Gardameer - Hotel Villa Rosa
Meerdaagse reizen

Gardameer - Hotel Villa Rosa

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

TORBOLE
Het Gardameer (in het Italiaans: Lago di Garda) is met zijn 160 km omtrek het grootste meer van Italië. Dankzij de talrijke watersportfaciliteiten en het zeer milde klimaat is het Gardameer het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Onze verblijfplaats Torbole is een mooi en interessant stadje aan het meer. Schilderachtig gelegen is het een uitgelezen verblijfplaats voor diegenen die van rust, water en bergen houden. Van hieruit zijn er mooie en boeiende uitstappen voorzien o.m. naar Riva, Verona, Sirmione, Trento en Bardolino.

Reisdata
vrijdag 31 aug tot zondag 9 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel Villa Rosa

Het hotel ligt op 200 m van het strand.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een verwarmd openluchtzwembad, een mooie tuin, airco op het gelijkvloers waar ook een mooie bar, tv-ruimte, fitness, restaurant en receptie zijn. Gratis wifi.

Kamers

Ruime kamers met airco, douche, wc, tv, telefoon, balkon, minibar. Gratis wifi.  

Eten en drinken

Ontbijtbuffet, ’s avonds driegangenkeuzemenu met saladebuffet. 

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 2 en eindigend met het ontbijt op dag 9. 

Bezoeken

Niet in de prijs inbegrepen en ter plaatse te vereffenen: 

  • Boottocht in Sirmione € 12
  • Kasteel Malcesine € 5
  • Waterval Varone € 4
  • Arena Verona € 8
  • Boottocht Limone € 17. 

(Prijzen van 2016) Tijdens ons verblijf is een avond voorzien met galadiner en livemuziek.

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Voor bezoeken aan kerken is gepaste kledij noodzakelijk.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro. Geldautomaten overal in de stad.

Netspanning

220V. Voor laders speciale stekker noodzakelijk.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
Kind 3 - 6 jaar
2
Kind 7 - 12 jaar
3
vrijdag 31 aug tot zondag 9 sep 10 dagen € 609
1
€ 450
2
€ 515
3
Volzet
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Korting 3de persoon op 2-persoonskamer: -10 %
  • 2 x nachtreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Korting 3de persoon op 2-persoonskamer: -10 %​ op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Gardameer Torbole - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek ‘s avonds te Diepenbeek. Via de Duitse en Oostenrijkse snelwegen met de nodige haltes naar de Brennerpas. 

Dag 2

Ontbijtstop onderweg in Oostenrijk. Aankomst in Torbole in de voormiddag. Kennismaking met het lieflijke Torbole, gelegen aan de noordoostkant van het meer. De aanwezigheid van de uitlopers van de Alpen geeft het plekje een feeëriek uitzicht. Wij genieten van het uitzicht over het Gardameer. Vrij middagmaal. Inchecken in het hotel. Vrije tijd. Avondmaal in hotel. Vrije avond.

Dag 3

Wij brengen een bezoek aan de dichtstbij gelegen steden van ons verblijf nl. het gezellige stadje Malcesine aan de voet van de Baldo-berg. Op een platform ligt de pittoreske burcht van de familie Scaligeri van Verona uit de 13e eeuw. Een bezoek aan de burcht is een must voor hen die alles willen weten over het Gardameer. In een modern museum toont men alle aspecten van het meer. Na de middag bezoeken wij de watervallen van Varone voor een welgekomen verfrissing. Vervolgens brengen wij een bezoek aan de stad Riva del Garda waar wij aandacht besteden aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Mogelijkheid om te voet terug te keren langs de noordoever naar ons hotel. (± 45 minuten).

Dag 4

Na het ontbijt rijden wij eerst naar Garda, de stad die haar naam schonk aan het meer. Kennismaking met het stadje. Na de middag rijden wij verder naar Sirmione, een schiereiland gelegen aan de zuidzijde van het meer. Hier hebben we bij aankomst de mogelijkheid tot het maken van een boottocht. Vrij middagmaal gevolgd met gelegenheid tot het maken van een mooie wandeling op het schiereiland of te winkelen. Het meer heeft een mooi zandstrand, dat reeds bij de oude Romeinen geliefd was. Er bevinden zich dan ook nog de immense resten van een Romeinse villa, waaraan de naam van de dichter Catullus verbonden is. Na het bezoek keren wij terug naar Torbole. Vrije avond.

Dag 5

Vandaag maken wij een daguitstap naar de provinciehoofdplaats Trento, de stad met zijn prachtige domkerk en herinneringen aan een concilie dat hier plaatsvond, maar ook de prachtige paleizen en natuurlijk zijn winkels. Na een geleid bezoek aan de stad, gelegenheid om te winkelen in de stad of individueel een bezoek af te leggen. Nadien rijden wij tussen de Alpen en de Dolomieten naar het stadje Madonna di Campiglio voor een kort bezoek aan dit wintervakantieoord.

Dag 6

Vrije dag voor de chauffeur. Wij beginnen de dag met een pittige wandeling vanuit Torbole naar het plaatsje Nago, een moeilijke weg, langs het natuurfenomeen ‘Marmitte dei Giganti’. Na een verpozing keren we terug via het stadje Nago, langs de oude middeleeuwse verbindingsweg en zijn we rond de middag terug in Torbole, waarna vrije tijd.

Dag 7

Na het ontbijt vertrekken wij naar het wijnstadje Bardolino. Aangezien het vandaag markt is, besteden wij hier onze tijd aan een bezoek aan een van de grootste markten van de streek. Maar natuurlijk is er nog meer te vinden in deze stad met zijn marmeren hoofdstraat omgeven door winkels en terrassen. Na een vrij middagmaal rijden wij verder naar het volgende stadje Lazise. Dit gezellige stadje heeft nog zijn middeleeuwse muren waarbinnen het zeer gezellig en aangenaam is om een tijdje door te brengen. Na bezoek, keren wij terug naar ons hotel.

Dag 8

Uitstap naar Verona, de stad van Romeo en Julia. Wij bezoeken uiteraard het ‘Balkon’. Maar er is nog meer te zien o.a. de Arena, waar nog steeds opera’s van o.a. Verdi opgevoerd worden, de Piazza dell’Erbe enz. Na de geleide wandeling nemen wij de tijd om een facultatief middagmaal te gebruiken en krijgt u vrije tijd om dingen te bezoeken. In de late namiddag terug naar ons hotel. Wij stoppen even aan een grote winkel voor het proeven van de Bardolino en de Valpollicelli, de streekwijnen of om nog enkele souvenirs te kopen.

Dag 9

Na het ontbijt ontruimen van de kamers en laden we de bagage in de autocar. Persoonlijke spullen voor gebruik tijdens deze dag kunnen in het hotel achtergelaten worden. Vrije voormiddag in Torbole. Na de middag is er een boottocht naar Limone aan de overkant van het meer. Het is een klein en gezellig stadje waar de citroenen een belangrijke rol spelen. Het is een mooie afsluiter van deze heerlijke reis en wordt dan ook gevierd met een glaasje spumante op de boot. Vertrek naar Diepenbeek in de avond. Via dezelfde weg als bij de heenreis terug naar België.

Dag 10

Ontbijtstop in Duitsland in een wegrestaurant. Aankomst in Diepenbeek in de voormiddag. 
top