Ahrvallei en Eifel - Hotel Seta
City- & minitrips

Ahrvallei en Eifel - Hotel Seta

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Ahrvallei, een goed alternatief voor de Moezel als je een wijntrip wil maken. De steile hellingen van de vallei zijn volledig beplant met wijngaarden en de vallei wordt niet voor niets het ‘rode wijnparadijs’ genoemd. Wij bezoeken de mooiste dorpjes zoals Altenahr, Mayschoss, Ahrweiler. Deze vallei wordt omringd door het prachtige gebied van de Eifel. Het kasteel van Satzvey, Bad Münstereifel, Gerolstein en Monschau zullen na deze reis niet langer onbekend in de oren klinken.

Reisdata
vrijdag 21 sep tot zondag 23 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel Seta

We logeren in Bad Neuenahr.

Faciliteiten

Gratis toegang tot de Ahrthermen, gratis gebruik van wellness (badjas aanwezig op de kamer).

Eten en drinken

Verblijf in een viersterrenhotel, op basis van halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 3. 

’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet, vrijdagavond een viergangenmenu, zaterdagavond incl. bijhorende wijnen.

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
vrijdag 21 sep tot zondag 23 sep 3 dagen € 329
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Ahrvallei en Eifel - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1: Gerolstein – Blankenheim – Altenahr

Vertrek in de vroege ochtend richting Gerolstein, hier brengen we een bezoek aan de Gerolsteiner Sprüdel fabriek. Na de verfrissende uitleg zetten we onze tocht verder richting Blankenheim, een prachtig middeleeuws stadje met kleine, steile straatjes en trappen, 16de eeuwse stadspoorten, romantische vakwerkhuizen en tuinen. Het beeldhouwwerk van de brugheilige Nepomuk waakt over de vier bronnen van de Ahr die hier samenkomen. In dit plaatsje ontspringt van onder een piepklein huisje Brünnensstube de rivier de Ahr. Gelegenheid tot vrije lunch. Zo zijn we beland in de Ahrvallei. Het eerste plaatsje dat we na Blankenheim tegenkomen is Altenahr, een echt wijndorp en één van de meest bezochte dorpen van het Ahrtal. Het ligt in een hoefijzervormige bocht van de Ahr en dateert uit de middeleeuwen. Het lijkt wel of je uit een teletijdmachine gestapt bent wanneer je in het dorpje rondloopt met zijn vestingmuren, de poorttorens en de mooie vakwerkhuizen in de smalle straatjes. Ook Burg Are draagt bij tot de sfeer. Er is hier de mogelijkheid om de smaakpapillen een eerste kennismaking te laten hebben met de ahrwijnen in een lokale wijnstube. In de late namiddag verlaten we dit middeleeuws dorpje richting ons hotel.

Dag 2: Bad Münstereifel – Mayschoss – Ahrweiler

Na een heerlijk en rijkelijk Duits ontbijt vertrekken we naar Bad Münstereifel, een stadswandeling brengt ons langs een schitterend ommuurd middeleeuws stadscentrum met een volledig bewaard gebleven stadsmuur, vier massieve poorten en een kasteel. Trotse burgerwoningen, liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen, dromerige hoeken bevinden zich in of rond de hoofdstraat en we mogen zeker niet de 10 bruggen over de Erftstrasse vergeten. Na de vrije lunch in Bad Münstereifel zoeken we in Mayschoss de oudste wijncoöperatie ter wereld en de grootste wijnproducent van de Ahrstreek op. Na bezichtiging van deze indrukwekkende wijnkelders uit 1868 mag een proevertje zeker niet ontbreken. In de late namiddag brengen we nog een bezoek aan Maria Laach, bekend omwille van haar Benedictijner abdij, een mooi voorbeeld van Rijnlandse Romaanse bouwstijl. ln de onmiddellijke omgeving heb je de Laacher See. Dit is een restant van een vulkanische ontploffing zo’n 12.000 jaar geleden en is meteen ook de grootste in zijn soort.

Dag 3: Burg Satzvey en Monschau

We zetten onze laatste dag in met een bezoek aan het mooiste dorp van de Midden-Ahr, Ahrweiler. Tijdens de stadswandeling waan je je in een Openluchtmuseum waar je aangenaam kan rondslenteren en waar de oude Marktplatz met het oudste hotel uit de regio, de St. Laurentiuskirche en de Weißer Turm zeker niet mogen ontbreken. Na het bewonderen van al deze pracht wagen we ons aan een terrasje met zicht op de vele wijnvelden rondom Ahrweiler. We zetten onze tocht verder met een rondleiding in het romantische kasteel Satzvey, een van de best bewaarde, particuliere, middeleeuwse waterburchten in Duitsland, gelegen in het noordelijke Eifeldistrict in de stad Satzvey Mechernich. Na ons bezoek zetten we onze weg verder naar onze laatste halte. Monschau, een kleine historische stad in de Duitse deelstaat Nordrijn-Westfalen. Het ligt in de smalle en diepe vallei van de Roer, op vier kilometer van de Belgische grens. Gebouwd tussen de heuvels, heeft Monschau met zijn vakwerkhuisjes en kleine winkelstraatjes een nostalgische aanblik. Hierna zetten we onze tocht verder richting Diepenbeek.

top