Holzgau - Gasthof Bären/Birkenhof
Meerdaagse reizen

Holzgau - Gasthof Bären/Birkenhof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Lechtal

In het Lechtal, waar de rivier de Lech zich ongetemd een weg baant en waarlangs pittoreske dorpjes zich uitstrekken, is het heerlijk vertoeven. In het hart van dit dal tussen de Allgäuer en de Lechtaler Alpen bevindt zich het idyllische dorpje Holzgau, onze verblijfplaats en uitvalsbasis voor wandelingen en uitstappen naar Füssen (Duitsland), Bludenz en Lech.

Maak kennis met de Lechtaler tradities zoals het houtbewerkingsvakmanschap, het bierbrouwproces, het kaasmaken en de niet weg te denken Tiroleravond. 

Als attractie is de Holzgauer hangbrug een ware uitdaging. 

Gasthof Bären, al eeuwenlang gerund door de familie Lumpner, symboliseert gastvrijheid, vriendelijkheid, lekker eten en comfort. 

Een adembenemende reis, een stijging, een daling en volop genieten!

Lechtal Aktiv Card inbegrepen

Gasthof Bären/Birkenhof

Gasthof Bären is een mooi onderkomen, gelegen op een prachtige plek in het dorpshart van Holzgau.

Het ligt midden in het indrukwekkende berglandschap van het Lechtal in Tirol.

Faciliteiten

2 restaurants met bar, zonneterras, wifi, wellness, lift

Kamers

Comfortkamers of kamers met leefgedeelte en balkon, badkamer met wc, douche of bad. Kluis, satelliet-tv, wifi.

Eten en drinken

Ontbijtbuffet, tweegangenlunch, driegangendiner met telkens keuze hoofdgerecht en saladebuffet. 

3 x halfpension en 3 x volpension

Avondmaal op de eerste dag en ontbijt op dag van vertrek inbegrepen. 


Bezoeken

Inbegrepen in totaalprijs:

  • Heimatmuseum (grote groepen worden in twee verdeeld)
  • Lechtal Aktiv Card

Niet inbegrepen in totaalprijs:

  • Boottocht Forggensee € 7
  • Tiroleravond € 4
  • Wunderkammer museum € 3 (met Lechtal Aktiv Card)
  • Rondleiding en degustatie bierbrouwerij € 3
  • Muttersbergbahn Bludenz volw € 6,80 Senioren (1952 of ouder) €6 Junioren € 5,10 (2000-1999-1998) Kinderen € 4,30 (2001-2010)

Activiteiten

Holzgau-Lechtal - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek ’s morgens in Diepenbeek over de Duitse autowegen richting Duits-Oostenrijkse grens om via Reutte het Lechtal binnen te rijden.  Aankomst hotel, kamerverdeling en avondmaal. Regelmatige stops onderweg om onze benen te strekken en een hapje te eten.

Dag 2

Onze eerste ontmoeting met Holzgau, bekend om zijn beschilderde muurgevels. Rustige dorpswandeling met een kort bezoek aan de parochiekerk en het heimatmuseum. Middagmaal hotel. Lech, in de deelstaat Vorarlberg is een mondain skioord. We gaan hier met de Rüfikopf gondelbaan tot op een hoogte van 2350 m. Laat je hier vooral betoveren door de mooie panorama’s, onderneem een kleine wandeling of geniet op het zonneterras.

Dag 3

Een kort ritje met de autocar en we zijn in Elbigenalp. Benieuwd naar de kunst van het houtsnijwerk en alles wat met hout te maken heeft, kappen en beitelen in open lucht? Dan zijn we hier op de juiste plaats. Ook gaan we even terug in de tijd. Het bezoek aan het museum “Wunderkammer” begint met een ludieke kennismaking met een rasechte Lechtaler. Verder aanschouwen we hier de geschiedenis van de Lechtaler bevolking aan de hand van een kunst- en curiositeitenverzameling. Terug naar ons hotel voor het middagmaal. Al wandelend langs de Lech op weg naar Steeg. Onderweg houden we even halt aan een leuke Kneippanlage en staan we aan de voet van de Hägerau waterval. Aangekomen in Steeg bezoeken we de plaatselijke kaasmakerij Söjer. Met de autocar terug naar ons hotel voor het avondmaal. 

DAG 

Dag 4

Vandaag is het een grensoverschrijdende dag met een bezoek aan Füssen in de Duitse deelstaat Beieren. In de voormiddag kuieren we door de romantische Altstadt met zijn muurschilderingen en historische gebouwen. Na de rondleiding vrije tijd met mogelijkheid tot het nuttigen van een facultatief middagmaal. Wil je proeven van de lokale specialiteiten dan is de kleine, overdekte markthal een smakelijk alternatief. Namiddag rustige wandeling langs de Lech naar de Forggensee met aansluitend een boottocht op dit stuwmeer. Terug richting Oostenrijk met de autocar. Na het avondmaal genieten we nog van een typische Tiroolse fokloreavond.

Dag 5

Vrije dag met tal van keuzemogelijkheden, zoals: Ontspannen in het saunacomplex van het hotel, een fietstocht langs de Lech, wandelen in de omgeving van Holzgau, zwemmen in Steeg, op weg met de wandelbus. Je reisleider geeft je graag bijkomende informatie. Om 16.00 uur verwacht de familie Lumper ons voor koffie en koek. Om deze dag af te sluiten is er cultuur onder de blote hemel.

Dag 6

Wat dacht je van een attractieve dag? Een uitdaging? Trek je wandelschoenen aan en maak een unieke ervaring mee. De wandeltocht door de Höhenbachtalschlucht, langs de Simmswasserfall is beslist de moeite. De passage van de hangbrug is een echte belevenis. Middagmaal in ons hotel met voor de liefhebbers aansluitend een wandeling. In de late namiddag bezoeken we de plaatselijke brouwerij met degustatie. 

Dag 7

Naar Bludenz via een prachtige panoramaroute. De gondelbaan brengt ons tot aan het bergstation Madeisaköpfle op 1402 m hoogte. Korte wandeling en aansluitend mogelijkheid tot facultatief middagmaal in het panoramarestaurant van Alpengasthof Muttersberg. Namiddag bezoek aan Milka winkel en vrije tijd met shopping in het moderne winkelcentrum Zimba Park of kuieren door de historische Altstadt. Terug naar hotel voor avondmaal.

Dag 8

Na ontbijt, vertrek naar huis met facultatief middagmaal onderweg en regelmatige stops.

top