Flachau - Hotel Flachauerhof
Meerdaagse reizen

Flachau - Hotel Flachauerhof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Flachau, bergen, meren en... zout.

In het mooie Salzburgerland, omgeven door mooie bergen en riviertjes, zijn we te gast in het mooie Flachau. Niet alleen Flachau maar ook onze uitstappen zullen je bekoren, deze staan voor het grootste deel in teken van de mooie natuur, hoge bergen en romantische meren. Mooie uitstappen naar St Wolfgang, Hallstatt en de Liechtensteinklamm, met als achtergrond het Dachsteinmassief overgoten met Oostenrijkse muziek en “gemütlichkeit”. Meer is er niet nodig voor een geslaagde reis. 

Hotel Flachauerhof

Ons viersterrenhotel is gelegen in het centrum van Flachau. 

Faciliteiten

Het hotel heeft een eigen hotelbar en een mooi zonneterras. Verder kan men gratis gebruik maken van de wellness, Nordic Walking stokken of de
fietsen van het hotel. Er is ook gratis gebruik
van WLAN.  

Kamers

Alle kamers hebben douche of bad, wc, tv en telefoon. 

Eten en drinken

We verblijven hier op basis van volpension met een rijkelijk ontbijtbuffet met biohoek, 's middags een tweegangenmenu en in de avond een keuzemenu en buffet. Ons volpension gaat in bij het avondeten van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. Bij aankomst worden we vergast op een welkomstdrankje, verder is er 1 x in de week een grillfeest en 1 x boerenbuffet. Als speciale Salzburger afwerking is er ook 1 x per week een "Salzburger Hüttenzauber" en "Sonntagsfrühschoppen" in de Musistadl. 

Bezoeken

Inkomgelden (prijzen 2017) ongeveer € 15 voor:

  • Boottocht op Wolfgangsee 
  • Tolstraat bij Dachstein uitstap 
  • Liechtensteinklamm

Kledij

Stevige schoenen of wandelschoenen zijn wenselijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro. In Zwitserland (onderweg) Zwitserse franken, al wordt de euro daar ook aanvaard.

Netspanning

220V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Flachau - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Reisdag, via autobanen gaat onze 920 km lange reis naar Flachau. Er wordt regelmatig gestopt om de benen te strekken. Bij aankomst kamerverdeling, welkomstdrankje en avondeten.

Dag 2

Na een goede nachtrust wacht er een uitgebreid ontbijtbuffet op ons. Alles wat we nodig hebben om de dag te beginnen lacht en wacht hier op ons. Hierna volgt een kennismaking met Flachau. Te voet doen we een kleine wandeling die ons de parochiekerk, de berglift en de Musistadl laat zien. In deze Musistadl worden we van 11.00 tot 14.00 uur verwacht voor de Früschoppen een muzikale kennismaking met Salzburgerland met het middageten. Hierna kunnen we gebruik maken van de gratis liftkaart die ons Flachau van bovenaf laat zien. Wandelaars kunnen hier hun eerste wandeling doen. Om 18.00 uur worden we weer uitgenodigd in de Musistadl waar een heerlijk boerenbuffet op ons wacht, voorspijzen, warme spijzen en dessertbuffet naar ieders smaak.

Dag 3

In de voormiddag doen we een uitgebreide dorpswandeling die ons een volledig beeld van Flachau geeft. Middageten in het hotel. Hierna stappen we op de autocar voor onze eerste uitstap naar de Liechtenstein Klamm. Dit natuurwonder tussen bergen en rotsen werd in miljoenen jaren gevormd door de natuur en het water. Via kleine paadjes en trappen kunnen we deze Klamm volgen tot aan een mooie waterval, we komen via dezelfde weg terug. 

Dag 4

Vandaag rijden we in de voormiddag met de autocar richting Wagrain waar we het Kleinarltal inrijden. Op het einde van dit mooie dal zien we het eerste meer van deze reis, de Jägersee die ons uitnodigt voor een wandeling. Deze vlakke wandeling gaat via de rand van het meer. Voor niet-wandelaars is er de mogelijkheid op een drankje in het restaurant. Na het middageten in het hotel rijden we voor het eerst het hooggebergte in. Doel van deze uitstap is de Hochkönig, mogelijkheid tot wandelen naar een berghut, deze berguitstap laat ons zeker een goede indruk na van de Salzburger bergwereld. 

Dag 5

Na het ontbijt gaat het naar Altenmarkt. Deze "Oude Markt" is inmiddels uitgegroeid tot een mooi stadje dat zeker niet op ons programma mag ontbreken. Tijd voor wandelen en shoppen is hier voorzien. Na het bezoek aan Altenmarkt gaat het weer omhoog naar Filzmoos waar we via een tolstraat de bergen in trekken. Wandelaars kunnen vanaf de tolpost te voet gaan naar de Unterhof Alm waar het middageten op ons wacht. Deze wandeling die stijgend is, duurt ongeveer 75 minuten en is te doen door iedereen die goed te been is. Op de terugweg komen we meer te weten over het Filzmoser Kindl.

Dag 6

Een vrije voormiddag geeft ons de kans om op eigen initiatief iets te ondernemen. Wandelen in Flachau, een beetje winkelen, een fietstochtje of gewoon lekker ontspannen, het kan allemaal. Fietsen en wandelstokken zijn gratis te bekomen in het hotel. 

Na het middageten gaan we met de autocar een van de oudste paswegen van de streek verkennen namelijk de Taueren pas. Deze overgang die reeds in vroege jaren werd gebruikt doen we eerst langs boven om later op de dag via de tunnel terug naar Flachau te rijden. Tijdens deze rit komen we in Zederhaus en houden we een stop in het Riedningtal en bezoeken we een kerkje met een eigenaardig tintje.

Dag 7

"In Salzkammergut daar kan men goed gelukkig zijn."

Deze streek mag zeker niet ontbreken op onze reis. Daarom rijden we eerst met de autocar naar Sankt Gilgen waar we met een boot de oversteek maken naar Sankt Wolfgang. Hier aan het Weissen Rössl gaan we terug aan land en is het tijd voor het gezamenlijk middageten in een plaatselijk hotel. Hierna is er de nodige tijd voorzien om Sankt Wolfgang te verkennen. Na ons bezoek gaat het naar een andere grote bezienswaardigheid van het gebied namelijk Hallstatt. Wat vele wereldsteden niet lukte is Hallstatt wel gelukt. Om dit te ervaren kom je best even mee. Ook hier is weer de nodige tijd voorzien voor kennismaking en pauze. 

Dag 8

Helaas... Terug naar huis met een koffer vol mooie herinneringen. Na het ontbijt vertrekken wij terug richting Diepenbeek.

top