Rondreis Andalusië
Rondreizen

Rondreis Andalusië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje, heeft alles om jouw hart te stelen: de witte dorpjes, de eindeloze sinaasappel- en olijfboomgaarden, de zon en de azuurblauwe hemel. Deze avontuurlijke streek barst van contrasten: lange goudgele stranden, de woestijn van Tabernas en de roodgekleurde Siërra Nevada. Drijvend op een rijke culturele traditie, ontstonden prachtige historische steden zoals Sevilla, Malaga, Granada en Cordoba. Het binnenland bestaat uit een wild landschap doorspekt met kleine witte Moorse dorpjes. Een van de hoogtepunten van deze streek is het Alhambra, een samenstelling van paleizen, vestingwallen en koninklijke verblijven, dat beschouwd wordt als een van de mooiste ter wereld, ooit de residentie van de Nasriden-dynastie. Geniet tijdens deze reis van de heerlijke tapas, sangria, tortilla, gazpacho, gamba’s en... het kloppend hart van de flamenco.

De verschillende hotels (7) die wij aandoen zijn drie- en viersterrenhotels.
Ons hotel in Benalmadena is een super viersterrenhotel, prachtig gelegen aan de zee, kamers zijn voorzien van al het nodige comfort, zeer lekkere en uitgebreide ontbijt- en dinerbuffetten. Het hotel biedt een uitgebreid avondprogramma. 


We logeren in drie- en viersterrenhotels

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 14. 

Vanaf dag 2 t.e.m. dag 13: drank bij het avondeten inbegrepen.

Bezoeken

Lokale gidsen in de Granada, Alhambra & Ronda zijn in de prijs van de reis inbegrepen. 

Vrijblijvend en facultatief zijn: 

  • Boottocht op de Quadalquivir in Sevilla
  • Lokale gids in Sevilla
  • Inkom Kathedraal & Metropol Parasol in Sevilla
  • Kathedraal, Koninklijke Kapel en Alhambra & Generalife in Granada
  • Stadstour per paardenkoets en wijndegustatie incl. snacks in Mijas
  • Sensations Tour met lokale gids incl. inkomgelden, lunch en drank
  • 6 typische middagmalen incl. drank. Prijs onder voorbehoud: ongeveer € 245. Te betalen in euro op de bus!

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Rondreis Andalusië - 14 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

BELGIË - FRANKRIJK: BORDEAUX

Vertrek in de vroege ochtend vanuit Diepenbeek, met dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij middagmaal. Richting Bordeaux voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 2

FRANKRIJK – SPANJE: BILBAO

Na het ontbijt vertrekken we langs de Spaanse autowegen naar Bilbao, de hoofdstad en tevens grootste stad van Biskaje. Na een facultatief middagmaal maken we een geleide stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden & vrije tijd. Je kan eventueel een facultatief bezoek te brengen aan het Guggenheim Museum. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 3

SPANJE: MADRID

Na het ontbijt zetten we onze route verder langs de Spaanse autowegen via Burgos naar de hoofdstad en tevens de grootste stad van Spanje, een officiële wereldstad: Madrid. Facultatief middagmaal, gevolgd door een begeleide stadswandeling langsheen de belangrijkste bezienwaardigheden & vrije tijd. Verder naar het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 4

SPANJE: MADRID-SEVILLA

Na het ontbijt rijden we naar Sevilla. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst voorzien in de namiddag. We maken een facultatieve cruise op de Guadalquivir en varen onder 6 klassieke, moderne bruggen zodat je de stad vanuit een ander perspectief bezichtigen kan. Avondmaal & logies (1 nacht). Na het avondmaal maken we een wandeling naar de Metropol Parasol, bekend als “de paddestoel” (facultatieve inkom) met zijn verrassende, moderne architectuur en genieten er van een prachtig uitzicht over de verlichte stad.

Dag 5

SPANJE: SEVILLA - BENALMADENA

Vandaag bezoeken we de wereldstad Sevilla, een stad met vele gezichten. Met een plaatselijke gids wandelen we langsheen de belangrijkste historische gebouwen van Sevilla: de Kathedraal met de Giralda toren, het Alcazar, de Torredel Oro, het oude stadscentrum met een wirwar van kleine straatjes rondom pleintjes, ... Vrije tijd voorzien. Facultatief middagmaal. Verder naar Benalmadena. Installatie in ons hotel (6 nachten) & dinerbuffet.

Dag 6

SPANJE: BENALMADENA – GRANADA

Eén van de belangrijkste dingen waar Granada om bekend staat, is het Alhambra, een oud paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada, dat zich aan de zuidoostkant van de stad bevindt, en waar zich veel mooie Moorse kunst bevindt. Onder leiding van een plaatselijke gids brengen we een facultatief bezoek aan de prachtige kathedraal, de koninklijke kapel en een uitgebreid bezoek aan het Alhambra & Generalife. Facultatief middagmaal. Terug naar Benalmadena voor dinerbuffet & logies.

Dag 7

SPANJE: BENALMADENA: WETTELIJKE RUSTDAG CHAUFFEUR!

Volledige vrije dag om te genieten van de Benalmadena Costa en de faciliteiten van het hotel. Je kan een wandeling maken naar de prachtige haven Puerto Marina. Verder zijn er tal van andere mogelijkheden. Dinerbuffet & logies.

Dag 8

SPANJE: BENALMADENA – SENSATIONS TOUR: WETTELIJKE RUSTDAG CHAUFFEUR

Vandaag kan je deelnemen aan een facultatieve “Sensations Tour”. We bezoeken een Moors bergdorpje “Casarabonela” prachtig gelegen in de Sierra de las Nieves, het “Esperato-grass handicraft”, een olijfoliemolen inclusief olijvendegustatie. We genieten van een heerlijk middagmaal inclusief drank en sluiten onze dag af met een bezoek aan een citrusfruit plantage in de “Vallei van de Zon”. Terug naar Benalmadena voor dinerbuffet & logies.

Dag 9

SPANJE: BENALMADENA – RONDA

Vandaag rijden we naar één van de mooiste Andalusische steden, nl. Ronda. Ronda ligt op een rots en is een door een ravijn in 2 gespleten bergdorp. Hier vinden we ook de oudste stierenarena van Spanje. Onder leiding van een plaatselijke gids maken we een stadswandeling. We genieten er van een facultatief middagmaal in een bijzonder kader. Vrije tijd voorzien. Mogelijkheid tot vrije bezoeken o.a. oudste arena en diverse musea. Terug naar Benalmadena voor dinerbuffet & logies.

Dag 10

SPANJE: BENALMADENA - NERJA - MIJAS

Vanochtend bezoeken we Nerja, een typisch gezellig stadje. Nerja staat tevens bekend vanwege het “Balcón de Europa”, een promenade in het centrum bovenop een klif die de zee insteekt. Ten oosten van de stad liggen een reeks kleine beschutte stranden en inhammen, van elkaar gescheiden door kliffen en andere rotspartijen. Vrij middagmaal en vrije tijd. In de namiddag rijden we naar Mijas, een dorpje hoog in de bergen. Het is een klassiek Andalusisch bergdorpje met prachtige, wit geschilderde huisjes, waar toeristen graag naartoe komen. Hier maken we een facultatief ritje met de paardenkoets en genieten er van de heerlijke wijnen (facultatief) in een prachtige Spaanse bodega. Vrije tijd voorzien. Terug naar Benalmadena voor dinerbuffet & logies.

Dag 11

SPANJE: BENALMADENA - VALENCIA

Na het ontbijt verlaten we Benalmadena en rijden via een prachtige route naar Valencia aan de Costa del Azahar. Mogelijkheid tot deelname aan een middagmaal onderweg. Installatie in het hotel. Dinerbuffet & logies (1 nacht).

Dag 12

SPANJE: VALENCIA – GIRONA

In de voormiddag brengen we een vrij bezoek aan Valencia en laten ons verrassen door wat deze stad te bieden heeft. Na de middag rijden we naar Girona aan de Costa Brava. Vrij middagmaal onderweg. Installatie in het hotel. Dinerbuffet & logies (1 nacht).

Dag 13

SPANJE: GIRONA – FRANKRIJK: AVIGNON

Na het ontbijt is er een vrij bezoek aan Girona met zijn sfeervolle pleinen, de Arabische badhuizen, de vele bruggen en vooral de karakteristieke “hangende” gebouwen aan de rivier “Onyar”. Vrij middagmaal. We verlaten Spanje en rijden richting Frankrijk – Avignon. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 14

Na het ontbijt gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur! 
top