Fietsvakantie Langs de Vennbahn - Hotel Carat Vital
Fietsreizen

Fietsvakantie Langs de Vennbahn - Hotel Carat Vital

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

“Langs stilgelegde spoorlijnen over Europese grenzen heen” 

De Vennbahn is één van de langste fietspaden langs voormalige spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Het 125 km lange tracé van Troisvierges naar Aken met een gemiddelde daling van 2% biedt fietsers volop de kans om de natuur, de flair van een grensstreek, verhalen rondom de Vennbahn en de geschiedenis te beleven. In korte tijd kreeg de Vennbahn twee belangrijke onderscheidingen. In 2013 de European Greenways Award en in 2014 werd deze uitgeroepen tot fietsroute van het jaar, een nieuwe internationale onderscheiding. Dit geeft al aan dat de Vennbahn een absolute aanrader is om te gaan ontdekken als fietsliefhebber. Iedere rit kan uitgebreid worden. 

Eigen fiets meebrengen 


Algemene info fietsreizen

Reisdata
vrijdag 31 aug tot zondag 2 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel Carat Vital

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
vrijdag 31 aug tot zondag 2 sep 3 dagen € 315
1
Volzet
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 50
  • Eigen fiets meebrengen

Extra's

Eenpersoonskamers op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

• •

Dag 1 - 34 km Troisvierges – St. Vith

Met de bus naar het station van Troisvierges in Luxemburg. We fietsen richting grens, langs een gesloten tunnel met vleermuizen. Dan volgen de meren van Weiswampach en het idyllische dal van de Our. Na 20 km naar Burg Reuland met een ruïne van een oude burcht en verder naar St. Vith. Deze tocht kan uitgebreid worden met de Eifel Ardennen radweg richting Prum. De fietsen worden in St. Vith gestald en de bus brengt ons naar Monschau.

•

Dag 2 - 45 km St. Vith – Monschau

Met de bus naar St. Vith, bezoekje aan de stad. We fietsen vandaag door de Hoge Venen en het prachtige natuurpark van de Botrange. Het gaat lichtjes bergaf door het dal van de Rur en de Amel langs het stuwmeer van Bütgenbach, de viaducten van Rechenstein en Weywertz. Aankomst terug aan het hotel in Monschau. Overnachting in Monschau waar we 's avonds nog kunnen wandelen.

•

Dag 3 - 60 km Monschau – Aken

We fietsen op een oud treinspoor door de prachtige natuur afgewisseld met mooie uitzichten. Via het stuwmeer van Rur langs de historische stadskern naar het potterijmuseum in Raeren en de voormalige abdijstad Kornelimünster. Het tracé loopt door het noordelijke voorland van de Hoge Venen. De tocht eindigt in de stad van Karle De Grote in Aken. De fietsen worden in de buurt van Vaals geladen. 

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top