Denemarken - Kopenhagen - Hotel Comfort Vesterbro
Meerdaagse reizen

Denemarken - Kopenhagen - Hotel Comfort Vesterbro

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Kopenhagen, een veelzijdige, trendy stad met een historische kern, moderne architectuur, hippe buurten, originele boetiekjes en vooral een ongedwongen, open sfeer.

We verblijven in hartje Kopenhagen (vlak bij Tivoli), bezoeken o.a. kastelen en burchten, kleurrijke huisjes, het wereldberoemde beeld van de zeemeermin…

Een volledige daguitstap brengt ons naar o.a. Slot Frederiksborg, het grootste renaissancegebouw van Denemarken en het Hamletslot Kronborg (Unesco!), het Louisianamuseum voor moderne kunst en het Karen Blixenmuseum, schrijfster van o.a. Out of Africa.

We beleven een paar gevarieerd ingevulde dagen in Denemarken.

Hotel Comfort Vesterbro

We verblijven in het hart van Kopenhagen. Ons hotel is gelegen in de hippe wijk Vesterbro. Dankzij de centrale ligging kan je gemakkelijk winkels, culturele en uitgaansgelegenheden bezoeken. Er zijn ook tal van bars en restaurants op loopafstand.

Kamers

Standaardkamers met airco en houten vloeren. De badkamers zijn uitgerust met haardroger en toiletartikelen. 

Eten en drinken

Uitgebreid ontbijtbuffet. 

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs: 

  • Slot Frederiksborg, het grootste renaissancegebouw van Denemarken
  • Hamletslot Kronborg (UNESCO)
  • Louisianamuseum voor moderne kunst
  • Karen Blixenmuseum

Documenten

Je gewone identiteitskaart volstaat voor deze reis. 

Munten

Vreemde munt: Denemarken: KROON (DKK)

Activiteiten

Kopenhagen - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Diepenbeek – via Duitsland (Hamburg) naar Fehmarn (653 km). Vrij middagmaal. Overtocht met Scanlines naar Rödby (45’), verder naar Seeland, het grootste eiland van Denemarken (45’) en via de 1700 m lange Faröbrug naar de hoofdstad Kopenhagen. Inchecken in hotel. Vrij avondmaal. Overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Voormiddag geleid bezoek aan Kopenhagen met o.a. Slot Rosenborg, Amalienborg, de residentie van de Deense vorstin Margarethe II en haar twee zonen Frederik en Joachim met hun families. De gebouwen dateren van omstreeks 1750. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie. Het gezellige Nyhavn met de beroemde kleurrijke huizen en het beeld van de Kleine Zeemeermin komen ook aan bod. Vrij middagmaal. Namiddag is er vrije tijd om op eigen houtje de stad verder te verkennen, een terrasje te doen of te shoppen. Vrij avondmaal. Overnachting.

Dag 3

Ontbijt. Geleide daguitstap. We bezoeken het geweldige slot Frederiksborg, het grootste renaissancekasteel van Scandinavië, omringd door een uitgestrekt barokpark. Vlak aan de Oresund ligt slot Kronborg, waar Shakespeare zijn Hamlet heeft gesitueerd. Dit slot, UNESCO-werelderfgoed, is tevens een militair bolwerk omgeven door slotgrachten.  Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Louisianamuseum in Humlebaek.  In deze perfecte harmonie van natuur en kunst vind je werken van o.a. Picasso, Warhol, Max Ernst. Vrij middagmaal. In Rungsted bezoeken we het Karen Blixenmuseum, de schrijfster van o.a. Out of Africa. Afsluiten doen we met een tocht over de kustweg van de Oresund.  Vrij avondmaal. Overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We rijden naar Rödby waar we de ferry nemen naar het Duitse eiland Fehmarn en via de Duitse autowegen terug naar Diepenbeek.

top