Imst - Tirol - Hotel Hirschen en Hirschen Residenz
Meerdaagse reizen

Imst - Tirol - Hotel Hirschen en Hirschen Residenz

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Op de samenvloeiing van het Gurgldal en het Inndal ligt Imst. Een authentiek stadje met een prachtig centrum en een rijke geschiedenis. De mooi beschilderde huizen, boetieks en traditionele winkeltjes vormen een trekpleister voor toeristen. We doen mooie uitstappen naar het Otzdal, de “Silvretta Hochalpenstraat”, een uitstap naar Resia in Italië met het verdronken dorpje Graun en het Kaunertal.

Reisdata
zondag 3 jun tot zaterdag 9 jun
zondag 29 jul tot zaterdag 4 aug

Bekijk data en prijzen

Hotel Hirschen en Hirschen Residenz

Mooi gelegen hotel aan de rand van Imst met een eigen Tiroleravond in de “Banders boerderij” en dansavond in het hotel. Hotel “Hirschen Residenz", van dezelfde eigenaar, is gelegen tegenover hotel Hirschen en is in 2015 voor een groot deel gerenoveerd. Ze zijn verbonden door een ondergrondse tunnel.

Faciliteiten

Beide hotels beschikken over dezelfde faciliteiten. Het hotel heeft 2 liften, een sauna, dampbad en buitenzwembad die dagelijks geopend zijn. Internet aan receptie. Draadloos internet in hotel. Binnenzwembad van 14 op 5,5 m in het hotel. Open dagelijks van 6.30 uur tot 9.30 uur en van 15.00 uur tot 20.30 uur. 

Kamers

Gezellig ingerichte kamers, merendeels met balkon, bad/douche, wc, telefoon, tv.

Eten en drinken

Uitgebreid ontbijtbuffet, driegangenmiddagmaal en avondmaal met soep-, salade- en voorspijzenbuffet. Het hoofdmenu, dat een keuzemenu is, wordt samen met het nagerecht aan tafel geserveerd. We verblijven hier op basis van volpension te beginnen vanaf het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. 

Bezoeken

Inkomgelden: 

  • tolstraat: € 15
  • Bummelbär: € 3

Kledij

Stevige schoenen of wandelschoenen zijn nodig voor de wandelingen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene VP
1
Kind 0 - 7 jaar
2
Kind 8 - 14 jaar
3
zondag 3 jun tot zaterdag 9 jun 7 dagen € 615
1
€ 195
2
€ 465
3
Reserveer
zondag 29 jul tot zaterdag 4 aug 7 dagen € 615
1
€ 195
2
€ 465
3
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 60
  • 3de volwassene op 2-persoonskamer: - 5 %
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
3de volwassene op 2-persoonskamer: -5 % op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Imst - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek in de morgen in Diepenbeek en via Duitse autowegen naar Imst. Er wordt regelmatig gestopt om de benen te strekken, een tas koffie te drinken of een sigaretje te roken. Aankomst in het hotel, kamerverdeling, avondeten en een begroetingsdrankje.

Dag 2

‘s Morgens wacht er een uitgebreid ontbijt op ons. Koffie, fruitsap of thee met lekkere verse broodjes, verschillende kaas- en vleessoorten, spek en ei, muesli... te veel om op te noemen. Na het eten brengen we te voet een bezoek aan de nabijgelegen Maria Hemelvaartkerk waarna we een panoramawandeling door Imst maken. Middageten in het hotel. Na de middag maken we een eerste wandeling in het Gurgltal of naar de Starkenberger Brouwerij waar de liefhebbers een lekkere pint blond of bruin bier kunnen drinken. s’ Avonds wandelen we of rijden we met de tractor naar de “Banders boerderij” voor onze “Tiroleravond”. De muziek en dansavond tijdens en na het avondeten wordt ons door de “Brauchtumstanzgruppe” aangeboden. (Inbegrepen in de prijs van de reis).

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we voor een daguitstap naar de Silvretta. Via Landeck het Paznaundal in met zijn gekende plaatsen zoals Ischgl en Galtur, komen we via de “Silvretta Hochalpenstrasse” aan op de “Bielerhöhe”. Na een eerste kennismaking gaan we naar hotel “Piz Buin” waar een heerlijk warm middagmaal op ons wacht. Na het eten maken we genoeg tijd vrij voor een wandeling rond het meer. We kunnen kennismaken met de berg- en gletsjerwereld op meer dan 2000 m. De wandeling rond het meer duurt ongeveer 2 uur.

Dag 4

Vandaag vertrekken we wat vroeger naar het “Ötzdal”. Deze daguitstap laat ons een van de mooiste dalen van Tirol over zijn hele lengte zien. Vanaf Ötz tot op de “Timmelsjoch” zullen we het mooie 63 km lange, stijgende dal van 820 tot 2150 m kunnen volgen. We zien bekende plaatsen zoals Ötz, Umhausen, Langenfeld en Sölden en houden een stop boven op de “Timmelsjoch”. Daarna rijden we terug een stuk naar beneden om in Sölden de Rettenbach-Tiefenbach gletsjerstraat te beklimmen.

Dag 5

Vandaag doen we een daguitstap naar het Kaunertal. Via kronkelende wegen en vele bochten, gaat het bergop tot aan de gletsjer waar we in het mooie restaurant ons middageten hebben. Genieten en goede lucht opdoen tijdens de zoveelste hoogtekuur van deze reis.

Dag 6

Na een vroeg bezoek bij de gemzen en een brunch in het hotel trekken we richting Italië waar we een bezoek brengen aan Graun, het verdronken dorpje. Nu een prachtig stuwmeer dat dient voor stroomvoorziening voor de omgeving. De gasten die het willen kunnen vanaf het kerkje een mooie vlakke wandeling van 8 km maken tot waar de bus ons terug oppikt.

Dag 7

Na het ontbijt vertrekken we terug via Duitsland naar Diepenbeek. 
top