A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Invalid argument supplied for foreach()

Filename: libraries/Lib_reizen.php

Line Number: 314

Backtrace:

File: /data/sites/web/dezigeunerbe/www/application/libraries/Lib_reizen.php
Line: 314
Function: _error_handler

File: /data/sites/web/dezigeunerbe/www/application/libraries/Lib_reizen.php
Line: 161
Function: set_price_by_dates

File: /data/sites/web/dezigeunerbe/www/application/controllers/modules/Reizen.php
Line: 136
Function: item

File: /data/sites/web/dezigeunerbe/www/index.php
Line: 295
Function: require_once

Dalmatië - Resort Solaris Beach
Dalmatië - Resort Solaris Beach
Meerdaagse reizen

Dalmatië - Resort Solaris Beach

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Šibenik, parel aan de kroon van Dalmatië

De stad Šibenik is één van de parels aan de Dalmatische kust en ideaal gelegen om een prachtige verblijfsvakantie met diverse uitstappen te ondernemen. Centraal gelegen in Dalmatië is de streek bekend om de schoonheid van zijn landschappen en de rijkdom aan culturele en historische monumenten. Eén van de mooiste natuurfenomenen, nl. de rivier Krka met zijn prachtige watervallen, bevindt zich vlakbij Šibenik. Al van in de Keltische en Romeinse tijd voelden mensen zich aangetrokken tot deze streek, wat nog steeds te zien is aan de veelvuldige resten uit het verleden, gaande van prehistorische ruïnes van Romeinse nederzettingen en middeleeuwse en renaissance forten. Ook de alom geprezen olijfolie en de wijnen, samen met de typische streekgerechten, oefenen een grote aantrekkingskracht uit op de talloze bezoekers.
Er worden uitstappen georganiseerd naar de historische steden Šibenik, Primŏsten, Trogir (UNESCO-werelderfgoed) en Split (met de schitterende paleisstad van de Romeinse keizer Diocletianus) waar we cultuur zullen combineren met ontspanning en lekker eten en drinken. Een boottocht op de rivier Krka, een bezoek aan de watervallen en klooster op een eilandje in de rivier en een park met een reconstructie van de levenswijze van vroeger (en het proeven van de typische streekgerechten!) maken onze reis compleet. Op de vrije dag kunnen we uitgebreid kennis maken met de faciliteiten van het resort met zijn 4 km strand.

Resort Solaris Beach

In 2013 heeft het resort de prijs voor “strand van het jaar” en “beste resortstrand van de Adriatic” gewonnen!

Het resort Solaris op 6 km van Šibenik is een complex van vijf hotels die gelegen zijn op 50 m van de zee, te midden van een naaldbos.

Faciliteiten

Het hotel heeft een eigen strand, een eigen gereconstrueerd Dalmatisch dorp met restaurant en er zijn diverse á-la-carte eetgelegenheden. Er is geregeld avondanimatie.

Eten en drinken

’s Morgens en ’s avonds zijn er uitgebreide buffetten.

Verblijf op basis van halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het
ontbijt op dag 10. 

Bezoeken

Zijn niet inbegrepen:

  • de vrije maaltijden onderweg en bij onze uitstappen
  • de gidsen en toegangskaarten voor de musea en de kathedralen
  • de boottocht op de Krka-rivier. 

De totale kostprijs voor deze extra’s bedraagt ongeveer € 200 (deze prijs is gebaseerd op de prijzen van 2016 en dus slechts een richtprijs).

Kledij

Wandelschoenen bij regenweer, anders sandalen of sportschoenen. Washandjes zelf meenemen, zwemkledij. Plastic schoenen, om in de zee te zwemmen en een hoofddeksel niet vergeten. ’s Avonds in het restaurant stadskledij vereist.

Documenten

Geldige identiteitskaart is verplicht en niet-EU-burgers moeten zich informeren bij hun gemeente voor de nodige documenten. Neem ook kopies van de documenten. Let ook op de vervaldatum. Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds).

Munten

Kuna. Geen geld wisselen in België!! In het hotel kun je Euro’s omwisselen. € 1 = ± 7,5 Kuna. Op de meeste plaatsen kun je in Euro betalen, voor kleine bedragen heb je Kuna’s nodig! Let wel, fooi is niet inbegrepen in Kroatië, en bedraagt 10 % (niet verplicht).

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Dalmatië (Kroatië) - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek ’s morgens in Diepenbeek. Via de Duitse snelwegen rijden we naar München. We overnachten in een gezellig, typisch Beiers hotel in de omgeving van München. 

Dag 2

Na het ontbijt rijden we via Salzburg naar Karinthië en zo naar Slovenië. Bij het idyllische meer van Bled hebben we ’s middags een vrije maaltijd en kunnen we daarna nog wat genieten van de schitterende omgeving, wat rondwandelen aan het meer en het prachtige kasteel gaan bekijken. We vervolgen dan onze tocht naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. We logeren op enkele kilometers van de hoofdstad. Na het avondmaal bezoeken we het centrum van Ljubljana.

Dag 3

Vandaag rijden we Kroatië binnen en na het (vrije) middagmaal onderweg bereiken we onze bestemming Šibenik in Dalmatië. Het Solaris Beach Resort is een uitgebreid complex met 5 hotels. Dit zal onze uitvalsbasis zijn om de prachtige streek van Noord- en Midden-Dalmatië te verkennen. Het resort is praktisch aan het strand gelegen, op een zestal kilometer van Šibenik en het complex beschikt over een strand van 4 km, een eigen gereconstrueerd Dalmatisch dorpje met wijnbar en restaurants, bakkerij, souvenirwinkel, bars op het strand, zwembaden binnen en buiten.

Dag 4

Het historische Šibenik in Noord-Dalmatië wordt het doel van onze eerste uitstap. Met een lokale gids bezoeken wij het historische centrum met zijn middeleeuwse kathedraal en kuieren we door de smalle straatjes met hoog boven ons het fort van Sv. Mihovil. ’s Middags eten we in een plaatselijk restaurantje in het centrum (vrije maaltijd) om daarna terug te keren naar ons hotel en te genieten van zon, zee en de geneugten des levens!

Dag 5

Eén van de hoogtepunten van onze reis is een bezoek aan de Krka watervallen, op enkele kilometers van het hotel gelegen. Er staat een geleid bezoek aan de cascades van Skradinski Buk, een prachtige boottocht op de rivier Krka en een bezoek aan een klooster op een eilandje in de rivier op het programma. Na al dat moois rijden wij naar een gereconstrueerd dorpje in het binnenland waar we ingewijd worden in het (soms) harde leven van de plaatselijke bevolking in vroegere tijden en ’s middags onze vrije maaltijd met plaatselijke specialiteiten zullen gebruiken.

Dag 6

Vandaag is een vrije dag om de eerste indrukken te verwerken en te genieten van de faciliteiten van het Solaris Beach Resort. 

Dag 7

De stad Split was al in de Romeinse tijd heel bekend en één van de grootste Romeinse keizers, keizer Diocletianus, die van Dalmatië afkomstig was, heeft hier een paleis gebouwd voor zijn oude dag! Dit is een stad in de stad en staat in zijn geheel op de UNESCO- werelderfgoedlijst. We maken met een lokale gids een rondwandeling door dit unieke gebouwencomplex en worden ondergedompeld in de Romeinse tijd, zo’n 1800 jaar geleden, om een idee te krijgen van de onmetelijke rijkdom van deze keizer. Na het middagmaal (vrije maaltijd) in een plaatselijk restaurant nemen we nog uitgebreid de tijd om te flaneren op de esplanade, wat rond te wandelen of te shoppen.

Dag 8

Ook de stad Trogir staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en mag daarom niet ontbreken in onze lijst van bezoeken. Dat is ook niet te verwonderen, want vanwege zijn strategische ligging is Trogir al meer dan 2000 jaar een belangrijke stad geweest voor alle heersende volkeren. Grieken, Romeinen, Venetië en zelfs Frankrijk hebben hun culturele stempel gedrukt op de stad. Wij gaan met een plaatselijke gids dit pareltje van romaanse, renaissance- en barokarchitectuur verkennen en ’s middags vrije maaltijd in een gezellig restaurant in het historische hart van de stad. Daarna terug richting hotel, maar onderweg doen we nog het stadje Primõsten aan dat gelegen is op een schiereiland, met prachtige oude huisjes, allemaal tegen elkaar gelegen en met een kerkje op de top. Je kunt helemaal rond het eilandje wandelen met aan de ene zijde de gezellige, oude huisjes en aan de andere zijde de zee, soms diep onder je. Hier heb je ook nog vrije tijd om een terrasje te doen op het vasteland vóór het stadje of in het stadje zelf.

Dag 9

Vandaag vatten we alweer de terugweg aan via de Opatija Rivièra waar we ’s middags gaan eten (vrije maaltijd), om daarna verder te rijden tot in de buurt van Pongau in Salzburgerland (Oostenrijk) waar we zullen avondeten en overnachten.

Dag 10

Na het ontbijt staat de laatste dag volledig in het teken van de terugreis naar Diepenbeek, waar we ’s avonds zullen aankomen. NOTA: Voor de reis in juli houden we slechts 1 tussenovernachting op de heenreis en zijn we dag 2 in de late namiddag reeds op het Solaris Beach Resort. Hiermee komt dag 2 op dit programma te vervallen en wordt er een andere extra facultatieve halve daguitstap voorzien. We varen dan met de prachtige luxepiratenboot naar het eiland Zlarin. Het eiland Zlarin staat bekend om zijn unieke cultuur, gebaseerd op de oogst van koralen en de verwerking ervan in o.a. sieraden. In het traditionele dorp bezoeken we het koralenmuseum waar we uitleg krijgen over hoe de mooie koralen sieraden worden. Na wat vrije tijd varen we terug naar het Solaris Beach Resort en laten er ons verwennen tijdens een lekkere lunch in het Dalmatian Dorp. Verder vrije middag.
top