Italiaanse Meren en Milaan - Hotel Regina Palace
Meerdaagse reizen

Italiaanse Meren en Milaan - Hotel Regina Palace

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Lago Maggiore heeft echt alles: uitzicht op de Alpentoppen, mooie panorama’s, een tropische plantengroei en brede promenades die uitnodigen voor de ‘passeggiata’ aan de oevers van het meer. Stresa is de gezellige hoofdplaats met de nodige terrassen, smalle straatjes en de nabij gelegen eilanden Isola Bella en Isola Madre. In Lombardije ligt het trotse Milaan, centrum van het Italiaanse kapitalisme (zeg nu zelf, wie kent er Alfa Romeo, Alessi of Pirelli niet), hoofdstad van design en mode (een ronduit fantastisch winkelaanbod) ... maar ook cultureel een boeiende stad met de Dom, de Scala en het Castello Sforzesco... Tijdens onze reis maken we ook een ommetje langs Zwitserland. We ontdekken er de stad Lugano en het meer, met een bezoek aan Gandria en Morcote.

Hotel Regina Palace

Het hotel biedt een onvergetelijke sfeer en is omgeven door een weelde aan planten en bloemen en beschikt over een parktuin.

Ons hotel ligt aan het meer en de wandelpromenade in Stresa, op enkele stappen van het gezellige centrum van Stresa.

Faciliteiten

Hotel Regina Palace beschikt over een binnen- en buitenzwembad.


Kamers

Kamers met alle comfort (tv, volledige badkamer, airco van midden juni tot midden september).

Eten en drinken

Rijkelijk ontbijtbuffet en verzorgd driegangendiner.

Bezoeken

Bezoeken aan kerken, musea, kabelbaan en boottochten zijn meestal betalend en niet inbegrepen in de reissom. Voorzie hiervoor een budget van ± € 50

Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen.

Documenten

Identiteitskaart (Voor EU-Burgers). Gezondheid: haal bij je ziekenfonds een ziekteverzekeringspasje voor het buitenland.

Munten

Voor Italië de euro en voor Zwitserland de Zwitserse frank (ook voor vrij middagmaal dag 1, 4 en 5).

Netspanning

Netspanning van 220 V. Voor sommige laders speciale stekker nodig.

Activiteiten

De Italiaanse Meren & Milaan - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vroeg vertrek vanuit Diepenbeek richting autosnelweg. We rijden via Luxemburg richting Frankrijk. Vrij ontbijt en vrij middagmaal onderweg. Met onze vertrouwde Ardennen, de heuvels van de Franse Vogezen, de wijngaarden van de Elzas en de besneeuwde toppen van de Zwitserse Alpen zitten we meteen in vakantiestemming. In de vooravond aankomst in Stresa of omgeving, aan de oevers van het Lago Maggiore. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt in ons hotel, serveren we je een uitstap naar het Lago d'Orta, een gletsjermeer met de pittoreske markt van het dorpje Orta. We starten op de “Sacro Monte”, een typisch religieus monument uit Piemonte en ondertussen werelderfgoed van Unesco. Vervolgens vrije tijd in Orta. Laat de gelati maar komen! Nadien terugkeer naar Stresa voor vrij middagmaal. In de namiddag verkennen we het Lago Maggiore. We nemen de tijd om te genieten van één van de mooiste Italiaanse meren en maken een boottocht op het meer met bezoek aan Isola Bella. De weelderige plantengroei, het sprookjesachtige kasteel, de klaterende fonteinen en de besneeuwde Alpentoppen in de achtergrond zorgen voor een onvergetelijk decor. We ronden onze namiddag af in Pallanza met een bezoek aan de Villa Taranto, waarvan de botanische tuin met meer dan 20 000 verschillende plantensoorten tot de allermooiste van het land behoort. Nadien per autocar terug naar Stresa.

Dag 3

Na het ontbijt vertrek richting Milaan, de machtige hoofdstad van Lombardije. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de imposante Dom, de Galleria Vittorio-Emanuele (met zijn luxewinkels en Camparibar!). Eén van de bekendste operahuizen ter wereld, de Scala, staat ook op onze verlanglijst. Vrij middagmaal. In de namiddag verdere ontdekking van de stad met Castello Sforzesco, voor een vrij bezoek aan de burcht met werk van o.a. Michelangelo. Natuurlijk is er ook tijd voor shopping in dit mekka van winkelplezier. In de late namiddag terugkeer naar Stresa. Avondmaal & overnachting.

Dag 4

Om een beetje te bekomen van de stadsdrukte van de vorige dag, trekken we vandaag over de grens naar Lugano, de Zwitserse stad aan het gelijknamige meer. We verkennen de mooiste plekjes van deze uiterst verzorgde stad en nemen de boot richting Gandria, een kleurrijk, romantisch vissersdorp dat in terrasvorm tegen de bergflanken werd uitgebouwd. We genieten er met volle teugen van het uitzicht. Nadien varen we verder met de boot richting Marcote, een dorpje dat zich koestert in de zon en de tropische plantengroei. Wie wil maakt de klim tot aan de kerk, voor een mooie dubbelzicht op het Meer van Lugano. En anders zijn er terrasjes! In de late namiddag terugkeer naar Stresa voor avondmaal & overnachting.

Dag 5

We verlaten Stresa na het ontbijt. Op onze terugreis herkennen we natuurlijk enkele blikvangers van ons programma zoals het Lago Maggiore met de eilanden en het meer van Lugano. Met een bus vol herinneringen komen we steeds dichter bij Frankrijk, Luxemburg ... en Diepenbeek waar we uiteindelijk arriveren rond 23.00 uur. Onderweg worden de nodige stops voorzien, met tijd voor vrij middag- en avondmaal.
top