Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Rijsel & Louvre-Lens

Rijsel is de derde grootste stad van Frankrijk en trekt ieder weekend massa’s toeristen en kooplustigen. Waarom heeft deze stad zoveel succes? Snel bezwijkt iedere bezoeker onder de charme van de Frans-Vlaamse ambiance die er heerst: de stad komt voornaam over maar de sfeer is ongedwongen en jong. We wandelen door het moderne Euralille en snuiven de sfeer op van het Vieux Lille. Uiteraard is er genoeg vrije tijd om te shoppen. Op dag 2 maken we een korte uitstap op Canadees grondgebied te Vimy. 100 jaar na datum bezoeken we er de loopgraven en het Memorial Canadien. We ronden de voormiddag af op de begraafplaats van Notre-Dame de Lorette. Voor ons middagmaal bezoeken we Arras. Met de mooie “Vlaamse pleinen”. We sluiten ons weekend af met een bezoek aan Louvre-Lens waar we de prachtige verzameling kunstwerken kunnen bewonderen in de “Galerie du Temps”. Kortom, een heel gevarieerd weekend vlak bij huis en toch onbekend.

Reisdata
zaterdag 13 okt tot zondag 14 okt

Bekijk data en prijzen

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Bezoeken

± €5

Kledij

Aangepaste kledij, naargelang de weersomstandigheden, uitstappen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220 V

Prijzen

Datum Volwassene K+O
1
zaterdag 13 okt tot zondag 14 okt 2 dagen € 119
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 18
  • 2 x dagreis 

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rijsel - Louvre Lens - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Op dag 1 trekken we naar Rijsel, de derde grootste stad van Frankrijk. Ze trekt ieder weekend massa’s toeristen en kooplustigen. Waarom heeft deze stad zoveel succes? Snel bezwijkt iedere bezoeker onder de charme van de Frans-Vlaamse ambiance die er heerst: de stad komt voornaam over maar de sfeer is ongedwongen en jong. We wandelen door het moderne Euralille en snuiven de sfeer op van het Vieux Lille. Natuurlijk is er ook plaats voor vrije tijd.

Dag 2

Na het ontbijt maken we een korte uitstap op Canadees grondgebied te Vimy! 100 jaar na datum bezoeken we er de loopgraven en het Memorial Canadien. We ronden de voormiddag af op de begraafplaats van Notre-Dame de Lorette. Voor ons middagmaal bezoeken we Arras met de mooie “Vlaamse pleinen”. We sluiten ons weekend af met een bezoek aan Louvre-Lens waar we de prachtige verzameling kunstwerken kunnen bewonderen in de “Galerie du Temps”. Kortom, een heel gevarieerd weekend vlakbij thuis en toch onbekend.

top