Ellmau - muzikale herfst
Meerdaagse reizen

Ellmau - muzikale herfst

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Muzikale herfst in Ellmau

Een must voor alle liefhebbers van volks- en schlagermuziek 

Sedert vijfentwintig jaar is de Muziekherbst am Wilden Kaiser in Ellmau, een idyllisch Tirools bergdorpje, een must voor alle vrienden van volks-en schlagermuziek. Het bekendste volksmuziekfeest in de Alpen met de topsterren van dit genre lokt gasten uit de hele wereld. Als eind september en begin oktober de topsterren uit de volks-en schlagermuziek (Hansi Hinterseer, Marc Pircher, Oesch's die Dritten, Kastelruther Spatzen, Andy Borg, Die Amigos, Howard Carpendale, Sigrid und Marina en Nik P.) het podium delen in de Ellmauer feesttent aan de Hartkaiserplatz, kan het feest 's avonds losbarsten. 

Tijdens deze week bezoeken we de grote Ellmauer boerenmarkt, het muzikaal frühschoppen aan het bergstation van de Hartkaiserbaan en het Bergdokterhuis van de bekende tv-serie. We maken een panoramaboottocht op de Achensee en gebruiken ons facultatief middagmaal in een mooie berghut. Tenslotte brengen we een bezoek aan een Tiroler schnaps en liköre Schaubrennerei. Een uitgewerkt dagprogramma wordt begeleid door onze gids. Alle uitstappen en inkomgelden (inclusief 4 avonden in de feesttent) zijn inbegrepen in de totaalprijs. De plaatsen in de feesttent zijn gereserveerd. Ambiance is verzekerd. 

Nieuwe thema-avonden: Volksmusikabend, Schlagerabend en Starabend

Inclusief:

  • 4 x toegang tot muziekfestival met gereserveerde zitplaatsen
  • 1 x panoramaboottocht op de Achensee
  • 1 x dal- en bergfahrt met de Hartkaiser gondel
  • 1 x inkom Frühschoppen
  • 1 x inkom boerenmarkt 
  • 1 x bezoek aan schnaps en liköre Schaubrennerei

Reisdata
woensdag 26 sep tot zondag 30 sep
woensdag 3 okt tot zondag 7 okt

Bekijk data en prijzen

Viersterrenhotel in de omgeving van Ellmau.

Faciliteiten

Gratis wifi.

Kamers

De warm ingerichte kamers van het hotel zijn voorzien van alle comfort met bad of douche, satelliet-tv, telefoon en meestal balkon.

Eten en drinken

Logies op basis van HP met facultatief middageten tijdens onze daguitstappen. Halfpension van het avondmaal op de eerste dag t.e.m. ontbijt van de vijfde dag. 

’s Ochtends genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds wordt er een driegangenmenu aan tafel geserveerd. Bij aankomst is er een welkomstdrank.

Bezoeken

Geleid bezoek aan “Der Wilde Milde”, Tiroler schnaps en liköre Schaubrennerei € 9.

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen/Tiroler feestkledij en je feesthumeur.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 26 sep tot zondag 30 sep - NOG MAAR 1 PLAATS VRIJ - KAMERS OP AANVRAAG 5 dagen € 579
1
Reserveer
woensdag 3 okt tot zondag 7 okt 5 dagen € 579
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 54
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Muzikale reis doorheen decor van de Wilder Kaiser - 5 dagen

(Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.) 

Sedert twintig jaar is de Muziekherfst am Wilden Kaiser in Ellmau, een idyllisch Tirools bergdorpje, een must voor alle vrienden van de volksmuziek. Het bekendste volksmuziekfeest in de Alpen met de topsterren van dit genre lokt gasten uit de hele wereld. Als eind september en begin oktober de topsterren uit de volks- en schlagermuziek: Hansi Hinterseer, Marc Pircher, Oesch’s die Dritten, Kastelruther Spatzen, Andy Borg, Die Amigos, Howard Carpendale, Sigrid und Marina en Nik P. het podium delen in de Ellmauer feesttent aan de Hartkaiserplatz kan het feest ’s avonds losbarsten. Tijdens deze week maken we overdag verschillende uitstappen (zie hieronder) met begeleiding van onze gids.

Dag 1

Vertrek ‘s morgens vanuit Diepenbeek en via de Duitse autowegen richting Oostenrijk. De nodige haltes voor de rokers en om de benen te strekken zijn voorzien. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang rijden we het Brixental in. In de omgeving van Ellmau nemen we onze intrek in het hotel met aansluitend het avondmaal. Om 20.00 uur begint de Muziekherfst am Wilden Kaiser met de Traditionsabend. Iedere groep toeristen wordt begroet door de moderator. Na de openingsspeech van de burgemeester en de voorzitter van de VVV volgt het traditionele vaatje tappen dat begeleid wordt door de Musikkapelle van Ellmau. Vervolgens kan het openingsgala beginnen. En deze opening doet wat de Muziekherfst am Wilden Kaiser belooft: de origineelste en meest beroemde folkloristische dansgroepen en artiesten van de Wilder Kaiser brengen een kleurrijk en wervelend programma. Een show om niet meer te vergeten. Een echte Tiroler avond.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar de Achensee om er voormiddag een panoramaboottocht te maken met het splinternieuwe Achenseeschiff. Vrij facultatief middagmaal in de mooie typische berghut “Gramaialm” gelegen in het natuurpark Karwendel in Pertisau. We houden nog even halt aan de souvenirshop Linda om onze thuisblijvers te voorzien van souvenirs. Nadat we geshopt hebben, rijden we langs de Wilden Kaiser terug naar ons hotel voor het avondmaal. Om 20.00 uur verwachten ze ons in de feesttent voor de Volksmusikabend van de muzikale herfst met moderator en stemmingsbeest Marc Pircher, Oesch’s die Dritten en de meest succesvolle volksmuziekgroep, die Kastelruther Spatzen sluiten de avond. Aanstekende en vrolijke volksmuziek waardoor het publiek zich zeker zal laten meevoeren.

Dag 3

Na van het ontbijtbuffet te hebben genoten, nemen we in Ellmau de splinternieuwe Hartkaiserbahn, een 10-persoonsgondellift, die ons in negen minuten tot op een hoogte van 1550 meter brengt op de Hartkaiser. Eerst is er de mogelijkheid om samen met de gids het huis van de Bergdokter te bezoeken dat opengesteld wordt om te bezichtigen. Boven worden we verwelkomd door muziek en dans tijdens het “Traum-Frühschoppen”. Op het groot panoramisch terras kunnen we genieten van de geweldige uitzichten op de Wilder Kaiser. Een restaurant of stube zorgt voor de innerlijke mens. We maken samen een kleine wandeling in de Sauberwelt van Ellmau.

In de namiddag bezoeken we nog een Tiroler Heiliger Geist schnaps en liköre Schaubrennerei. Na ons avondmaal in het hotel volgt om 20.00 uur de derde avond van de Muzikale Herfst met als thema Schlagerabend. Moderator en schlagerzanger Andy Borg opent de show gevolgd door het duo Die Amigos en Howard Carpendale sluit de avond af.

Dag 4

Na ons ontbijtbuffet bezoeken we een traditionele boerenmarkt in het dorpscentrum van Ellmau. We kuieren en laten ons meeslepen langs de talrijke kraampjes die regionale producten aanbieden zoals kaas, boerenbrood, origineel gebrande Tirolerschnaps, liköre, spek en de niet te versmaden Heimnische Tirolerspecialiteiten om ons innerlijk te versterken. De verschillende oude handwerktradities herinneren ons aan het harde leven van vroeger in de bergen. De stoet met de oude mooi versierde traktoren met bloemen sluit onze namiddag af. Na ons avondmaal gaan we om 20.00 uur naar de feesttent voor de Starabend van de Wilden Kaiser met Sigrid und Marina, Nik P en met de topartiest Hansi Hinterseer.

Dag 5

Na het ontbijt vertrek naar Diepenbeek over Oostenrijkse en Duitse snelwegen met de nodige plas-, eet- en rookstops. Voorziene aankomst rond 21.00 uur. Fijne terugreis gewenst. 

Vervoer

Dagreis heen en terug. Vervoer naar feesttent en terugrit naar hotel met de autocar.

top