Ieper - Hotel Best Western Flanders Lodge
City- & minitrips

Ieper - Hotel Best Western Flanders Lodge

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek bijna 1 miljoen doden, gewonden en vermisten. Honderd jaar later organiseert de Zigeuner een unieke tweedaagse naar de slagvelden van 1914-1918. De eerste dag bezoeken we het zuidelijke front dat de Britten verdedigden op de heuvels rond Ieper met o.m. het Memorial Museum Passchendaele 1917, Hill 60, Tyne Cot Cemetery en de stad Ieper zelf. De tweede dag doen we het noordelijke front aan waar het Belgische leger vier jaar stand hield achter de onderwaterzettingen van de IJzer. Hier bezoeken we o.m. het sluizencomplex van Nieuwpoort, Ramskapelle, de Dodengang, Oud-Stuivekenskerke en de Duitse begraafplaats van Vladslo met het beroemde ‘Treurend Ouderpaar’.

INBEGREPEN PAKKETPRIJS 

  • 2 x middagmaal
  • 2 x avondmaal
  • 1 x ontbijt
  • Alle inkomgelden

Reisdata
zaterdag 29 sep tot zondag 30 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel Best Western Flanders Lodge

Wij logeren in het Best Western Flanders Lodge Hotel, net buiten het centrum van Ieper.

Kamers

Simpele, elegante kamers die beschikken over vele moderne faciliteiten en een eigen badkamer, gratis draadloze internetverbinding.

Eten en drinken

Ons hotel staat bekend om zijn lekkere ontbijt en avondeten.

Bezoeken

Inkomgelden zijn inbegrepen in de pakketprijs.

Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen en aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (Voor EU-Burgers). Gezondheid: haal bij je ziekenfonds een ziekteverzekeringspasje.

Munten

Euro

Netspanning

220 V.

Prijzen

Datum Volwassene VP
1
zaterdag 29 sep tot zondag 30 sep 2 dagen / 1 nachten € 189
1
Volzet
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 14
  • Inkomgelden inbegrepen
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Ieper - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

FRONTTOUR IEPER-IJZER 100 JAAR EINDE WERELDOORLOG I 1918-2018 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek bijna 1 miljoen doden, gewonden en vermisten. Honderd jaar later organiseert De Zigeuner een unieke tweedaagse naar de slagvelden van 1914-1918. De eerste dag bezoeken we de Britse sector met in de voormiddag het front ten zuiden van Ieper (Mesen-Wijtschate) met relicten van de mijnenslag van 1917 en de slag om de Kemmelberg in het voorjaar van 1918. In de namiddag verkennen we de streek rond Passendale en eindigen we met een stadswandeling in het heropgebouwde Ieper, waarmee we de link leggen naar de naoorlogse periode. Op dag 2 bezoeken we de veel rustiger, maar daarom niet minder interessante Belgische sector rond Nieuwpoort en Diksmuide. We leren er hoe onze grootvaders vier jaar lang de oorlog overleefd hebben achter het water van de Noordzee. Met dit tweedaags programma brengen wij je een gevarieerde mix van musea, begraafplaatsen, monumenten, sites en andere bezienswaardigheden. Als uitvalsbasis kiezen we voor Ieper, de hoofdstad van het fronttoerisme met zijn Last Post als dagelijks herdenkingsmoment.

Dag 1 - Brits front Mesen - Passendale

Vertrek in de vroege ochtend, vanuit Diepenbeek, richting Ieper. Met onderweg nog een mogelijke tussenstop in Wetteren. Aankomst te Zillebeke voor ons bezoek aan Hill 60, de Duitse bunkers, de Britse mijnkraters en het oorlogslandschap. Ook in de voormiddag trekken we nog door naar Mesen, Island of Ireland peace park, het Iers verzoeningscentrum en oorlogslandschap. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Hooge Crater Museum, hier houden we ook tijd voor een gezamenlijke lunch. Vlak na de lunch bezoeken we eerst Geluveld, Cryer Farm. Hierna door naar Tyne Cot Cemetery, de grootste militaire begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. In de late namiddag maken we een ministadswandeling doorheen Ieper en komen we langs Lakenhalle, de kathedraal en St George’s Memorial Church. Hierna door naar ons hotel voor de check-in en een heerlijk avondmaal. Omstreeks 19.30 uur vertrekken wij naar de Last Post. Deze dagelijkse plechtigheid, die al sinds 1928 van gang is, mag natuurlijk niet ontbreken op deze tweedaagse reis. 

Dag 2 - Belgisch front IJzer

Na een lekker ontbijt vertrekken wij weer uit ons hotel richting Nieuwpoort om een bezoek te brengen aan Ganzepoot met het historisch sluizencomplex en de monumenten. Hierna door naar de Belgische begraafplaats, verzamelbegraafplaats aan de frontzate in Ramskapelle. In de voormiddag bezoeken we ook nog de Dodengang, het belangrijkste Belgisch loopgravencomplex en het museum. Voor het middagmaal gaan we richting Diksmuide, waar je de keuze hebt uit twee soorten maaltijden. ’s Namiddags maken wij nog tijd voor zowel de IJzertoren, het verhaal van de Vlaamse beweging aan het IJzerfront, het O.L.Vrouwhoekje, de kerktorenruïne met observatiepost, herdenkingskapel en de monumenten, de Duitse begraafplaats, verzamelbegraafplaats en beeldenpaar Käthe Kollwitz. En als laatste halte stoppen we in Steenstrate, waar we het gedenkteken van de eerste gasaanvallen van 1915 terugvinden. Tegen de vroege avond keren wij terug naar ons hotel voor het extra avondmaal. Hierna zetten wij onze terugrit in naar Diepenbeek. Aankomst in de avond.  
 

top