Provence - Best Western Hotel Atrium
Meerdaagse reizen

Provence - Best Western Hotel Atrium

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Provence is: pittige wijnen, prachtige landschappen, historische steden en Romeinse bouwwerken, cipressen, lavendelvelden, zonnebloemen, bonte markten. De Camargue met zijn zoutvlakten, moerassen en weilanden met flamingo's, stieren en paarden.

We bezoeken Avignon, stad van de pausen en ‘sur le pont d'Avignon’. De Pont du Gard (waterweg) om Nîmes van water te voorzien, Nîmes met zijn schitterende tuinen, fonteinen en Romeinse bouwwerken. De Camargue met zijn witte paarden en zwarte stieren, Saintes-Maries-de-la-Mer met de jaarlijkse bedevaart in mei van de zigeuners. Aigues-Mortes (vertrek van de kruistochten), Arles, de stad waar Vincent van Gogh heeft gewoond en geschilderd, Les Baux-de-Provence, een stadje met een roemrijke geschiedenis en zijn grotten met licht- en klankspel...


Best Western Hotel Atrium

Ons hotel ligt vlak bij het historisch centrum.

Faciliteiten

Er is gratis wifi in het hele hotel.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van airco, kluisje, badkamer met wc, led-tv en telefoon.

Bezoeken

Totaal facultatieve uitstappen: ongeveer € 90 p.p.

’s Middags koud buffet in de Ardèche met water/wijn à volonté (+ koffie en gebak), stoomtreintje en Bamboetuin in Anduze, boottocht in de Camargue, Avignon Paleis en brug (sur le Pont d’Avignon), theater en amfitheater in Arles, Pont-du-Gard, licht- en klankspel in Les Baux-De Provence.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Handdoek voor aan het zwembad. Zonnecrème, medicatie.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Provence - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1 - Diepenbeek - Arles

In de vroege morgen vertrek bij de Zigeuner. Via Luxemburg naar Metz, Nancy, Lyon naar Arles. Aankomst in ons hotel tegen de avond. Indeling van de kamers. Avondmaal in het hotel.

Dag 2 - Arles

Na het ontbijt begeleide wandeling om Arles te verkennen. Deze stad werd gesticht door Julius Caesar in 46 voor  Christus. In deze stad heeft Vincent van Gogh 18 maanden verbleven. Hij heeft er veel van zijn beroemde schilderijen gemaakt. We maken een begeleide stadswandeling langs de resten van het theater(facultatief) en de arena (facultatief). Vrij avondmaal.

Dag 3 - Uzès - Pont-du-Gard

Na het ontbijt vertrekken we naar Uzès, een prachtig stadje van de vroegere hertogen. Vrije tijd om dit uitzonderlijk goed bewaarde stadje, met zijn mooie pleinen en terrassen, dat volledig is gerestaureerd, te bezoeken. In de namiddag rijden we naar de Pont-du-Gard (facultatief). Dit aquaduct (waterweg) moest in de tijd van de Romeinen Nîmes van water voorzien. Vrij avondmaal.   

Dag 4 - Anduze – stoomtreintje naar St-Jean-Du-Gard - bamboetuinen

Na het ontbijt vertrekken we naar Anduze. Hier beginnen we de dag met vrije tijd om dit stadje te ontdekken. Daarna nemen we het stoomtreintje (facultatief heen en weer) van Anduze naar Saint-Jean-du-Gard door heen de prachtige Cevennen, met zijn vele riviertjes, bergen en dalen, kastanjebomen en witte geiten. Na een uurtje komen we aan in Saint-Jean-du-Gard, waar er iedere dinsdagvoormiddag een Provençaalse markt is met producten van de regio. Vrij middagmaal en vrije tijd. Om 14.00 uur vertrekken we met dat zelfde stoomtreintje terug naar Anduze voor een uitgebreid bezoek aan de beroemde en unieke bamboetuinen (facultatief), met zijn waterpartijen, wandelwegen en rustplaatsen. Soms lijkt het alsof we hier in Indonesië of Thailand zijn tussen al die bamboebossen.

Dag 5 - Uzès - Ardèche

Na het ontbijt vertrekken we naar Uzès, een prachtig stadje van de vroegere hertogen. Vrije tijd om dit uitzonderlijk goed bewaarde stadje, met zijn mooie pleinen en terrassen, dat volledig is gerestaureerd, te bezoeken. Daarna rijden we verder naar de Ardèche. Middagmaal (facultatief) bestaande uit een heerlijk koud buffet met water, rosé, witte en rode wijn à volonté. Dessert en koffie inbegrepen. Vrije tijd op het terras of bezoek aan de Vallon-Pont-d’Arc. In de namiddag de afdaling (via de weg) van deze soms zeer ruwe bergrivier. Regelmatige stops waar mogelijk, om deze gorges (kloof) te bewonderen.

Dag 6 - Les Baux-De-Provence

Vrije voormiddag. Na de middag reizen we naar Les Baux-de-Provence. Het meest beroemde Provençaalse bergdorp. In de grotten van de Alpillen wonen we een unieke licht- en klankshow bij (facultatief). Daarna vrije tijd in het hoger gelegen bergdorp. Avondmaal in het hotel.

Dag 7 - Avignon – Pont-Du-Gard

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Avignon, hoofdstad van het departement (provincie) de Vaucluse. Gelegenheid tot bezoek aan de pauselijke paleizen (*facultatief) en de 12e eeuwse brug van Saint-Bénézet (sur le pont d’Avignon) (*facultatief) en aan de kathedraal Notre-Dame des Doms. Vrije tijd en vrij middagmaal in Avignon. In de namiddag rijden we naar de Pont-du-Gard (*facultatief). Dit aquaduct(waterweg) moest in de tijd van de Romeinen Nîmes van water voorzien.

Dag 8 - Arles - Diepenbeek

Na het ontbijt vatten we onze terugweg aan via Lyon, naar Metz en Luxemburg. In de loop van de avond zijn we terug in Diepenbeek.
top