Zoek je reis

TsjechiŽ - Praag - 4-sterren hotel centraal gelegen

Praag, de gouden hoofdstad, met de 100 torens, was steeds het lichtpunt in het Oosten en is nu een van de mooiste steden in Europa. Langs de schitterende boulevards kan u naast de klassieke kunststromingen ook de Art Nouveau bewonderen, maar vooral genieten van de romantiek van een oude stad, die door de UNESCO tot werelderfgoed werd gemaakt.
4-sterren hotel centraal gelegen

Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
2 x dagreis

Programma

Praag

5 dagen
Programma- en hotelwijzigingen mogelijk ē De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1
Vertrek te Diepenbeek in de vroege ochtend.
Via Frankfurt, NŁrnberg bereiken wij Wernberg rond de middag, waar wij stoppen voor een vrij middagmaal. Daarna passeren wij de nieuwe grensovergang Rozvadov, waar mogelijkheden zijn om geld te wisselen. We rijden doorheen het Boheemse heuvellandschap via Pilsen naar Praag. Aankomst circa 18.00u. Afhankelijk van het weer en de beschikbare tijd verkennen we te voet de omgeving van ons hotel. Avondmaal in ons hotel.

DAG 2
Geleide stadswandeling beginnende bij het station van Praag in de voormiddag. Via het Wenceslasplein naar de Oude Stad en de Kruittoren. Een kleine pauze tijdens de voormiddagwandeling en verder verkennen van de Oude Stad. Via een aantal mooie barokkerken naar de markt van de Oude Stad, een prachtig stadsplein met mooie Jugendstilgevels en het beroemde astrologische uurwerk en de indrukwekkende Tynkerk en de Hussietenkerk Sint-Nicolaas. Pauze voor een vrij middagmaal.
Na de middag een wandeling langs de drukke Karlovastraat richting Karlsbrug naar de overzijde van de stad en de Moldau, de Mala Strana voor een bezoek aan de mooiste barokkerk Sint-Nicolaas van de Kleine Zijde en de kerk met het Kindje Jezus van Praag. Onze wandeling wordt verdergezet via Kampa met een deugddoende pauze en terug over de Karlsbrug naar de Oude Stad via het Rudolfinum naar de reeds gekende Markt van de Oude Stad. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in het hotel.

DAG 3
Deze dag verblijven we op de burcht te Praag. We bezoeken de schitterende bibliotheek van het Strahovklooster, het heiligdom van Loreto en wij zijn getuigen van de aflossing van de presidentiŽle wacht. Mogelijkheid tot deelname aan een gezamenlijke maaltijd. Verder een bezoek aan de burcht met de Koninklijke tuin (enkel tijdens lente en zomer), de Sint-Vituskathedraal, de Wenceslaszaal in het koninklijk paleis, de Sint- Jorisbasiliek en het Gouden Straatje. Na een pauze dalen wij de Burcht af en wandelen we nog naar de tuinen van het Wallensteinpaleis (enkel in lente en zomer). Terug naar het hotel voor avondmaal. Voor de gegadigden ís avonds met de metro naar de historische stad voor een zicht op de mooie verlichting.

DAG 4
Tijdens de voormiddag bezoeken wij de Joodse Wijk met zijn synagogen en het beroemde Joodse kerkhof. Ďs Middags gelegenheid voor een boottocht op de Moldau met buffet. Na de middag vrije tijd voor shopping, concertbezoek (zelf reserveren) of een museumbezoek. Terugkeer naar hotel. Avondmaal in het hotel.

DAG 5
Terugreis via Pilsen en Frankfurt naar Diepenbeek, waar wij Ďs avonds aankomen.