Londen & Harry Potter - Holiday Inn West
City- & minitrips

Londen & Harry Potter - Holiday Inn West

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Bij ons bezoek aan de Warner Bros Studio word je ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Breng een bezoekje aan de Wegisweg of aan Hagrids huisje, een tripje naar het Verboden Bos of de Grote Zaal waar de leerlingen van Zweinstein door de huiselfen van het nodige krachtvoer worden voorzien alvorens ze hun volgende Zwerkbalwedstrijd trachten te winnen. Daarnaast ontdek je hier prachtige kostuums en accessoires die gebruikt werden bij het verfilmen van deze fantastische boekenreeks.

Afhankelijk van het bezoek aan de Warner Bros Studio gaan we op dag 1 of dag 2 een begeleide wandeling doen in de voetstappen van Harry Potter. De gids neemt jullie mee voor een wandeling door Londen en zal verschillende locaties aanduiden uit de Harry Potter films.

Bekijk ook zeker eens onze andere reizen naar Londen:

Ligging

Activiteiten

Londen - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1: België - Londen

Aan boord van onze luxe autocar doen we de oversteek met de Euroshuttle (duur 35 min) (of P&O in uitzonderlijke gevallen). 

Aangekomen in Folkestone rijden we door het graafschap Kent richting Greenwich, een pittoresk voorstadje van Londen met zijn beroemde zeilboot, de Cutty Sark en bekend vanwege zijn planetarium en de Greenwich Observatory met zijn nulmeridiaan (GMT). Via de Queen's House, de Naval College, het Maritiem Museum komen we terecht bij de typische markthal met zijn talrijke foodstandjes waar je vrij kan lunchen. Vervolgens gaan we aan boord voor een cruise op de Thames (optie) die ons langsheen de belangrijkste historische monumenten en bezienswaardigheden voert: Big Ben, London Tower, Shakespeare's Globe Theatre, de London Eye, St Paul's Cathedral, de HMS Belfast...

Aankomst in Westminster in het prestigieuze hart van Londen. Samen met de gids maken we een begeleide wandeling door het politieke hart van Londen richting Piccadilly Circus.

Vrije tijd. 

Om 16.00 uur vertrekken we naar de Warner Bros Studio in Leavesden die op 31 maart 2012 werd geopend. 
Je ontdekt er de prachtige kostuums, accessoires, animaties en fantastische wezens die je ziet in de scènes van Harry Potter en je maakt kennis met de technologie en talenten van de teams die deel uitmaakten van de meest succesvolle saga van de geschiedenis. 
(*) De timing en/of dag van het bezoek aan de Warner Bros Studio kan variëren.

Omstreeks 20.00 uur word je opgehaald en teruggebracht naar het Holiday Inn West**** (of gelijkwaardig). Check-in in het hotel en laat diner (optie).

Dag 2: Londen

Vanaf 07.30 u: uitgebreid English Breakfastbuffet

Rond 09.00 uur vertrekken we naar het betoverende Windsor. Dit pittoreske stadje werd gebouwd rond het grootste bewoonde kasteel ter wereld, Windsor Castle. Ook nu nog verblijft 'The Queen' hier regelmatig tijdens weekends en wordt het complex gebruikt voor staatsbezoeken. Mogelijkheid tot bezoek van dit kasteel met audio-phones in verschillende talen (optie) en bewonderen van een uitzonderlijk achttiende-eeuws poppenhuis en kunstwerken van o.a. onze eigen Belgische schilders Rubens en Van Dijck.

Na een lunch (optie) vertrekken we naar het bruisende Londen waar de shoppingfans hun hart kunnen ophalen bij Harrods en in de bekende winkelstraten. Anderen kunnen kuieren door de parken, wandelen voorbij Buckinham Palace of richting Covent Garden, Camden Town of Portobello Road. Voor ieder wat wils dus. U krijgt van ons een stadsplannetje met verschillende routes en wij helpen u om zelf op verkenning te gaan! Je hebt ook de mogelijkheid om de gigantische winterkerstmarkt 'Winter Wonderland' te bezoeken in Hyde Park, een feestelijke unieke ervaring. 

's Avonds kan je de stad bewonderen 'by night' dankzij een city tour en geniet je achteraf van een diner in een restaurant aan de Thames of in de stad (optie).

Musicalliefhebbers kunnen hun weekendje helemaal compleet maken met het bijwonen van de musicalklassieker 'Thriller' in de 'West End' van London (optie). 

De autocar brengt je na afloop naar het hotel. 

Dag 3: Londen - België

Vanaf 07.30 u: Engels ontbijtbuffet.

09.00 u: Met onze bagage aan boord van de bus verlaten we het hotel richting het wassenbeeldenmuseum 'Madame Tussauds' (optie). Niet alleen kom je er oog in oog te staan met levensechte wassen beelden van wereldleiders, acteurs, sportfiguren, beroemde schrijvers, kunstenaars, popsterren en de vermaarde Hendrik VIII en zijn zes vrouwen je beleeft er sinds kort ook een heuse Sherlock Holmes-experience, een 'innovatief theatraal live walkthrough-avontuur' met de fictieve negentiende-eeuwse detective. Een taxirit doorheen het verleden, de 'Chamber of Horrors' en een nieuwe 4D-film maken een bezoek aan Mme Tussauds een onvergetelijke belevenis. 

12.30 u: Bezoek aan Camden Town

Omstreeks 14.30 u: Vertrek naar Folkestone en terugkeer via de Eurotunnel (of P&O Ferries).

's Avonds aankomst in België

top