Rome - Hotel Cicerone
Meerdaagse reizen

Rome - Hotel Cicerone

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Rome was het centrum van het enorme Romeinse Rijk, de zetel van de kerk en is vandaag de dag de bruisende hoofdstad van Italië. Uit de Romeinse Oudheid stammen het Colosseum, de ruïnes van het Forum Romanum en het Pantheon. Ook Vaticaanstad is een trekpleister van formaat met het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse kapel waar de pausen verkozen worden. Onvergetelijk zijn ook de ondergrondse catacomben waar de eerste christenen begraven werden. Toeristen worden niet alleen gecharmeerd door de bezienswaardigheden maar ook door de aparte sfeer en romantiek die in de lucht hangt in de buurt van de Piazza Navona, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. 


Tijdens de heenreis staat ook Orvieto op het programma. Deze op een plateau gelegen stad biedt je heerlijke witte wijn, gezellige straatjes en een machtig mooie kathedraal. Op de terugreis brengen we een bezoek aan Parma, wereldberoemd omwille van haar kaas en ham.


Kortom... een stuk Italië op zijn best. 


Tijdens de achtdaagse reis  maken we een uitstap naar Tivoli waar wij de Villa d'Este met haar prachtige tuinen en fonteinen bezoeken. Ook de authentieke wijk Trastevere en o. a. het Tibereiland worden dan bezocht. 

Reisdata
zaterdag 27 okt tot vrijdag 2 nov

Bekijk data en prijzen

Hotel Cicerone

Een centraal gelegen hotel in het centrum van Rome.

Faciliteiten

In de pianobar kan je genieten van de prachtige muziek, een cocktail of een hapje.

Kamers

De luxueuze en comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en badkamer met haardroger. 

Eten en drinken

Het hotel heeft een eigen bar en restaurant.
In het restaurant krijg je typisch Italiaanse gerechten die er heerlijk uitzien.

Bezoeken

Tijdens de achtdaagse maken we een uitstap naar Tivoli waar wij de Villa d’Este met haar prachtige tuinen en fonteinen bezoeken. Indien mogelijk krijg je ook de kans om een algemene pauselijke audiëntie bij te wonen.

Kledij

Opgepast! Rome wordt grotendeels te voet verkend, hiervoor zijn makkelijke wandelschoenen en een degelijke conditie vereist.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro. In Zwitserland (onderweg) Zwitserse franken, al wordt de euro daar ook aanvaard.

Netspanning

220V. Aangepaste stekker noodzakelijk.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 27 okt tot vrijdag 2 nov 7 dagen € 799
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis met tussenovernachting

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rome - 7 dagen met bezoek aan Orvieto en Parma

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Rome, de eeuwige stad … waar meer dan twintig eeuwen bruisende historie de bezoeker opwachten. Op ieder plein, aan iedere fontein vertelt de stad haar verhaal. Wie Europa vandaag wil begrijpen, moet Rome op zijn programma zetten! Maar Rome is meer dan alleen maar monumenten: het is ook de bruisende hoofdstad van Italië met schitterende winkels, gezellige straatjes en pleinen waar je probleemloos de Italiaanse ‘Dolce Vita’ kan ontdekken. Met Reizen De Zigeuner ontdek je Rome in al haar facetten.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de autosnelweg via Luxemburg en Frankrijk (met vrij ontbijt onderweg). De Vogezen en de Elzas brengen ons in de juiste stemming…. vakantie! Vrij middagmaal onderweg. We doorkruisen verder het bergachtige Zwitserland om ‘s avonds te arriveren in ons hotel in de omgeving van Milaan. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het deugddoende ontbijt rijden we verder via de Italiaanse autosnelwegen richting Rome. Onderweg brengen we een bezoek aan Orvieto, beroemd omwille van haar prachtige kathedraal en de witte wijn. We bewonderen er de rijk versierde façade en genieten van de talrijke winkeltjes en gezellige straatjes. Doorreis naar Rome, waar we in de vooravond arriveren. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in ons hotel in het centrum van Rome. 

Dag 3

Wie Rome zegt, zegt ook 2000 jaar christendom. Daarbij mag een bezoek aan de catacomben niet ontbreken: deze oude ondergrondse begraafplaatsen weten de bezoeker altijd opnieuw te boeien. Aansluitend bezoeken we enkele parels van de kerkarchitectuur: van extra groot zoals de “basilica maior” tot intiem klein zoals de talrijke “tituli”. Nadien zakken we af naar de buurt van de Piazza della Repubblica en het Quirinaal. Hier ontmoeten we enkele barokke meesterwerken van Borromini en Bernini, evenals het presidentiële paleis. We voorzien een lange pauze aan de Trevi-fontein. Gelegenheid voor shopping. We ronden deze dag af aan de romantische Spaanse Trappen, vlakbij het belangrijkste winkelgebied van de stad. Naar het hotel voor het avondmaal en overnachting. 

Dag 4

Na het ontbijt vatten we onze stadswandeling aan met de Engelenburcht, prachtig gelegen aan de Tiber. Verder passeren we langs de betoverende Piazza Navona, gekend om de Vierstromenfontein van Bernini. We verkennen de omgeving van het Pantheon, waar we tijdens de pauze kunnen genieten van de gezellige straatjes. We doorkruisen het politieke hart van de stad met de Piazza Colonna en Montecitorio, om onze weg te vervolgen richting Piazza Venezia, waar we een middagpauze houden voor een vrije lunch. Tijdens de namiddag passeren we het Capitool en komt het antieke Rome ruim aan bod met een bezoek aan het Forum Romanum en het Colosseum, nabij de Palatijnse heuvel. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt wandelen we naar het Vaticaan, een ministaat binnen de stad Rome. We bezoeken er de Vaticaanse musea* (indien mogelijk o.l.v. een plaatselijke gids*) met schitterende kunstcollecties en niet te vergeten de Sixtijnse kapel, de plek waar de pausen verkozen worden. De fresco’s van Michelangelo zullen hier een diepe indruk nalaten. Vrij middagmaal in de buurt van Sint-Pieter. Nadien bezoek aan de indrukwekkende basiliek en het Sint-Pietersplein. Aansluitend is er de nodige tijd voorzien om even uit te blazen in de omgeving. …Terugkeer naar hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 6

Vandaag verlaten we de stad Rome en vatten onze terugreis aan richting Noorden, doorheen het golvend Toscaans landschap en de Apennijnen. Om nog extra van de omgeving te genieten, stoppen we na het vrije middagmaal in één van de belangrijkste steden van Emilia – Romagna: Parma. Kort stadsbezoek aan deze gezellige stad, bekend voor haar Parmaham, parmezaankaas en … voetbal. We voorzien ook vrije tijd zodat je de nodige lekkernijen mee naar huis kan nemen. Via de autosnelweg verder richting Milaan. In de omgeving avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7

Na een stevig ontbijt zetten we onze terugreis verder met vrij middagmaal onderweg. Via Zwitserland en Frankrijk bereiken we al snel Luxemburg en België. Vrij avondmaal. Aankomst in Diepenbeek rond 22.15 uur. Einde van een verrijkende en deugddoende reis.

Rome - 8 dagen met bezoek aan Orvieto, Tivoli en Parma

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Rome, de eeuwige stad ... waar meer dan twintig eeuwen bruisende historie de bezoeker opwachten. Op ieder plein, aan iedere fontein vertelt de stad haar verhaal. Wie Europa vandaag wil begrijpen, moet Rome op zijn programma zetten! Maar Rome is meer dan alleen maar monumenten: het is ook de bruisende hoofdstad van Italië met schitterende winkels, gezellige straatjes en pleinen waar je probleemloos de Italiaanse ‘Dolce Vita’ kan ontdekken. Met Reizen De Zigeuner ontdek je Rome in al haar facetten.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de autosnelweg via Luxemburg en Frankrijk (met vrij ontbijt onderweg). De Vogezen en de Elzas brengen ons in de juiste stemming.... vakantie! Vrij middagmaal onderweg. We doorkruisen verder het bergachtige Zwitserland om ‘s avonds te arriveren in ons hotel in de omgeving van Milaan. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het deugddoende ontbijt rijden we verder via de Italiaanse autosnelwegen richting Rome. Onderweg brengen we een bezoek aan Orvieto, beroemd omwille van haar prachtige kathedraal en de witte wijn. We bewonderen er de rijk versierde façades en genieten van de talrijke winkeltjes en gezellige straatjes. Doorreis naar Rome, waar we in de vooravond arriveren. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in ons hotel in Rome.

Dag 3

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het antieke Rome met het Colosseum, de ruïnes van het Forum Romanum en het Capitoolplein. Na het vrije middagmaal verkennen we de omgeving van het Pantheon, met tevens een bezoek aan de rijkelijk versierde San Ignaziokerk. We verkennen het politieke hart van de hoofdstad en bezoeken een van de hoogtepunten van het barokke Rome: de Piazza Navona. Hier kan je genieten van vrije tijd in een sfeervolle omgeving. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Wie Rome zegt, zegt ook 2000 jaar christendom. Daarbij mag een bezoek aan de catacomben niet ontbreken: deze oude ondergrondse begraafplaatsen weten de bezoeker altijd opnieuw te boeien. Aansluitend bezoeken we de hoofdbasiliek van Sint-Paulus buiten de muren, een imposant voorbeeld van christelijke architectuur. Rond de middag brengt de autocar ons naar Tivoli, gelegen in het heuvelland ten oosten van Rome. Na een vrij middagmaal genieten we van de prachtige Villa d’Este, met haar mooi versierde villa en tuinen die voorzien zijn van talloze fonteinen. Puur genieten in een fabelachtige omgeving. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

In de voormiddag trekken we richting Trastevere, een gezellige authentieke wijk van Rome, waar je de Santa Maria in Trastevere met haar prachtige mozaïeken moet gezien hebben. In de buurt bezoeken we ook het Tibereiland. In de namiddag bezichtigen we de omgeving van de Spaanse Trappen, gelegen in het bruisende winkelhart van Rome. Van hieruit trekken we naar de indrukwekkende Piazza del Popolo, gekend omwillen van haar stadspoort, obelisk en fonteinen. Avondmaal en overnachting. 

Dag 6

Vandaag volgt alweer een rijk gevulde dag in Rome. We bezoeken in de voormiddag de Piazza della Repubblica met de verrassend mooie S.Maria degli Angelibasiliek. Vervolgens passeren we het presidentieel paleis met in de omgeving nog enkele opmerkelijke pareltjes uit de barokperiode. In de buurt van de Trevifontein kan je genieten van vrije tijd in een gezellige sfeer van kleine straatjes en winkeltjes. Vrij middagmaal in de buurt van het Vaticaan. De namiddag staat in het teken van het Vaticaan met een bezoek aan de Vaticaanse musea met de Sixtijnse kapel, het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Rome.

Dag 7

Vandaag verlaten we de stad Rome en vatten onze terugreis aan richting noorden, doorheen het golvende Toscaanse landschap en de Apennijnen. Om nog extra van de omgeving te genieten, stoppen we na het vrije middagmaal in één van de belangrijkste steden van Emilia -Romagna: Parma. Kort stadsbezoek aan deze gezellige stad, bekend om haar Parmaham, parmezaanse kaas en ... voetbal. We voorzien vrije tijd zodat je de nodige lekkernijen mee naar huis kan nemen. Via de autosnelweg verder richting Milaan. In de omgeving van Milaan avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8

Na een stevig ontbijt zetten we onze terugreis verder met vrij middagmaal onderweg. Via Zwitserland en Frankrijk bereiken we al snel Luxemburg en België. Vrij avondmaal. Aankomst in Diepenbeek rond 22.15 uur. Einde van een verrijkende en deugddoende reis.

Vervoer

Voor de metroritten, entreegelden en reservatiekosten voorziet u best ongeveer € 90/persoon. Toeristentaks opgelegd door de stad Rome wordt ook ter plaatse afgerekend. 

top