Rondreis Slowakije

Rondreizen Slowakije

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het land was vroeger een deel van Tsjechoslowakije maar het is reeds enkele jaren onafhankelijk door een stille scheiding tussen de twee landen. Nu is het lid van de Europese Unie. Slowakije bezit een wondermooie natuur met machtige bergen, uitgestrekte bossen en adembenemende grotten waar je letterlijk tussen stalactieten en stalagmieten door kunt lopen. Het heeft grote sprookjesachtige kastelen, mooie steden zoals bv. Bratislava en authentieke dorpjes waarvan er vele zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. We zullen er enkele bezoeken waar je dan even kan verpozen en genieten van de sfeer. Het land bezat vroeger verschillende zilvermijnen. We gaan er één bezoeken. Deze mijn is, net zoals de andere, niet meer in werking maar straalt toch de authenticiteit van vroeger uit. Op de heen- en terugweg bezoeken we enkele bijzondere plaatsen in Tsjechië, onder andere Terezin (Theresienstadt), het vroegere concentratiekamp en de bierstad bij uitstek, Pilzen. Deze hierboven vermelde plaatsen zijn maar een greep uit alles wat we op onze rondreis zullen bezoeken.

U zal versteld staan van de veelzijdigheid van Slowakije!

Reisdata
zaterdag 6 mei tot maandag 15 mei

Bekijk data en prijzen

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension.

Bezoeken

± € 80 à € 85/persoon.

Kledij

Aangepaste kledij naargelang weersomstandigheden, wandelingen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas - gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds.

Munten

De munteenheid in Tsjechië is “Tsjechische Kronen”, in Slowakije zijn het Euro’s.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 6 mei tot maandag 15 mei 10 dagen € 895,00
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis met tussenovernachting 

Extra's

Eenpersoonskamers op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%
Annulatieverzekering: 5.5%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Reservaties zijn pas definitief als u van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Activiteiten

Rondreis Slowakije - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek richting Tsjechië via Dresden. Vrij middagmaal onderweg en verder naar het hotel in Tsjechië. 

Dag 2

Na het ontbijt bezoeken we het concentratiekamp van Terezin (het vroegere Theresienstadt). Daarna rijden we richting Olomouc en brengen we een bezoek aan het centrum, met zijn mooie marktplein. Onderweg vrij middagmaal. 

Dag 3

Op weg naar Slowakije brengen we nog een bezoek aan het schoenmuseum van Bata shoe in Zlin. Dit was vroeger het mekka van de schoenproductie in Tsjechië. Bij voldoende tijd bezoeken we het openluchtmuseum van Marin in Slowakije en rijden we verder naar ons hotel. 

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar de mooie “Demanovka dolina grotten” in Jasna. In de grotten wandel je letterlijk tussen de stalagmieten en stalactieten door. Later rijden we door naar Kezmarok voor een vrij middagmaal en een bezoek aan een prachtige Evangelische kerk. Er is ook wat vrije tijd. Op de terugweg rijden we langs de voet van het Hoge Tatra gebergte.

Dag 5

Vandaag rijden we richting Banska Stiavnica waar we een oude zilvermijn bezoeken. Je krijgt er aangepaste kledij en een helm om door de smalle gangen te gaan van de mijn (deze is nog vrij origineel). In de namiddag rijden we naar het leuke stadje Banska Bystrica en heb je vrije tijd om te genieten. 

Dag 6

Na ontbijt richting Bratislava maar onderweg brengen we nog een bezoek aan het sprookjesachtige kasteel van Bojnice. In de late namiddag komen we aan in ons hotel. 

Dag 7

In de stad Bratislava nemen we het toeristisch treintje en rijden langs de toeristische plaatsen rond de stad. In de namiddag ben je vrij en kan je door de stad kuieren en de mooie gebouwen bewonderen en bezoeken. 

Dag 8

Vertrek na ontbijt richting Znojmo in Tsjechië waar we een wandeling maken door de catacomben onder de stad. Deze zijn uitgekapt uit de rotsen en vormen een doolhof van gangen. Vrij middagmaal in de stad en wat vrije tijd om de stad te bezoeken. Daarna rijden we verder naar ons hotel, voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

Vandaag rijden we naar Pilzen, de bierstad bij uitstek, in Tsjechië. We bezoeken de 2de grootste synagoge van Europa en uiteraard de brouwerij “Pilsner Urquelle”. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 10

Na het ontbijt rijden we richting Diepenbeek, waar we in de loop van de avond zullen aankomen. 
top