Midsomer Murders - Holiday Inn Maidenhead
Meerdaagse reizen

Midsomer Murders - Holiday Inn Maidenhead

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

In het spoor van inspector BARNABY – MIDSOMERS MURDERS

Midsomer uit de reeks Midsomer Murders is een fictief graafschap in Engeland. De filmlocaties bevinden zich voornamelijk in de streek tussen Londen en Oxford. We bezoeken o.a. Windsor en Oxford. In Wallingford (in de serie Causton genoemd) worden we opgewacht door één van de karakters die meespelen in de serie. Hij of zij gaat ons uitleg geven over de serie Midsomer Murders. Hier genieten we ook van een typische "Cream Tea”. Tevens bezoeken we het kasteel van de beroemde familie Rothschild – Waddeson Manor. Ook hier worden we ontvangen met thee (koffie) en koekjes. Leef je helemaal in de serie in door een bezoek te brengen aan deze leuke stadjes!! 

Overtocht met shuttle

Holiday Inn Maidenhead

Modern hotel. Dicht bij Windsor.

Kamers

Mooie kamers met alle comfort, satelliet-tv en gratis wifi.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

Inbegrepen:

  • Walking tour Dorchester-on-Thames 
  • Wallingford Museum 
  • Causton Playhouse 
  • Cream Tea in het George Hotel 
  • Waddesdon Manor.


Niet inbegrepen:

  • Toegang Windsor en College: ca. £ 30

Kledij

Aangepaste kledij aan het programma.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas, gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds.

Munten

Britse Ponden. Best op voorhand te bestellen bij je bank.

Netspanning

Speciale stekker noodzakelijk voor laders.

Activiteiten

Midsomer Murders - Special Tour - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Midsomer uit de reeks Midsomer Murders is een onbestaand graafschap in Engeland.  De filmlocaties bevinden zich voornamelijk in de streek tussen Londen en Oxford.


Dag 1

Deze dag brengt ons naar Windsor, de thuishaven van de Engelse koningin gelegen aan de Theems en omgeven door een groot landgoed. Daartoe behoort o.a. Savill Garden, waar we een bezoek aan brengen. We houden nog een korte stop ter hoogte van Windsor voor we richting hotel rijden.

Dag 2

Na een stevig Engels ontbijt rijden we naar het pittoreske Dorchester-on-Thames. Een plaatselijke gids leidt ons tot bij de mooiste plaatsjes. De meeste daarvan kwamen ook voor in de bekende misdaadreeks. In de namiddag bezoeken we Wallingford. In de reeks komt dit stadje voor onder de naam Causton. Hier bezoeken we het plaatselijke museum dat ons een en ander vertelt over de lokale geschiedenis. We bezoeken ook de Corn Exchange, in de reeks bekend als Causton Playhouse. Een acteur vertelt ons meer over de misdaadreeks en de karakters die in Midsomer Murders meespelen. We sluiten ons bezoek aan Wallingford af met de mogelijkheid om te genieten van een typische Cream Tea.

Dag 3

Heel wat ‘peers’ bouwden een optrekje in de nabijheid van Londen. Een van de meest indrukwekkende is wel Waddesdon Manor, eigendom van de familie Rothschild. De manor, die nog het meeste lijkt op een Frans ‘chateau’ werd gebouwd om er zijn indrukwekkende kunstwerken een mooie plaats te geven en vooral ook om er grootse feestjes te organiseren. Hier krijgen we tijdens een koffie- (thee-)kransje uitleg over de verfilming van Midsomer Murders. We bezoeken het kasteel en zijn Victoriaanse tuin. In de namiddag brengen we nog een vrij bezoek aan Henley-on-Thames, een marktstadje dat aan de Theems is gelegen. Hier vindt jaarlijks de Henley Regatta plaats, vrijwel het oudste roeievenement uit de geschiedenis.

Dag 4

Begeleid bezoek aan de bekende universiteitsstad Oxford, de stad van Inspector Morse. We bezoeken het mooiste en meest gekende deel van de stad en vernemen er hoe de studenten er begeleid worden bij hun studies. Er is gelegenheid tot een bezoek aan een van de colleges. Terugkeer naar België.

Vervoer


top