Kranjska Gora - Viersterrenhotel van Hit Alpina
Meerdaagse reizen

Kranjska Gora - Viersterrenhotel van Hit Alpina

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Parel van de Julische Alpen in Slovenië

Kranjska is gelegen in een prachtige vallei tussen de Karawanken en de Julische Alpen, vlak bij de grens met Oostenrijk en Italië in het noordwesten van Slovenië. Het is niet alleen in de winter een bekend skioord, maar ook in de zomer lokt het vele gasten omwille van zijn prachtige ligging. Vanuit ons hotel Ramada Larix hebben we een schitterend zicht op de ons omringende bergen. Van hieruit worden er uitstappen gedaan naar de hoofdstad Ljubljana, de meren van Bohinj en Bled. Ook de schitterende Sočavallei met zijn smaragdgroene rivier, maar ook zijn stille getuigen van de gruwelen uit de Eerste Wereldoorlog en Kropa, het dorp van de nagels, staan op het programma. Tenslotte bezoeken we ook nog de ledermarkt van Tarvisio en de spectaculaire skischansen van Planica.

We overnachten op de heenreis in de gezellige stad Augsburg (Duitsland) en op de terugreis bezoeken we het eiland Herrenchiemsee met zijn prachtige barokke kasteel van Ludwig II en de stad Bamberg, in zijn geheel geklasseerd als cultureel werelderfgoed.

Reisdata
zondag 2 sep tot maandag 10 sep

Bekijk data en prijzen

Viersterrenhotel van Hit Alpina

Het hotel is gelegen aan de voet van een bergflank en biedt alle faciliteiten die je van een viersterrenhotel mag verwachten.

Faciliteiten

Prachtig en groot binnenzwembad van 400 m² met whirlpool en kinderzwembad. Bar met buitenterras. Lift. Mogelijkheid tot sauna, wellness en massage (mits betaling). Eigen casino. Sloveense avond met muziek. 

Kamers

Ruime kamers met gratis kluis, flatscreen-tv, douche en/of ligbad, haardroger, telefoon en gratis wifi. 

Eten en drinken

Uitgebreide warme en koude buffetten 's morgens en 's avonds. 

Bezoeken

Inkomgelden inbegrepen. Voorzie voor de niet inbegrepen inkomgelden ong. € 10 per persoon. 


Eventuele bijkomende kosten: ongeveer € 125: 

 • De maaltijden bij de uitstappen, aangeduid met een * bij de activiteiten
 • Alle toegangsgelden van musea, kastelen en de Vintgarkloof, de kabellift en de boottochten.

In het begin van de reis worden deze gelden opgehaald. - Alle uitstappen zijn volledig vrijblijvend!!!

Kledij

 • Kleine rugzak (drank en eten bij wandelingen) en wandelschoenen indien je wilt wandelen in de buurt (eventueel regenjas en/of paraplu, je weet maar nooit!) 
 • Washandjes. (eventueel) 
 • Zwemkledij, zonneproducten en medicamenten (hoofd- en maagpijn, spierpijnen enz.)
 • Bij gevoelige voeten, voetpleisters en – verzorgingsproducten. 
 • Vergeet ook geen hoofddeksel (pet, hoed) en zonnebril. 
 • Product tegen muggen en muggenbeten (zelden nodig!). 
 • Foto- en (of) filmapparatuur want er zijn prachtige plaatjes te schieten! 
 • Vergeet ook geen hoofdkussentje voor in de bus onderweg en eventueel een pilletje tegen reisziekte (indien nodig). 
 • Vergeet niet je gsm te laten aanpassen voor gesprekken van en naar Slovenië (indien nodig). 
 • Verder nog een goed humeur en prachtig weer en het kan niet meer stuk 

Documenten

Identiteitskaart of internationale reispas verplicht. Indien je geen Eu- burger bent of je minderjarige kinderen meeneemt, gelieve je te informeren op je gemeentehuis over de documenten die je moet meenemen. Best ook kopies nemen van enkele belangrijke documenten zoals identiteitskaart en eurocross. 

Munten

Euro. Er is vlakbij een bank om eventueel geld af te halen. Een kluisje is gratis beschikbaar op de kamer. De fooi is in Slovenië niet inbegrepen en bedraagt bij correcte bediening 10% (niet verplicht). Soms wordt je couvert in duurdere restaurants apart aangerekend!

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zondag 2 sep tot maandag 10 sep 9 dagen € 759
1
Reserveer
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • 2 x dagreis met tussenovernachting

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Kranjska Gora - 9 dagen

Parel van de Julische Alpen in Slovenië

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

We reizen via Nederland naar Duitsland, waar wij voor een tussenovernachting en avondmaal halthouden. 

Dag 2

Gelegenheid tot een rondwandeling in de stad en vertrek naar onze eindbestemming Kranjska Gora. Inchecken en avondmaal. 

Dag 3

Kennismaking met Kranjska Gora, wandeling naar het Jasnameer en bezoek aan een typische boerderij in het dorp, ingericht als museum. Namiddag vrij.

Dag 4

Daguitstap naar het schilderachtige meer van Bled en omgeving. We bezoeken in de voormiddag de schitterende Vintgarkloof. ’s Middags vrije lunch* en vrije tijd. Daarna gaan we naar het machtige kasteel* op de rots aan de rand van het meer en maken een tochtje op het meer* naar het pittoreske kerkje in het midden. 

Dag 5

In de voormiddag rijden we naar Kropa, gelegen in een mooie vallei en bekend om zijn ijzerontginning en productie van nagels. We nemen een kijkje in  het nagelmuseum* en kunnen zelf onze eigen nagel maken in een authentieke smidse van vroeger! Ter plaatse vrij middagmaal* en vrije tijd. Namiddag vrij.

Dag 6

Vandaag staat een uitstap naar het prachtige meer van Bohinj en de stad Ljubljana op het programma. Voormiddag vrij. Na de lunch in het hotel rijden we door een schilderachtige vallei naar het meer van Bohinj. Daar kunnen we een bezoekje brengen aan een klein kerkje met prachtige fresco’s, de kabellift* nemen bij helder weer om een schitterend zicht te krijgen op de omliggende bergen en boven een wandeling te maken of gewoon aan de oevers van het meer wandelen. Na al dat natuurschoon rijden we naar de hoofdstad Ljubljana waren we eerst gaan eten in een gezellig restaurant* om dan de stad bij avond te verkennen en een rondwandeling te maken. Overdag is Ljubljana al een heel gezellige stad met mooie hoekjes en pleintjes, maar ’s avonds wordt dat nog versterkt door de sfeervolle verlichting en de vele terrasjes.

Dag 7

De Sočavallei, die we gaan verkennen, ligt aan de andere zijde van de bergen en is beroemd om zijn smaragdkleurige rivier die zich erdoorheen slingert, maar ook om zijn vreselijke gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hier is net als bij ons aan de IJzer om elke meter rots gevochten tussen Italië en Oostenrijk en er zijn honderdduizenden doden gevallen aan wat men toen het Izonzofront noemde. We nemen een kijkje in het oorlogsmuseum van Kobarid, ’s middags vrije lunch* en in de namiddag het informatiecentrum van de Julische Alpen in Trenta. Op onze terugweg stoppen wij nog aan de overdekte ledermarkt van Tarvisio en de fameuze skischansen van Planica.

Dag 8

We rijden vandaag naar Ingolstadt in Duitsland, maar onderweg bezoeken we nog de Chiemsee, waar we met een boot* naar het Herreninsel gebracht worden. Daar staat het fameuze kasteel* van Ludwig II, ook wel het mini- Versailles genoemd. Hier slaat de pracht en de praal van de inrichting ons letterlijk met verstomming!!! Daarna vervolgen we onze weg naar Ingolstadt voor de tussenovernachting.

Dag 9

Vanuit Ingolstadt maken we een klein zijsprongetje naar Bamberg, een lieflijke stad ten noorden van Nürnberg die in zijn geheel geklasseerd is als cultureel werelderfgoed. Na een vrij middagmaal en een vrije rondwandeling in de stad vervolgen wij onze tocht huiswaarts.

top