Flachau - Hotel Flachauerhof
Meerdaagse reizen

Flachau - Hotel Flachauerhof

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Flachau, bergen, meren en... zout.

In het mooie Salzburgerland, omgeven door mooie bergen en riviertjes, zijn we te gast in het mooie Flachau. Niet alleen Flachau maar ook onze uitstappen zullen je bekoren, deze staan voor het grootste deel in teken van de mooie natuur, hoge bergen en romantische meren. Mooie uitstappen naar St Wolfgang, Hallstatt en de Liechtensteinklamm, met als achtergrond het Dachsteinmassief overgoten met Oostenrijkse muziek en “gemutlichkeit”. Meer is er niet nodig voor een geslaagde reis. 

Reisdata
zaterdag 7 jul tot zaterdag 14 jul
zaterdag 21 jul tot zaterdag 28 jul
zaterdag 11 aug tot zaterdag 18 aug

Bekijk data en prijzen

Hotel Flachauerhof

Ons viersterrenhotel is gelegen in het centrum van Flachau. 

Faciliteiten

Het hotel heeft een eigen hotelbar en een mooi zonneterras. Verder kan men gratis gebruik maken van de wellness, Nordic Walking stokken of de
fietsen van het hotel. Er is ook gratis gebruik
van WLAN.  

Kamers

Alle kamers hebben douche of bad, wc, tv en telefoon. 

Eten en drinken

We verblijven hier op basis van volpension met een rijkelijk ontbijtbuffet met biohoek, 's middags een tweegangenmenu en in de avond een keuzemenu en buffet. Ons volpension gaat in bij het avondeten van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. Bij aankomst worden we vergast op een welkomstdrankje, verder is er 1 x in de week een grillfeest en 1 x boerenbuffet. Als speciale Salzburger afwerking is er ook 1 x per week een "Salzburger Hüttenzauber" en "Sonntagsfrühschoppen" in de Musistadl. 

Bezoeken

Inkomgelden (prijzen 2017) ongeveer € 15 voor:

  • Boottocht op Wolfgangsee 
  • Tolstraat bij Dachstein uitstap 
  • Liechtensteinklamm

Kledij

Stevige schoenen of wandelschoenen zijn wenselijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro. In Zwitserland (onderweg) Zwitserse franken, al wordt de euro daar ook aanvaard.

Netspanning

220V. Geen speciale stekker nodig.

Prijzen

Datum Volwassene VP
1
Kind 0 - 4 jaar
2
Kind 5 - 12 jaar
3
Kind 13 - 17 jaar
4
zaterdag 7 jul tot zaterdag 14 jul 8 dagen € 709
1
€ 250
2
€ 490
3
€ 575
4
Reserveer
zaterdag 21 jul tot zaterdag 28 jul 8 dagen € 709
1
€ 250
2
€ 490
3
€ 575
4
Reserveer
zaterdag 11 aug tot zaterdag 18 aug 8 dagen € 709
1
€ 250
2
€ 490
3
€ 575
4
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 12/nacht
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Flachau - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Reisdag, via autobanen gaat onze 920 km lange reis naar Flachau. Er wordt regelmatig gestopt om de benen te strekken. Bij aankomst kamerverdeling, welkomstdrankje en avondeten.

Dag 2

Na een goede nachtrust wacht er een uitgebreid ontbijtbuffet op ons. Alles wat we nodig hebben om de dag te beginnen lacht en wacht hier op ons. Hierna volgt een kennismaking met Flachau, te voet doen we een kleine wandeling die ons de parochiekerk, de berglift en de Musistadl laat zien. In deze Musistadl worden we van 11.00 tot 14.00 uur verwacht voor de “Früschoppen” een muzikale kennismaking met Salzburgerland met het middageten. Hierna kunnen we gebruik maken van de gratis liftkaart die ons Flachau van “bovenuit” laat zien. Wandelaars kunnen hier hun eerste wandeling doen. Om 18.00 uur worden we weer uitgenodigd in de Musistadl waar een heerlijk “boerenbuffet” op ons wacht, voorspijzen, warme spijzen en dessertbuffet naar ieders smaak.

Dag 3

Vandaag rijden we in de voormiddag, richting Wagrain waar we het Kleinarltal inrijden. Op het einde van dit mooie dal zien we het eerste meer van deze reis, de Jägersee die ons uitnodigt voor een wandeling. Deze vlakke wandeling gaat via de rand van het meer. Voor niet-wandelaars is er de mogelijkheid op een drankje in het restaurant. Na het middageten in het hotel rijden we voor het eerst het hooggebergte in. Doel van deze uitstap is de “Hochköning”, deze indrukwekkende berguitstap laat ons zeker een goede indruk na van de Salzburger bergwereld.

Dag 4

Na het ontbijt gaat het naar Altenmarkt, deze “Oude Markt” is inmiddels uitgegroeid tot een mooi stadje dat zeker niet op ons programma mag ontbreken. Tijd voor wandelen en shoppen is hier voorzien. Na het bezoek aan Altenmarkt gaat het weer omhoog naar Filzmoos waar we via een tolstraat de bergen in trekken. Wandelaars kunnen vanaf de tolpost te voet gaan naar de “Unterhof alm”, waar het middageten op ons wacht. Deze wandeling die stijgend is, duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en is te doen door iedereen die goed te been is. Op de terugweg komen we meer te weten over het “Filzmoser Kindl”.

Dag 5

Een vrije voormiddag geeft ons de kans om op eigen initiatief iets te ondernemen, wandelen in Flachau, een beetje winkelen, een fietstochtje of gewoon lekker ontspannen, het kan allemaal. Fietsen en wandelstokken zijn gratis te bekomen in het hotel. Na het middageten gaan we met de autocar een van de oudste paswegen van de streek verkennen namelijk de Taueren pas. Deze overgang, die reeds in de vroege jaren werd gebruikt, doen we eerst langs boven om later op de dag via de tunnel terug naar Flachau te rijden. Tijdens deze rit komen we in Zederhaus en houden we een stop in het Riedningtal en bezoeken we een kerkje met een “eigenaardig” tintje.

Dag 6

“In Salzkammergut, daar kan men goed gelukkig zijn”. Deze streek mag zeker niet ontbreken op onze reis, daarom rijden we eerst met de autocar naar Sankt Gilgen waar we met een boot de oversteek maken naar Sankt Wolfgang. Hier aan het “Weissen Rössl” gaan we terug aan land en is het tijd voor het gezamenlijk middageten in een plaatselijk hotel. Hierna is er de nodige tijd voorzien om Sankt Wolfgang te verkennen. Na ons bezoek gaat het naar een ander grote bezienswaardigheid van het gebied namelijk “Hallstatt”. Wat vele wereldsteden niet lukte is Hallstatt wel gelukt, om dit te ervaren kom je best even mee. Ook hier is weer de nodige tijd voorzien voor kennismaking en pauze.

Dag 7

Deze laatste dag in Flachau beginnen we weer met een uitgebreid ontbijtbuffet waarna we om 11.00 uur verwacht worden in de Musistadl, voor de zondagse “Frühschoppen”. Mooie muziek en lekker eten houden ons tot 14.00 uur bezig. Hierna kunnen we gratis met de berglift, de mooie bergwereld van Flachau verkennen. Rond 18.30 uur worden we weer uitgenodigd in de Musistadl, waar een uitgebreid “boerenbuffet” op ons wacht. Koud buffet, warm buffet en dessertbuffet, lekker smullen zoveel als je wilt.

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken wij terug richting Diepenbeek. 
top