Normandië - Bretagne
Meerdaagse reizen

Normandië - Bretagne

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

RONDREIS NORMANDIË - BRETAGNE met uitstap naar Jersey.

Normandië en Bretagne bezoeken is kennismaken in deze kenmerkende Franse regio’s met adembenemende landschappen en oeroude stadjes. Normandië blijft getekend door de sporen van de landing in Normandië op 6 juni 1944. De mysterieuze Mont-Saint-Michel blijft één der belangrijkste attracties uit Frankrijk. Andere bezienswaardigheden verdienen onze aandacht o.a. Rouen en Honfleur. Bretagne grenst aan het land van de Noormannen en is bewoond door de Bretoenen. Bretagne bestaat uit schilderachtige dorpjes en een grillige kust, waar de oceaan zich al eeuwen te pletter stort. Vanuit Saint-Malo schepen we in voor het grootste Kanaaleiland Jersey. We vervolledigen onze reis met nog een bezoek aan Chartres voor het bewonderen van het Blauw van Chartres, prachtig oplichtend in de glasramen van de kathedraal. Het sluitstuk van deze gevarieerde uitstap ligt in de Franse lichtstad: Parijs. We logeren in een comfortabel middenklasse hotel.

Verblijf in middenklasse hotels, verblijf op basis van halfpension.

Bezoeken

Inbegrepen: Daguitstap Jersey

Kledij

Aangepaste kledij voorzien, naargelang weersomstandigheden en uitstappen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas, gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds.

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig

Activiteiten

Normandië – Bretagne - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1 - Rouen

Vertrek vanuit Diepenbeek, in de vroege morgen over de autoweg richting Rouen. De hoofdplaats van Normandië. Deze stad wordt door zijn talrijke musea en kunstschatten ook wel Ville de Musée genoemd. Wij bezoeken hier de prachtkathedraal en de oude binnenstad, waar we de locatie bezichtigen, waar Jeanne d’Arc, de patrones van Frankrijk, op de brandstapel stierf.

Dag 2 - Rouen – Saint Malo

Na het ontbijt, brengt deze reis ons naar Honfleur, een charmante havenstad met tal van oude huizen. Langs de Côte Fleurie, oftewel de gebloemde kust, passeren wij de mondaine badplaatsen van Deauville en Trouville. In het departement Calvados passeren we Caen en vervolgen de autoweg tot Bayeux. Hier bewonderen we het beroemdste wandtapijt uit de 11de eeuw. Dit is erkend Unesco-werelderfgoed. We rijden door de Omaha- en Utah-zone, waar tijdens de 2de Wereldoorlog Amerikaanse bevrijdingsgroepen op 6 juni 1944 Normandië binnenvielen. Via Saint-Lô en Avranches, bereiken we Saint-Malo.

Dag 3 - Saint Malo – Mont-Saint-Michel

Vandaag verkennen wij onze verblijfplaats, Saint-Malo met de oude binnenstad en zijn smalle steegjes, het kasteel (dat zich aan de grote toegangspoort bevindt) met het lokale geschiedenismuseum alsook het wassenbeeldenmuseum, de machtige stadsmuren van waar men kan genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de afgelegen eilanden.’s Namiddags bezoeken we de abdij van de Mont-Saint-Michel, deze abdij werd vanaf de 10de eeuw gebouwd. Het rotseiland evolueerde en werd later verbonden met het vasteland d.m.v. een dam, die nu opnieuw doorbroken werd om de rots als eiland terug aan de natuur te geven. De rots ligt op de grens met Bretagne.

Dag 4 - Jersey

Het Britse kanaaleiland Jersey nodigt ons vandaag uit! Mooie zandstranden, middeleeuwse kastelen, landhuizen, loopgraven en rotskerken kleuren dit eiland. Het interieur van het eiland is weelderig groen en wordt doorkruist door een netwerk van kleine wegen en paden. Wilde bloemen groeien er overal. Jersey is in elk seizoen aantrekkelijk: lichtgevende velden vol met narcissen in het voorjaar, zonnebaden in de zomer of wandelingen in de kleurrijke herfst.

Dag 5 - Saint-Malo - Parijs

Wij beginnen vandaag al aan onze terugreis, over Rennes, Le Mans en Chartres richting Parijs. In Chartres maken we nog een korte stop om hier de beroemde Gotische kathedraal te bezichtigen om te kunnen genieten van het blauw van Chartres, de schitterende glasramen in die kathedraal. Hierna is Frankrijks hoofdstad aan de beurt met een begeleide rondrit.

Dag 6 - terugreis

Na een lekker ontbijt en nog enkele typische wijken uit Parijs vertrekken wij later terug naar huis. 
top