Dordogne - Hotel Plaisance
Meerdaagse reizen

Dordogne - Hotel Plaisance

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Perigord en de vallei van de Dordogne zijn een geweldig mooie streek in Frankrijk. Prachtige kastelen en oude middeleeuwse stadjes hechten zich vast op de rotsen langs de machtige Dordogne rivier. Bovendien is de Midi gezegend met een zeer zacht klimaat. De Perigord is ook de streek waar de Franse gastronomie hoogtij viert: truffels, foie gras, notenolie...

We komen oog in oog te staan met hoogtepunten uit de prehistorie (de grot van Lascaux) en ook andere grotten gaan ons verwonderen. In rocamadour maken we kennis met een eeuwenoude bedevaartcultuur. 

Inclusief: 

1/4 l wijn en koffie inbegrepen

Hotel Plaisance

Ons charmant familiehotel aan de Dordogne heeft een uitzonderlijke keuken en alle faciliteiten om tot rust te komen. Laat je dus meevoeren op het ritme van de bewoners van de Perigord: rustig en zalig genietend van een geweldige streek.

Activiteiten

Dordogne - 7 dagen Perigord, de vallei van de Dordogne.

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek via Mons, Parijs, Orleans, Limoges naar Vitrac. (930 km)   Aankomst tegen de avond. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Vandaag staat een bezoek aan het kasteel van Milandes op het programma. Ooit was dit ‘chateau’ eigendom van de beroemde filmactrice Josephine Baker. Zij heeft haar stempel gedrukt op dit kasteel en dat merken we tijdens een geleid bezoek. Ook een wandeling door de prachtige tuinen zijn een must. En… er is ook een roofvogelshow! Namiddag houden we halt in het bastide dorp Domme. Heel mooi gelegen met prachtige uitzichten! Echt de moeite.

Dag 3

Vandaag rijden we door het dal van de Vézère en bezoeken we Lascaux IV: een unieke reconstructie van de originele grot van Lascaux, met zijn prehistorische wandschilderingen. Ook brengen we een bezoek aan de prachtige tuinen van Eyrignac. Een Italiaanse tuinarchitect ontwierp deze mooie ‘Franse tuinen’. Ze werden aangelegd in de 18de eeuw, nu helemaal gerestaureerd.

Dag 4

Deze dag is wel het hoogtepunt van onze reis: een bezoek aan de “Gouffre de Padirac”: per lift en boot komen we via een 75 m diepe put in een wonderbaarlijk grottenstelsel. Dit wordt een onvergetelijke gebeurtenis! Nadien rijden we verder naar het tweede meest bezochte bedevaartsoord van Frankrijk: Rocamadour. Een dorpje gelegen tegen een 150 m hoge rots. Een bezoek meer dan waard!

Dag 5

Marktdag in Sarlat, de hoofdstad van de Périgord Noir. niet alleen de markt zal je verrassen, maar ook de kronkelende straatjes, zijn pittoreske pleintjes en prachtige middeleeuwse gebouwen zullen ons bekoren. Ook mag een bezoek aan een “Ferme d’élevage d’oies” niet ontbreken op ons programma. We gaan eens rondneuzen bij een echte ganzenboer!

Dag 6

Een rustige dag vandaag: we maken een tochtje langs mooie dorpjes in de Dordogne vallei, en we bekijken enkele prachtige kastelen van op een ‘cabarres’, een typisch bootje dat gebruikt wordt op de rivier de Dordogne. We vertrekken onze boottocht in het gezellige “ La Roque-Gageac”.

Dag 7

Na een vroeg ontbijt gaat het huiswaarts. Einde van een weldoend reisje in de Périgord.

top