Fulpmes - Stubaital - Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof
Meerdaagse reizen

Fulpmes - Stubaital - Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Zomervakantie

Niet ver van de Brenner ligt het schitterende Stubaital met typische Oostenrijkse, Tiroolse dorpjes. We maken een dorpswandeling met een bezoek aan een smederij en het daarbij horende museum. Aan het einde van het dal ligt de Stubaiergletscher met zijn eeuwige sneeuw, de Top of Tirol met schitterende vergezichten tot in Italië. We gaan relaxen en genieten aan de Grawa waterval. We volgen de rivier de Reutz met al zijn kronkelingen. In de zomer nodigen de mooie dalen en almen ons uit tot prachtige wandelingen zoals het natuurleerpad op Schlick 2000. We reizen met de Stubaitalbahn naar de Tiroolse hoofdstad Innsbruck met de Bergiselschans. Het Serlestreintje brengt ons tot aan het bedevaartsoord Maria Waldrast. Deze dag eindigt met de zomerrodelbahn. Een verkenningstocht met de autocar doorheen de Tiroolse bergen met een bezoek aan de vredesklok, de Stuibenwaterval in Umhausen vervolledigt ons weekprogramma. 

Hou je van wandelen? Bekijk dan zeker ook onze wandelvakantie op deze locatie.

Stubai Card inbegrepen

Een uniek weekavondprogramma: een Tiroleravond, een optreden van de Hauskapelle en een avond met bekende artiesten en zangers. Het hotel voorziet ook een dansavond. (In samenwerking met de toeristische dienst en de horeca-uitbaters.)

Aktiv- En Wellnesshotel Stubaier Hof

Het ideale hotel om de vakantieganger een echt vakantiegevoel te geven.

Het hotel is gelegen in het centrum van Fulpmes.

Faciliteiten

Je kan gratis gebruik maken van het 1000 m² grote wellnesscentrum “Aqua Sanus” met meerdere soorten sauna's, stoombaden , infraroodcabine, buiten- en binnenwhirlpool. Massage en schoonheidsbehandelingen zijn er tegen een kleine prijs te verkrijgen. 

Gratis wifi op alle kamers en een internetcafé in de hotelhal.

Kamers

De ruime, warm ingerichte kamers van het Stubaier Hof zijn voorzien van alle comfort, badkamer, satelliet-tv, telefoon en safe. Gratis wifi op alle kamers. 

Eten en drinken

Logies op basis van halfpension.
's Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid en gezond ontbijtbuffet. 's Avonds is er een vijfgangenkeuzemenu met saladebuffet en een vegetarisch menu. Eenmaal in de week is er een galabuffet. 's Namiddags is er telkens de namiddagjause met verschillende soorten koeken. Het hotel voorziet ook een welkomstcocktail. Logies op basis van halfpension.

Facultatief middagmaal tijdens onze wandelingen in de typisch Tiroolse hutten in de bergen. 

Bezoeken

De Stubai Card voor volwassen en kinderen is inbegrepen in de totaalprijs en voorziet de prijzen voor alle liften, gondels, rodelbaan, bergbahn, lijnbussen en nog veel meer

Kledij

Voorzie stevige schoenen of wandelschoenen en aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Netspanning

220V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Fulpmes & Stubaital - 7 of 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek en via de Duitse autowegen richting Oostenrijk met de nodige verplichte haltes onderweg. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang richting Brennerpas met afslag naar het Stubaital. Intrek in ons hotel te Fulpmes en aansluitend avondmaal.

Dag 2 (Deze dag vervalt bij de zevendaagse reis)

Na het ontbijt verkennen we het dorp Fulpmes, de hoofdplaats van het Stubaital. Een plaats die vanouds bekend stond om zijn kunstsmeden. We wandelen langs de St. Veitkerk en de vele mooie plekjes. We bezoeken een van de culturele trekpleisters in het Stubaital, nl. een smederij en het Smederijmuseum. Vrije tijd voor ons facultatief middagmaal. Namiddag gaan we op verkenning in het dorp Neustift met o.a. een bezoek aan de tweede grootste barokkerk van Tirol, de St. Georgkerk met de graftombe van pastoor Franz Senn, één der oprichters van de Oostenrijkse en Duitse Alpenvereniging. Namiddag maken we een wandeling langs de Franz Senn wandelweg. We sluiten onze eerste uitstapdag af met het nemen van de Elferlift in Neustift waar we het grootste houten uurwerk met uitzichtplatform van Tirol gaan bekijken. Hier kunnen we ook de paragliders zien vertrekken voor hun rit door de lucht. Avondmaal in het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar de Stubaigletscher, de top van Tirol. We stoppen een eerste keer in Ranalt waar we tijdens een kleine wandeling zien hoe de Ruetz soms een rustig watertje is en even verderop een wilde rivier is die zich in een spleet naar beneden stort. We rijden verder tot in Mutterberg, het dalstation van de Stubaigletscher, voor onze tweede stop. We gaan met de nieuwe 3S Eisgratbahn naar de Top van Tirol. Vrij facultatief middagmaal in het Eisgratrestaurant op de gletscher. Mogelijkheid tot wandeling op deze top van Tirol of bezoek aan de eisgrotte. ’s Namiddags dalen we met lift terug naar Mutterberg (halteplaats van autocar) en vervolgen onze weg tot aan de Grawa waterval om te genieten van de deugddoende werking van het water. Van daar maken we een kleine wandeling van ongeveer 30 minuten tot aan de autocar. Terug naar het hotel voor vrije tijd en/of gebruik van de wellness. Avondmaal in het hotel.

Dag 4

Na het ontbijt reizen we met de Stubaitalbahn over het westelijk middelgebergte op het vroegere ijzerertsspoor naarde Bergiselschans. We wandelen even rond de Bergiselschans waarna we met de liften tot boven op de schans gaan, waar we een adembenemend zicht hebben op Innsbruck en zijn omgeving. Vrij facultatief middagmaal in het restaurant de Bierstindl. Met de autocar rijden we verder naar de hoofdplaats van Tirol, Innsbruck. In de namiddag voorzien we de keuze tussen een geleide wandeling met onze gids in de Altstadt en langs de gebouwen met een geschiedenis of vrije tijd om te shoppen. Na dit verblijf in deze olympische stad rijden we terug naar Fulpmes voor ons avondmaal in het hotel.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we met de autocar naar de Gondelbahn Serleslifte. Met de gondel begeven we ons tot aan het bergstation. Hier hebben we een zicht vanuit het Serlesgebergte op het windvrije wandelgebied Schlick 2000. We nemen het Serlestreintje tot aan het bedevaartsoord Maria Waldrast.Vrije tijd voor ons facultatief middagmaal met wat tijd voor een terrasje. We bezoeken de kerk, de  pelgrimskapel en de bron met het heilzame water. Na de pauze nemen we het treintje terug tot aan het bergstation van de Serleslift. Hier heeft men de keuze om naar beneden te gaan met de gondel of met de plezante zomerrodelbaan. Tot slot rijden we met de autocar tot aan de Schlick 2000, nemen de gondel tot boven en maken een korte wandeling (30 minuten) over een panoramaweg naar het uitkijkplatform “Stubaiblick” waar men een prachtige uitzicht heeft over het dal. Avondmaal in het hotel.

Dag 6

Na het ontbijt wandelen we tot aan het bergstation van Schlick 2000. We stijgen met de lift naar 2136 m. Vandaar wandelen we het dal af via een natuurleerpad naar de Schlickeralm. Op het natuurleerpad wandelen we langs dennenbossen en bloemenweiden met interessante interactieve infostations. Zo wordt wandelen leuk voor groot en klein. Wie kan net zo ver springen als een haas of een ree? Wie herkent het fluitje van de diverse vogelsoorten en kan ze uit elkaar houden? Deze en tal van andere stations animeren tot actief meedoen en zo leren de bezoekers spelenderwijs iets meer over de natuur van de Alpen. Na ons facultatief middagmaal in de Tiroolse Schlickeralm wandelen we verder over het Scheibenpad, via de Panoramasee en de Erlebsnisweg terug tot aan het middenstation Froneben, waar we de lift nemen tot aan het dalstation Schlick 2000. Verder met de gondel tot dalstation Schlick 2000. Terug naar het hotel voor vrije tijd en/of gebruik van de wellness. Avondmaal in het hotel.

Dag 7

Voor onze laatste dag nemen we de autocar voor een uitstap doorheen het Zuid-West Tirolergebergte. Van Fulpmes richting Mutters naar het Sellraintal. We nemen de 48 km lange Kühtaisattel een 2017 meter hoge bergpas in de Stubaier Alpen die de verbinding vormt tussen Oetz in het Ötztal en Innsbruck in het Oberinntal. De top wordt bereikt in Kühtai en wordt gekenmerkt door een hooggebergtelandschap met enkele stuwmeren. In Umhausen bezoeken we de Stuibenwasserfall. Tijd voor ons facultatief middagmaal  in Oetz. We rijden verder naar het Oberinntal en bezoeken het Stift Stams, een prachtig klooster in barokke stijl. Via Telfs rijden we naar Mösern waar we de vredesklok gaan bekijken. Via Seefeld en eventueel Mitterwald keren we terug naar Fulpmes. Avondmaal in hotel.

Dag 8

Terugweg naar Diepenbeek via Oostenrijk en Duitsland met de nodige stops onderweg.

top