Bourgondië - Le Royal
Meerdaagse reizen

Bourgondië - Le Royal

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Op onze vijfdaagse tocht maken we kennis met deze aloude en wereldberoemde wijnstreek in het hart van “la douce France”. Naast een bezoek aan enkele vermaarde wijnstadjes als Chablis en Vougeot in de Côte d’Or, hebben we uiteraard ook oog voor de toppers als Dijon, Vézelay, Troyes... Kortom een combinatie van cultuur, gastronomie, historie en zoveel meer. 

Onderweg bezoeken we charmante of merkwaardige plekken als Châlons of de Voie Sacrée, de bekende aanvoerlijn uit WO I naar Verdun. Hét moment uit de "Groote Oorlog".

Reisdata
zaterdag 7 jul tot woensdag 11 jul

Bekijk data en prijzen

Hotel Le Royal

Eten en drinken

Verblijf 2 nachten op basis van kamer en ontbijt en 2 nachten halfpension (eerste en laatste nacht).

Bezoeken

Voorzie ongeveer € 55 voor de inkomgelden.

Kledij

Aangepaste kledij, naargelang het weer.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene K+O
1
zaterdag 7 jul tot woensdag 11 jul - 2 x HP + 2 x K+O 5 dagen € 469
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 25/nacht
  • 2 x HP + 2 x K+O
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Bourgondië - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek bij De Zigeuner. Via de Ardennen bereiken we de stad Charleville-Mézières en haar prachtige 17de eeuwse Place Ducale, voor een koffiestop. In Châlons-en-Champagne met zijn vakwerkhuizen en kanalen, ook wel eens het Kleine Venetië genoemd, maken we een aangename boottocht door de binnenstad. Vrij middagmaal in het centrum. In de late namiddag bereiken we onze pleisterplaats Troyes.

Dag 2

De voormiddag is gewijd aan de verkenning van onze verblijfplaats Troyes. De stad heeft inderdaad zoveel te bieden aan vakwerkhuizen, kathedraal, kerken en musea… en uiteraard bubbels! Geniet ook van een heerlijk glaasje Prunelle op één van de talrijke terrasjes. Vrij middagmaal in het centrum. In de namiddag bezoeken we Colombey-les-deux-Eglises: la Boisserie, de voormalige woning van president Charles de Gaulle, het pittoreske dorpje en het mooie museum op de heuvel trekken nog steeds talrijke toeristen.

Dag 3

Vandaag bezoeken we Dijon, de levendige hoofdstad van Bourgondië. “Leven als een Bourgondiër” lijkt hier uitgevonden en naar Vlaanderen getransporteerd. De plaatselijke hertogen waren namelijk ook vorsten in onze gewesten. Het 15de eeuws hertogelijk paleis en de patriciërshuizen getuigen nog van deze vorstelijke pracht. Vrij middagmaal in het centrum. Doorheen de Bourgogne wijngaarden bereiken we Beaune met het beroemde Hôtel-Dieu, voormalig Hospice met o.a. het meesterwerk van Rogier van der Weyden.

Dag 4

In de voormiddag staat op het programma: het prachtige kasteeldomein van Bazoches, eens het familieverblijf van de grote Vauban, de fortenbouwer bij uitstek van de Franse Zonnekoning. Verder bezoeken we Vezelay, het pittoreske stadje met de Romaanse basiliek, gedurende eeuwen een bedevaartsoord en halte op weg naar Compostella. Vandaag ook in trek bij kunstenaars en winkeliers. Op de terugweg is er nog een bezoek aan het wijnstadje Chablis voorzien, met uiteraard “dégustation”.

Dag 5

Op onze terugreis volgen we de historische en beroemde aanvoerroute uit WO I, de Voie Sacrée, de weg van Bar-le-Duc tot Verdun, hét symbool van de “Groote Oorlog”. Vrij middagmaal in Verdun. Namiddag is er mogelijkheid tot bezoek aan de ondergrondse Citadelle en de kathedraal Notre-Dame. We besluiten onze vijfdaagse met een bezoek aan het Ossuaire de Douaumont, het belangrijkste Franse monument uit WO I, waar resten van circa 130.000 Franse en Duitse strijders rusten. Vrij avondmaal onderweg.

top