Moezel - Hotel Moselschlösschen
City- & minitrips

Moezel - Hotel Moselschlösschen

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Moezel, of “die Mosel” zoals de Duitsers zeggen, is een rivier die ontspringt in Frankrijk, langs Luxemburg loopt en dan Duitsland inbuigt. Daar, tussen Eifel en Hunsrück, begint ze te meanderen. Bocht na bocht omarmt de Moezel de steile hellingen. De rivier creëert zo een vallei vol heerlijkheden! Vooral op zuidhellingen vind je het regionale stokpaardje: wijnterrassen. De Moezel is ook een landschap vol contrasten, zijn wijn en cultuur trekken mensen aan die van het leven houden. Het landschap langsheen de Moezel lijkt bestemd voor een vakantie met alles erop en eraan. Het is een enige gelegenheid u aangeboden om met Traben-Trarbach, Bernkastel en Trier (enkel bij driedaagse reis) kennis te maken!

10/11 - 12/11
Gastronomisch weekend met bezoek aan de stad Cochem

Reisdata
zaterdag 10 nov tot maandag 12 nov

Bekijk data en prijzen

Hotel Moselschlösschen

Het hotel bestaat uit drie historische gebouwen die met elkaar verbonden worden door een prachtige binnenplaats.

Ons hotel ligt aan de oever van de Moezel. 

Kamers

De kamers hebben allemaal een eigen badkamer en beschikken over gratis wifi.

Eten en drinken

Verblijf in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 3. 

Bezoeken

Wijnhuis Emert met rondleiding in de gewelfde kelders en proeverij € 10

Boottocht op de Moezel naar Bernkastel € 15

Kledij

Gemakkelijke schoenen voor wandeling naar de ruïne in Bernkastel.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 10 nov tot maandag 12 nov - Gastronomisch weekend 3 dagen € 360
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 90
  • 2 x dagreis

10/11/2018: Gastronomisch menu inbegrepen.

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Moezel - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Traben-Trarbach, romantisch gelegen aan de Moezel, centraal tussen Trier en Koblenz, is onze uitvalsbasis voor een ontdekking van deze mooie rivier. Een machtig aangeboden panorama ontrolt zich beneden in het Moezeldal. We maken kennis met de belangrijkste wijnhandelsstad aan de Moezel met meer dan 100 wijnhandelaars. De rijkdom weerspiegelt zich in de vele Jugendstilvilla’s. Tijdens de avonduurtjes kunnen we vanuit de hoteltuin genieten van het prachtige zicht op het stadje en zijn omgeving. Een van de uitstappen brengt ons in het even schilderachtige Bernkastel-Kues, met een prachtige oude dorpskern waar boven op de berg de ruïne van de Landshut-burcht op ons wacht. Tevens krijg je de gelegenheid om tijdens deze driedaagse reis Trier, de oudste stad van Duitsland te bezoeken. Deze stad heeft vele gezichten, harmonieus samengaand, van Romeins oud naar modern, van architectuur en natuur, gezellige universiteitsstad en niet te vergeten het gezellige winkelcentrum.

Dag 1

Vertrek in de ochtend vanuit Diepenbeek en via Belgische en Duitse autowegen naar Traben-Trarbach. Bij aankomst in het hotel kamerindeling en vrij middagmaal. Na de middag is er een stadswandeling voorzien: we maken kennis met de Belle Epoque villa’s in Jugendstil. Nadien brengen we een bezoek aan wijnhuis Carl Emert en ontdekken we de ondergrondse gangen waar de verschillende wijnhuizen hun opslagplaatsen hebben. Avondmaal in het hotel. Nadien is er nog steeds de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de gezellige Weinstubes van Traben-Trarbach, een romantische avondwandeling langs de Moezeloever te maken of te genieten van een lekker glaasje in de heerlijke tuin van het hotel met prachtig zicht op de rivier.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we voor een 2 uur durende boottocht die ons naar Bernkastel brengt. Onderweg varen we door de sluis van Zeltingen en passeren we langs de mooiste dorpjes met klinkende namen in de Riesling-wereld! In Bernkastel brengen we een bezoekje aan de stadskern en wandelen we langsheen een mooi bergweggetje, tussen de druivenstruiken, tot bij de ruïne van het vroegere kasteel Landshut. Na dit bezoek rijden we terug naar Traben-Trarbach voor het avondeten en een vrije avond. 

Dag 3

Na het ontbijt ontruimen we de kamers en vertrekken we via de autowegen naar Trier. Hier bezoeken we het oude stadscentrum: De Porta Nigra, Hauptmarkt, Domfreihof, Basilica, de vroegere Romeinse thermen, het Keurvorstelijk paleis... Na het bezoek van deze prachtige stad vertrekken wij via Echternach (Groothertogdom Luxemburg) opnieuw huiswaarts.

Moezel - 2 dagen - Gastronomisch Moezel

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Wie er nog een weekendje tussenuit wil, maar niet meteen zin heeft in een woelige citytrip, vindt langsheen de boorden van de Moezel, behalve veel wijn, ook veel rust. De prachtige omgeving ligt slechts een paar uurtjes van ons vandaan en hier vinden we de wijnmetropool van de Moezel. Traben-Trarbach de belangrijkste wijn-handelsstad van Duitsland weerspiegelt zijn rijkdom in de prachtige Jugendstil-villa’s aan de oever van de Moezel.

Dag 1

Vertrek in de ochtend vanuit Diepenbeek en via Belgische en Duitse autowegen naar Cochem voor geleide wandeling en vrij middagmaal. Na de middag rijden we verder langs de de Moezel tot Traben-Trarbach. Bij aankomst in het hotel kamerindeling. We maken een stadswandeling en bewonderen de  mooie Belle Epoque villa’s in Jugendstil. Nadien brengen we een bezoek aan wijnhuis Carl Emert en ontdekken we de ondergrondse gangen waar de verschillende wijnhuizen hun opslagplaatsen hebben. Avondmaal in het hotel. Nadien is er nog steeds de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de gezellige Weinstubes van Traben-Trarbach, een romantische avondwandeling langs de Moezeloever te maken of te genieten van een lekker glaasje in de heerlijke tuin van het hotel met prachtig zicht op de rivier.

Dag 2

Na het ontbijt opruimen van de kamers en vertrekken naar Bernkastel. In Bernkastel bezoeken we de historische stadskern met zijn vele vakwerkhuizen en wandelen we langs een mooi bergweggetje, tussen de druivenstruiken, tot aan de ruïne van het vroegere kasteel Landshut. Hierna gaan we terug naar huis met nog een tussenstop voor het avondeten.

top