Karinthië - Sport- & Ferienhotel Kolmhof
Meerdaagse reizen

Karinthië - Sport- & Ferienhotel Kolmhof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Heerlijke vakantie in het zonnigste deel van Oostenrijk

Bad Kleinkirchheim is voor iedere leeftijd een geliefde vakantiebestemming in Karinthië, de zonnigste en warmste deelstaat van Oostenrijk. Het heeft hoge bergen, diepblauwe meren, groene dalen, sfeervolle dorpen en mooie historische gebouwen. Het ligt aan de voet van de Nockalmstrasse en is gelegen in de omgeving van de prachtige Karinthische meren. Talrijke kabelbanen brengen je tot op een hoogte van 2000 meter en meer om de prachtige natuur met zijn schitterende uitzichten te gaan bewonderen. Het dorp is ook een kuuroord met moderne thermaalbaden, uitgestrekte wandelwegen en typische cafés en restaurants. We maken uitstappen naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië, het mondaine stadje Velden en de Pyramidekogel aan de Wörthersee. We zien de levende Murmeltiere op de Nockalmstrasse, maken een boottocht op de Ossiachersee, zien het natuurfenomeen de Raggaschlucht, de Maltastuwdam, de Villacher Alpenstrasse en maken een ritje met de toeristische Tschu-Tschu Bahn. Genoeg elementen dus om toeristen van een deugddoende vakantie te laten genieten. 

Kärnten card inbegrepen 

Sport- & Ferienhotel Kolmhof

Het is een ideaal hotel om de toeristen een echt vakantiegevoel te geven.

We logeren in een schitterend viersterrenhotel gelegen in het centrum van Bad Kleinkirchheim. 

Faciliteiten

Het zalig 1000 m² wellnessgedeelte biedt (gratis) een bubbelbad, verschillende soorten sauna's, een infraroodcabine, een stoombad en binnenrelaxruimte. Er is een verwarmd binnen- en buitenzwembad die met elkaar verbonden zijn. In de wellnesstuin aan het zwembad en de bronnen kun je met een drankje relaxen en van je vakantie genieten. Er worden in het hotel talrijke activiteiten georganiseerd zoals een welkomstcocktail, een muziekavond, een diavoorstelling over Karinthië en begeleide wandelingen. Het hotel heeft voor de hotelgasten een privaatstrand aan de Milstättersee. De Kärnten Card biedt gratis toegang tot meer dan 100 evenementen en is bovendien in de prijs inbegrepen.

Kamers

Het hotel beschikt over mooie, warm ingerichte kamers (de meeste met balkon) met alle comfort, bad of douche, tv, gratis wifi en telefoon.

Eten en drinken

's Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. 's Avonds is er een vijfgangenkeuzemenu. Eenmaal in de week worden er 's namiddags koffie, koeken en Kärntner Jause aangeboden.

Facultatief middagmaal tijdens onze uitstappen in de typische Tiroolse hutten of restaurants. 

Bezoeken

Alle inkomgelden zijn gratis met de Karinthië-card = KC-Card. Karinthië-card is inbegrepen in de totaalprijs van de reis.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen, wandelstokken.

Documenten

ID (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Kartinthië - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek en via Nederland en de Duitse autowegen richting Oostenrijk, de nodige verplichte haltes voor de rokers en om de benen te strekken zijn voorzien onderweg. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang voor tussenovernachting in de omgeving van Salzburg. Intrek en avondmaal in het hotel. 

Dag 2

Na het ontbijt maken we een eerste uitstap in Karinthië. Vooraleer we de Nockalmstrasse oprijden, een prachtige bergweg in het nationaal park, stoppen we eerst nog aan een toch wel speciale kerk. Daarna op naar de ongerepte natuur met vergezichten die fotografen best weten te appreciëren. We gaan kijken naar de in het wild levende “Murmeltiere”. We gebruiken het middagmaal in de Glockenhütte op 2042 meter hoogte. Na een mooie busrit langs dit unieke landschap verlaten we de Nockalmstrasse. We vervolgen onze weg tot in Bad Kleinkirchheim waar we inchecken met kamerverdeling in ons hotel. Bij aankomst in het hotel gaan we via een kleine wandeling het dorp verkennen. Begroetingscocktail en avondmaal in het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië. Begeleide stadsrondgang door onze gids. Tijd voor een terrasje, museum en/of shopping. Na het vrij middagmaal rijden we naar de Pyramidekogel, de hoogste houten uitkijktoren ter wereld met een fantastisch panorama over de Wörthersee. We vervolgen onze weg langs de oevers van de Wörthersee die in Velden eindigt. Terugkeer naar het hotel en avondmaal. Na ons avondmaal worden we op de toeristische dienst verwacht voor een diavoorstelling over het mooie Karinthië.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar de Villacher Alpenstrasse in Villach. Een rit, met de autocar, van 16,5 km lang leidt ons van Villach-Möltschach op 530 m tot Dobratsch op 1732 m. Tijdens deze rit houden we halt bij de mooiste panoramauitzichten, platformen en bezienswaardigheden. Uitzichtplatform de Rote Wand- en top is de laatste stopplaats met uitzicht op de top van Dobratsch, het bekken van Klagenfurt met de Wörthersee, Faaker See, Ossiachersee, de Alpenkam met de Julische Alpen en de Karawanken. Na ons vrij facultatief middagmaal in de Rosstrattenstüberl sluiten we de dag af met een stop in Velden, het meest mondaine stadje van Oostenrijk. Hier is er tijd om te shoppen of om een terrasje te doen.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we naar  de Raggaschlucht voor een flinke wandeling door een unieke  natuur. Stevige schoenen en een goeie fysiek zijn hier gewenst. Eén van de spectaculairste en wildste bergkloven is via houten trapjes begaanbaar gemaakt. Onder ons stroomt het water met een oorverdovend lawaai naar beneden. Na de vrije lunch rijden we met de Tschu-Tschu-Bahn naar het uiteinde van de wereld.  Per treintje en/of te voet wordt de rust van de natuur volledig in ons opgenomen. Voor ons vieruurtje worden we in ons hotel verwacht voor gratis koffie en Karintische gebakjes. Ons avondmaal wordt opgediend om half zeven.

Dag 6

Na het ontbijt wandelen we tot aan de Kaiserbergbahn en zweven tot op 2100 meter hoogte. We genieten er van het rustgevende mooie uitzicht. Volgens eigen keuze kunnen we, via brede en langzaam dalende wandelwegen, te voet naar beneden, de hele of halve berg tot in Bad Kleinkirchheim terwijl anderen met de lift naar beneden dalen. Na deze wandeling wacht ons in het hotel rond 16.00 uur de Kärntner jause, waarna er nog tijd is voor ontspanning, zwemmen en/of wellness. Om half zeven avondmaal in het hotel.

Dag 7

Vandaag maken we in de voormiddag een boottocht op de Ossiachersee, met een bezoek aan de prachtige barokke Stift Ossiach en zweven we zalig met de Kanzelbahn naar een hoogte van 2000 meter. Na het vrij facultatief middagmaal bezoeken we, op de terugweg naar het hotel, nog even het paddenstoelenmuseum met onze KC. Avondmaal in het hotel.

Dag 8

We bezoeken het Maltadal. Langs een indrukwekkende bergweg rijden we naar de hoogste stuwdam van Oostenrijk. Een skywalk (200 m) wacht, voor de liefhebbers, op ons in een fantastische omgeving. Na het vrij middagmaal keren we terug naar Gmund waar het Porschemuseum ons misschien doet dromen. Ook de werken van de plaatselijke kunstenaar moeten we zeker gaan bezoeken alvorens we terugkeren naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Dag 9

Vertrek vanuit ons hotel via Oostenrijkse, Duitse en Nederlandse autowegen naar Diepenbeek met de nodige verplichte haltes voor de rokers en om de benen te strekken.

top