 11 mei 2 dagen € 169,00
1
Reserveer
woensdag 26 jul tot donderdag 27 jul 2 dagen € 169,00
1
Reserveer
zaterdag 19 aug tot zondag 20 aug 2 dagen € 169,00
1
Reserveer
zaterdag 30 sep tot zondag 1 okt 2 dagen € 169,00
1
Reserveer
zaterdag 7 okt tot zondag 8 okt 2 dagen € 169,00
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 14
  • Inkomgelden inbegrepen
  • 2 x dagreis 

Extra's

Eenpersoonskamers € 14,00 /stuk
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%
Annulatieverzekering: 5.5%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Reservaties zijn pas definitief als u van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Activiteiten

Ieper - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek bijna 1 miljoen doden, gewonden en vermisten. Honderd jaar later organiseert de Zigeuner een unieke tweedaagse naar de slagvelden van 1914-1918. De eerste dag staat volledig in het teken van het oorlogsjaar 1917 en de mijnenslag bij Mesen en de slag bij Passendale. De slag bij Mesen vormde de proloog op de slag van Passendale en werd ingeleid door 19 krachtige dieptemijnen, die met een half miljoen kilo springstof zorgden voor de grootste kunstmatige ontploffing tot dan toe. De daaropvolgende slag bij Passendale is tot op vandaag de bloedigste strijd ooit uit onze geschiedenis. Nooit vochten ook meer verschillende naties op Vlaamse bodem als in 1917, elk met een heel eigen verhaal... De tweede dag bezoeken we de veel rustigere, maar daarom niet minder interessante Belgische sector rond Nieuwpoort en Diksmuide. We leren er hoe onze grootvaders vier jaar lang de oorlog overleefd hebben achter het water van de Noordzee en waarom ze nauwelijks deelnamen aan de grote offensieven zoals de slag bij Passendale. Met dit tweedaagse programma brengen wij u een gevarieerde mix van musea, begraafplaatsen, monumenten, sites en andere bezienswaardigheden. Als uitvalsbasis kiezen we voor Ieper, de hoofdstad van het fronttoerisme met zijn Last Post als dagelijks herdenkingsmoment.

Dag 1 - Brits front Mesen - Passendale

Vertrek in de vroege ochtend, vanuit Diepenbeek, richting Ieper. Met onderweg nog een mogelijke tussenstop in Wetteren. Aankomst te Wijtschate voor ons bezoek aan Bayernwald, met de Duitse loopgraven, bunkers en mijnschachten. Hierna door naar de Britse mijnkrater, Pool of Peace. Ook in de voormiddag trekken we nog door naar Mesen, Island of Ireland peace park, het Iers verzoeningscentrum en oorlogslandschap. ’s Middags gaan we naar Zillebeke voor een bezoek aan het Hooge Crater Museum, hier houden we ook tijd voor een gezamenlijke lunch. Vlak na de lunch bezoeken we Tyne Cot Cemetery, de grootste militaire begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. In de late namiddag maken we een ministadswandeling door Ieper en komen we langs Lakenhalle, de kathedraal en St George’s Memorial Church. Hierna door naar ons hotel voor de check-in en een heerlijk avondmaal. Omstreeks 19.30 uur vertrekken wij naar de Last Post. Deze dagelijkse plechtigheid, die al sinds 1928 wordt gehouden, mag natuurlijk niet ontbreken op deze 2-daagse reis

Dag 2 - Belgisch front IJzer

Na een lekker ontbijt vertrekken wij weer uit ons hotel richting Nieuwpoort om een bezoek te brengen aan de Ganzepoot met het historisch sluizencomplex en monumenten. Hierna door naar de Belgische begraafplaats, verzamelbegraafplaats aan de frontzate in Ramskapelle. In de voormiddag bezoeken we ook nog de Dodengang, het belangrijkste Belgische loopgravencomplex en het museum. Voor het middagmaal gaan we richting Diksmuide waar u de keuze heeft uit twee soorten maaltijden. 's Namiddags maken wij nog tijd voor zowel de IJzertoren, het verhaal van de Vlaamse beweging aan het IJzerfront, het O.L.Hoekje, de kerktorenruïne met observatiepost, herdenkingskapel en de monumenten, de Duitse begraafplaats, verzamelbegraafplaats en beeldenpaar Käthe Kollwitz. En als laatste halte stoppen we in Steenstrate waar we het gedenkteken van de eerste gasaanvallen van 1915 terugvinden. Tegen de vroege avond keren wij terug naar ons hotel voor het extra avondmaal. Hierna zetten wij onze terugrit in naar Diepenbeek. Aankomst in de avond.

top