Berlijn en Potsdam - SINGLEREIS
Meerdaagse reizen

Berlijn en Potsdam - SINGLEREIS

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

SINGLEREIS

Als single ga je natuurlijk het liefste op vakantie met andere alleenreizende deelnemers. Wij zorgen voor een gegarandeerde eenpersoonskamer. Iedereen heeft wel een reden om te kiezen voor een reis voor singles, maar een ding hebben ze allemaal gemeen:
je gaat op vakantie om een leuke tijd te hebben en te ontspannen. 

In geen enkele andere stad is het contrast tussen het verleden en het heden zo indrukwekkend en zo groot als in de Duitse hoofdstad. Berlijn is opwindend. Berlijn heeft tempo.
Berlijn is elke dag weer anders. Beleef Berlijn, geniet van de stad met zijn unieke culturele aanbod, het legendarische nachtleven, de groene oases en de meren. Wij bezoeken resten van de Muur en talrijke highlights zoals de Reichstag, Unter den Linden, het Museuminsel, de Potsdamer Platz, Bikini Berlin, Spreeufer en veel meer... 
In Potsdam hebben we aandacht voor het barokke paleis, Sans Souci en Cecilienhof. 

Hotel Estrel

Een superieur viersterrenhotel gelegen in de Berlijnse wijk Neukölln.

Kamers

Ruime kamers ingericht in zachte, natuurlijke kleuren. Airco. Stijlvolle badkamer uitgerust met bad en een haardroger. 

Activiteiten

Berlijn en Potsdam SINGLEREIS - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Via Nederland naar het Ruhrgebied en richting Hannover. Bezoek aan de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn. Tijdens deze heenreis worden er een tweetal stops ingelast. Vrij middagmaal. In de late namiddag rijden we via Grunewald, Berlijn binnen en doen we nog het Olympisch stadion en Schloss Charlottenburg (stop) aan. Avondeten in het hotel. Vrije avond.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we op zoek naar sporen van de Muur: Checkpoint Charlie, East-Side Gallery en Bernauer Straße.We bezoeken ook de Russische gedenkplaats Treptower Park. Vrij middagmaal in de buurt van de Hackesche Höfe. Namiddag: sightseeing in wat ooit West-Berlijn was: o.a. Kulturforum, Philharmonie, ambassadewijk, KaDeWe, Ku’damm, Wilhelm Gedächtniskirche en Bikini-Haus Berlin. Vrije tijd. Avondeten in plaatselijk restaurant. Aansluitend: Potsdamer Platz by Night.

Dag 3

Na het ontbijt maken we een wandeling in de buurt van Brandenburger Tor: o.a. bunker Hitler, Holocaust Denkmal, Pariser Platz, Bundeskanzleramt, Spreeufer, Berlin Hauptbahnhof (koffepauze) en de regeringswijk. Vrij middagmaal in de Friedrichstraße. In de namiddag gaat het richting Unter den Linden, Bebelplatz, Gendarmenmarkt en Gallery Lafayette. Vrije tijd voor shopping, museumbezoek of wandeling van Alexanderplatz naar Nikolaiviertel. Avondeten in plaatselijk restaurant.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken wij naar Potsdam, een twintigtal kilometer ten westen van Berlijn. Wij maken er een wandeling in het prachtige park Sanssouci (Werelderfgoed). Bezoek aan het mooie keizerlijke slot Sans Souci is facultatief mogelijk. Vrij middagmaal in de stad. Na de middag: bezoek aan Schloss Cecilienhof waar in 1945 de Conferentie van Potsdam plaatsvond. Daarna keren wij terug naar Berlijn met een bezoek aan de Reichstag. Hierna rijden we via Haus der Kulturen der Welt en Schloss Bellevue en de Siegessäule terug naar het hotel. Avondeten in het hotel. Vrije avond.

Dag 5

Na het ontbijt bagage inladen en vertrek via dezelfde weg richting België. Onderweg wordt er weerom een tweetal keer gestopt. Aankomst Diepenbeek in de vroege avond.

top