Leeuwarden, Giethoorn & Zwolle - Hotel Van der Valk Wolvega
City- & minitrips

Leeuwarden, Giethoorn & Zwolle - Hotel Van der Valk Wolvega

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

LEEUWARDEN – GIETHOORN – ZWOLLE

Europese culturele hoofdstad 2018

Een mooie mix van een citytrip en natuurschoon! Leeuwarden trekt dit jaar zijn mooiste pak aan om de bezoekers te verwelkomen: tientallen initiatieven maken van de stad een bruisend cultureel hart van Europa en van Friesland. Van Leeuwarden trekken we naar het Hollandse Venetië, Giethoorn, dat met zijn smalle kanalen bezoekers uit de hele wereld trekt. We ronden ons weekend af in Zwolle, in de provincie Overijssel: een gezellige Hanzestad die flink wat te bieden heeft: mooie gebouwen, maar ook leuke boetieks en terrasjes. Alweer zo’n gevarieerd Zigeunerweekend!

Reisdata
zaterdag 15 sep tot zondag 16 sep
zaterdag 6 okt tot zondag 7 okt

Bekijk data en prijzen

Hotel Van der Valk Wolvega

Aan de rand van het natuurpark "Weerribben".

Faciliteiten

Er is wifi in het hele hotel.

Kamers

Luxueuze en zeer ruime kamers met volledige badkamer en aparte douche. 

Eten en drinken

Overvloedig ontbijtbuffet en smakelijk avondmaal, dag 1 inclusief.  's Avonds kan je doorzakken in de bar of op het terras aan het water. 

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 15 sep tot zondag 16 sep 2 dagen € 175
1
Volzet
zaterdag 6 okt tot zondag 7 okt - NIEUWE DATUM 2 dagen € 175
1
Volzet
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 25
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

2 dagen - Europese culturele hoofdstad 2018

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

 
Een mooie mix van een citytrip en natuurschoon! Leeuwarden trekt dit jaar zijn mooiste pak aan om de bezoekers te verwelkomen: tientallen initiatieven maken van de stad een bruisend cultureel hart van Europa en van Friesland. Van Leeuwarden trekken we naar het Hollandse Venetië, Giethoorn, dat met zijn smalle kanalen  bezoekers uit de hele wereld trekt. We ronden ons weekend af in Zwolle, in de provincie Overijssel: een gezellige Hanzestad die flink wat de bieden heeft: mooie gebouwen, maar ook leuke boetieks en terrasjes. Alweer zo’n gevarieerd Zigeunerweekend!

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek richting Leeuwarden, met een vrije ontbijtstop onderweg. In de late voormiddag stadsverkenning van Leeuwarden, de Friese stad die als Europese culturele hoofdstad 2018 flink uitpakt om het iedereen naar zijn zin te maken: je zal overdonderd zijn door alle evenementen het hele jaar door. We ontdekken de binnenstad van Leeuwarden en maken kennis met het boeiende historische centrum. Verder ook vrije tijd voor shopping en verdere verkenning van de stad. Nadien per autocar naar ons hotel. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Vandaag trekken we naar Giethoorn, het Hollandse Venetië: langs een wirwar van kanalen liggen een hele resem oude huizen en huisjes, die de sfeer van vroeger oproepen en waartussen het gezellig kuieren is. We verkennen Giethoorn ook per boot om nog beter te zien hoe het dorpje zich heeft ontwikkeld. Hoog tijd voor een serie mooie foto’s en selfies! We voorzien tijd voor een vrije lunch ter plaatse. In de namiddag maken we een rondrit doorheen het natuurpark “De Wieden” en de zeer typische dorpen Rouwveen en Staphorst, met hun kenmerkende boerderijen. Echt een apart stukje Nederland! Uiteindelijk  komen we terecht in Zwolle. Deze bijna duizendjarige stad loopt over van gezelligheid. Ook deze belangrijke stad in Overijssel ontdekken we voor een stuk te voet en voor een stuk met de boot. Vanuit Zwolle terugreis naar Diepenbeek met stop voor vrij avondmaal onderweg. Einde van een gevarieerd weekend!

top