Normandië - Hotel Mercure Caen Herouville
Meerdaagse reizen

Normandië - Hotel Mercure Caen Herouville

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

WEST-FRANKRIJK

Naast een indrukwekkend oorlogsverleden met als blikvangers Caen, Arromanches met het museum van de kunstmatige haven en het luchtlandingsmuseum van Sainte-Mère-Eglise, de landingsstranden en de Pegasusbrug, biedt Normandië een rijk palet aan toeristische bezienswaardigheden. De kust te Deauville, de voormalige haven Honfleur met zijn Vieux Bassin, de Mont-Saint-Michel, de natuurwonderen van Etretat, de lokale dranken Bénédictine te Fécamp en de Calvados, het werelderfgoed met het tapijt van Bayeux en de hemelhoge kathedralen in steden, waar de Vlaamse oorsprong steeds aanwijsbaar is: Amiens, Rouen en de bekende bedevaartplaats van de H.Theresia te Lisieux.

Reisdata
woensdag 12 sep tot zondag 16 sep

Bekijk data en prijzen

Hotel Mercure Caen Herouville

Ons hotel is gelegen in Hérouville – Côte de Nacre.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van airco, tv, koffie- en theefaciliteiten en gratis mineraalwater. Ze hebben allemaal een eigen badkamer met haardroger. Er is gratis wifi in het hele gebouw.

Bezoeken

De inkom- en deelnamegelden bedragen ± € 42. Voor het Memorial te Caen betaal je ± € 15 (bovenop de overige inkomgelden). Onder voorbehoud van prijsverhogingen gedurende het nieuwe jaar.

Indien een zaterdag binnen het verblijf valt, wordt deze dag ingevuld door de rit naar Honfleur wegens de zaterdagmarkt aldaar.

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

 Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 12 sep tot zondag 16 sep 5 dagen € 535
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Normandië - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de ochtend uit Diepenbeek via de autoweg richting Bergen, waar een ochtendstop wordt voorzien. Door de vallei van de Somme, waar de herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog erg levendig zijn, verder naar Amiens. Hier bezoeken we de kathedraal en nemen we vervolgens vrije tijd voor een middagmaal (facultatief). We rijden verder naar Fécamp voor een bezoek aan het museum en de stokerij van de Bénédictine met een kleine degustatie. Via Le Havre en de Pont de Normandie zetten we onze rit verder naar Caen voor intrek in het hotel. Verdeling van de kamers en avondmaal. Vrije avond.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek naar de Mont-Saint-Michel met de mogelijkheid tot bezoek aan de schitterende abdij, gelegen boven op de rots in zee. Vrij middagmaal. Terugkeer naar Caen met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan het oorlogsmuseum het Memorial of het deelnemen aan een begeleide wandeling in onze verblijfsstad met o.a. de St. Pierrekerk, zicht op de citadel, de jachthaven, de kerk St. Jean, het stadhuis (Abbaye aux Hommes), de winkelstraten e.d. Avondmaal in het hotel. Vrije avond.

Dag 3

The longest day. Na het ontbijt naar Bayeux voor de bezichtiging van het wereldvermaarde tapijt, waarop de slag bij Hastings wordt voorgesteld. Verder naar Arromanches voor een bezoek aan het museum over de kunstmatige haven, met films in het Nederlands over deze unieke onderneming. Vrij middagmaal. Verder naar Longues sur Mer, waar we kustbatterijen haast intact terugvinden. Bij het strand Omaha bezoeken we het Amerikaans kerkhof. We rijden dan verder naar St. Mère Eglise, waar we getuige zijn van de gedurfde luchtlandingen. Tijdens onze terugrit naar Caen bezoeken we een Duits kerkhof. Avondmaal in hotel en vrije avond.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Honfleur, een zeer typisch havenplaatsje met een oude haven en de unieke houten kerk St. Catherine. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar Deauville voor een korte kennismaking met deze mondaine badplaats. Langs de bloemenkust rijden we richting Cabourg om in deze omgeving de Pegasusbridge te bezoeken. Deze brug werd dankzij luchtlandingen spectaculair veroverd door de Engelsen. Daarna verder naar Caen. Avondmaal in hotel en vrije avond.

Dag 5

We vertrekken uit Normandië naar Lisieux, de bedevaartplaats met St. Thérèse, na Jeanne d’Arc de bekendste heilige van Frankrijk. Bezoek aan de basiliek. Eerst nog een degustatie van Calvados om dan verder te rijden naar de hoofdplaats van Normandië, Rouen, waar een prachtkathedraal staat. Verder wandelen we hier langs de Oude Markt, waar Jeanne d’Arc op de brandstapel stierf en de Rue de Gros Horloge. We keren nu huiswaarts. We stoppen nog éénmaal tijdens de terugweg voor een laat hapje. Aankomst ’s avonds in Diepenbeek
top