Menton - Hotel El Paradiso
Meerdaagse reizen

Menton - Hotel El Paradiso

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

AZURENKUST tussen Monaco en Italië

Met zijn 28 600 inwoners is Menton bekend als de warmste badplaats aan de Côte d'Azur. We bezoeken o.a. Monaco, een parfumerie in Eze, Nice met zijn Promenade des Anglais, de bloemenmarkt, het gerechtshof en het oude Nice, de markt in San Remo (Italië), Dolceagua (een unieke middeleeuwse stad in Italië), de villa van Ephrussi-de-Rothschild in Saint-Jean-Cap-Ferrat en Saint-Paul-de-Vence. 

Hotel El Paradiso

Ons hotel in Menton ligt tegenover een jachthaven en aan de zeedijk.

Faciliteiten

De kamers kijken uit op de bergen of op de Middellandse Zee. Gratis wifi in het hele gebouw.

Kamers

Alle kamers hebben airco, tv, kluisje, telefoon, badkamer.

Eten en drinken

Volpension vanaf middagmaal dag 2 tot en met middagmaal dag 8, met water en wijn (wit, rosé of rood) “à volonté”, ’s middags en ’s avonds aan tafel. (Vrij middagmaal in Nice.)

Gedurende de heen- en terugreis vrij diner en ontbijt.

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: ongeveer € 50. Toeristisch treintje in Nice en Monaco, villa Rotschild, openbaar vervoer in Monaco. Bezoek aan hospice de Beaune en rondrit met treintje.

Kledij

Gewone kledij. Strandhanddoek, shampoo en/of douchegel, medicamenten.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220v.

Activiteiten

Menton - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Menton staat bekend als de warmste plaats aan de Côte d’Azur en is ook ’s winters een heerlijk vakantieoord: omdat de zon hier bijna altijd schijnt, is er nauwelijks sprake van een echte winter. In de zomer komen de toeristen af op de lange stranden, de jachthavens en zijn talloze festiviteiten. De stad ligt tegen de heuvels met zijn vele citrusvruchten en vele olijfbomen. Het is een prima klimaat voor tropische bloemen en planten. Van hieruit bezoeken wij o.a. Nice, San Remo (Italië), Saint Jean Cap Ferrat, Monaco, Eze (parfumerie), Saint Paul (de Vence), Dolceagua... We verblijven in een schitterend hotel uit de Belle Epoque met airco.

Dag 1 - Diepenbeek - Menton

Via Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon, Lyon...

Dag 2 - Menton

Aankomst in ons hotel in de voormiddag. Verdeling van de kamers. Welkomstdrank. Middag- en avondmaal in ons hotel.

Dag 3 - Saint-Paul-de-Vence

Ontbijt waarna vrije voormiddag. Begeleide wandeling om Menton te ontdekken. Middagmaal in ons hotel. Deze namiddag bezoeken we een kunstenaarsstadje, gelegen tussen Nice en Antibes, te midden van velden met rozen, anjers, viooltjes en mimosa, met olijf-, sinaasappel- en citroenbomen. Al van verre is dit plaatsje te zien met zijn prachtige ligging. Het is een voorbeeld van versterkte steden. Achter de nagenoeg intact gebleven stadsmuur is het middeleeuwse aanzien van dit bijzonder druk bezochte plaatsje bewaard gebleven. Meer dan een eeuw was dit stadje in de vergetelheid geraakt tot het in 1920 weer ontdekt werd door schilders, beeldhouwers, schrijvers en acteurs en alzo is Saint Paul beroemd geworden. Dit is één van de allermooiste dorpjes van gans de Azurenkust. Avondmaal in ons hotel.

Dag 4 - San Remo – Dolceagua (Italië)

Ontbijt. Na het ontbijt via de Bloemenrivièra naar San Remo in Italië. De bloemenstad met zijn oude haven, zijn beroemde wekelijkse markt en prachtige gebouwen, gezellige terrasjes en leuke plekjes om te ontdekken. Voor de liefhebbers wandelen we naar de Via Roma naar de beroemde fonteinen waar de aankomst is van Milaan-San Remo. Daarna wandelen we terug naar de markt via de vernieuwde lanen en straatjes van San Remo. Vrije tijd. Rond de middag rijden we naar Dolceagua waar ons een heerlijk middagmaal staat te wachten.  Daarna bezoek aan het middeleeuwse stadje Dolceagua. Een labyrint van straatjes en een oud kasteel, kathedraal, arcades… Avondmaal in ons hotel.

Dag 5 - Nice en Saint-Jean-Cap-Ferrat

Ontbijt, waarna een daguitstap naar de hoofdstad van de Azurenkust: Nice. Voor de liefhebbers, een  rondrit met het toeristisch treintje (facultatief). Tijdens deze rondrit ontdekken we de prachtige architectuur van grote hotels en gebouwen... Daarna maken wij een korte wandeling door het oude Nice met zijn beroemde bloemenmarkt, het Gerechtsgebouw en de nabij gelegen steegjes en winkeltjes en ook het nieuwe moderne Nice met zijn vele waterpartijen en beroemde parken, de nieuwe tram en gezellige winkelstraten. Vrij middagmaal en vrije tijd. Daarna naar Saint-Jean-Cap-Ferrat. Oorspronkelijk was dit een vissersdorpje met een oude wasplaats tot einde 19de eeuw. De Azurenkust bezit enorme villa’s en tuinen om van te dromen, maar la Villa Ephrussi-de-Rothschild (facultatief) en zijn beroemde tuinen is meer dan een droomwereld en een hemel op aarde, het is een paleis tussen hemel en zee. Bezoek aan dit paleis van de miljardairs. Avondmaal in ons hotel.

Dag 6 - vrije dag

Ontbijt. Vrije voormiddag (zonnebaden, zwemmen, petanque...). Middagmaal in ons hotel. Vrije namiddag. Gelegenheid om één van de bergdorpjes te bezoeken met openbaar vervoer of één van de 7 openbare tuinen te ontdekken. Avondmaal in ons hotel.

Dag 7 - Monaco

Ontbijt. Na het ontbijt vertrek naar Monaco. Hier in een straal van 2 km zijn we in een totaal andere wereld. Met het toeristisch treintje (facultatief) een tocht door Monaco en Monte Carlo (de boven- en benedenstad). Aan het paleis wonen wij de aflossing van de wacht bij om 11.55 uur. Middagmaal in Monaco. Namiddag met openbaar vervoer (facultatief) naar de benedenstad met zijn Casino (gaan even binnen in de inkomhal), Café de Paris, de chique winkels, Hotel de Paris (binnengaan is niet toegelaten) en zijn parken en fonteinen en/of de haven. Daarna uitstap naar Eze. Het is daar waar de bergen en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Dit is een middeleeuws stadje met zijn arendsnest, gelegen op een 400 meter boven de Middellandse Zee, overhangend boven de kust. Hier gaan we één van de meest beroemde parfumeries ter wereld bezoeken. Een rondleiding met uitleg in het Nederlands leert ons de geheimen ontdekken van het parfum. Hier hebben wij de gelegenheid om parfum aan zeer sterk verminderde prijs aan te schaffen. Avondmaal in ons hotel.

Dag 8 - Menton - Diepenbeek

Ontbijt en inladen van onze koffers. Vrije voormiddag. Vertrek naar Diepenbeek in de namiddag. 

Dag 9

Aankomst in Diepenbeek in de namiddag.

top