Loire - Hotel Tours Sud Le Cheops
Meerdaagse reizen

Loire - Hotel Tours Sud Le Cheops

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Kastelen van de Loire

Deze regio wordt terecht de “tuin van Frankrijk” genoemd of de “vallei der koningen”. Ze is de bakermat van de Franse beschaving. Langs Frankrijks langste rivier bieden wij jou een uniek schouwspel van historische gebouwen en kastelen in een streek van hoogstaande gastronomie en uitstekende wijnen. Ons programma nodigt uit om met ons de Loirevallei te bezoeken: de kastelen van Chambord, Chenonceau, Clos Lucé, Cheverny, de tuinen van Villandry, de abdij van Fontevraud en de steden Tours, Chinon en Blois.

Reisdata
donderdag 20 sep tot zondag 23 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel Tours Sud Le Cheops

Hotel gelegen in Joué-lès-Tours. Het werd gerenoveerd in 2012.

Kamers

Het hotel beschikt over comfortabele kamers uitgerust met flatscreen-tv, telefoon, (badkamer met) haardroger en gratis wifi in de kamer. 

Bezoeken

Niet inbegrepen: inkomgelden ± € 50 facultatieve maaltijden (prijzen van 2016).

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij jeziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
donderdag 20 sep tot zondag 23 sep 4 dagen € 395
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 30/nacht
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Kastelen van de Loire - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een boeiende uitstap naar de Tuinen van Frankrijk. De geschiedenis van de koningen van Frankrijk komt tot leven bij het bezoek van hun kastelen en tuinen. De gids vertelt je er alles over....

Dag 1

Vertrek te Diepenbeek in de vroege ochtend. Na een ontbijtstop langs de autobaan rijden wij via Parijs naar Orléans. Wij stoppen voor een facultatief middagmaal in de buurt van deze laatste stad. Na de middag rijden wij over de Loire en bezoeken er het indrukwekkende kasteel van Chambord, het indrukwekkende jachtslot van Frans I. Vervolgens naar ons hotel in Tours.

Dag 2

Na het ontbijt bezoeken wij een van de mooiste kastelen van de streek, nl. het kasteel van Chenonceau, dat gelegen is over de Cher. Het is het kasteel van de vrouwen... maar dat verhaal laten wij over aan de gids. Na een facultatief middagmaal op het domein rijden wij naar de stad Amboise en bezoeken het kasteel Clos Lucée waar Leonardo Da Vinci zijn laaste levensjaren doorbracht. Hier kan je de veelzijdigheid en het uitvinderstalent van hem zien en begrijpen. Wij houden nog wat tijd over om het sympathieke stadje Amboise te bezoeken. Avondmaal in het hotel. Avondbezoek aan Tours en vooral de Place Plumerau met zijn gezellige terrasjes.

Dag 3

Na het ontbijt begeven wij ons naar Villandry alwaar wij de prachtige en bijzondere middeleeuwse tuinen bezoeken. Na dit bezoek rijden wij naar de stad Chinon waar de wieg lag van het Engelse koningschap. Wij nemen er wat tijd om een facultatief middagmaal te gebruiken. Na de middag bezoeken wij het rijke klooster van Fontevraud waar zich het graf bevindt van o.a. Richard Leeuwenhard. Avondmaal in het hotel. 

Dag 4

Na het ontbijt vertrek naar het kasteel van Cheverny voor een bezoek van het prachtige interieur. Wij houden nog even een middagstop in de stad Blois voor een middagmaal aan het kasteel (vrijblijvend). Na de middag keren wij terug naar Diepenbeek via de autobaan. Aankomst omstreeks 22.00 uur in Diepenbeek.
top