Rüdesheim - Brühl’s Hotel Trapp
Meerdaagse reizen

Rüdesheim - Brühl’s Hotel Trapp

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Tijdens deze reis maken we kennis met de Rijn en zijn zijrivieren Main, Moezel en Neckar. Om niet telkens stadswandelingen te maken, zijn boottochten een prachtig alternatief om kennis te maken met de mooie landschappen en hun bekende dorpjes en steden. Rustig zittend op het dek genieten we van de mooie uitzichten van kastelen, burchten, ruïnes, kleine pittoreske dorpjes, enz. Maar ook een bezoek aan Rüdesheim, Frankfurt, Heidelberg en Koblenz zullen zeker niet ontbreken op deze reis. 

Brühl’s Hotel Trapp

Ons hotel ligt in het oude centrum van Rüdesheim. 

Faciliteiten

Het hotel voorziet wifi in alle kamers en openbare ruimtes. 

Kamers

De lichte, comfortabele kamers hebben allemaal een radio, tv, telefoon en een eigen badkamer uitgerust met een haardroger. 

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met
het ontbijt op dag 4. 

Het hotel voorziet een rijkelijk ontbijtbuffet.

Bezoeken

Voorzie voor de inkomgelden ± € 60 p.p.

Kledij

Aangepaste kledij en schoeisel voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220v. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Rüdesheim - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1: Rüdesheim am Rhein

In de vroege ochtend rijden we naar Rüdesheim am Rhein. Vooraleer we halt houden in het stadje brengen we een bezoek aan de Abdij van Hildegard, gelegen in de wijngaarden. We zetten onze tocht verder met een geleide wandeling. Die brengt ons naar de romantische nauwe steegjes met oergezellige wijnhuizen en ontelbare “Strausswirtschaften”, in het bijzonder de wereldberoemde Drosselgasse. Na de vrije lunch nemen we het kabelspoor om te zweven over de wijnranken om zo aan het "Niederwald Monument" te komen. Van hieruit heeft men een prachtig zicht over de wijnbergen en over de Rijn. In de vroege avond checken we in in ons hotel gelegen in het centrum van Rüdesheim. Na het avondeten is er nog de mogelijkheid om te genieten met dans en muziek in de Drosselgasse.

Dag 2: Frankfurt am Main

Na een uitgebreid ontbijt rijden we naar de metropoolstad Frankfurt. De stad is bekend om zijn contrasten, het verbindt traditie met modernisme in het hartje van Europa. We ontdekken talrijke bezienswaardigheden zoals die Friedensbrücke, das Museumufer, Sachsenhausen, Maintower... Na het vrije middagmaal schepen we in om een tochtje op de Main te maken met de boot. We bewonderen de stad en de omgeving vanuit een ander ooghoek.

Dag 3: Heidelberg en Neckar

Het wondermooie Heidelberg is onze halte van deze dag. Een geleide wandeling in de oude hoofdstad van de keurvorsten met zijn mooie fonteinen, statige burgerhuizen, de beroemde Heiliggeistkirche, de Kornmarkt met zijn Madonna ... laat ons kennismaken met de romantische Altstadt. Een (facultatief) bezoek aan Schloss Heidelberg mag niet ontbreken, het slot is één van de beroemdste ruïnes van Duitsland en tevens het symbool van de stad. Ook de oudste universiteit van Duitsland is hier gelegen en heeft een grote aantrekkingskracht waarvan wij zeker deel kunnen uitmaken door een bezoekje te brengen aan één van de vele oude studentencafés. Natuurlijk gaan we Heidelberg en omgeving ook verkennen door een boottochtje dat ons langs de Alte Brücke, het slot en bijgebouwen brengt over de Neckar.

Dag 4: Koblenz en Rijn

We sluiten onze laatste dag af na een heerlijk ontbijt met een bezoek aan Boppard. Een stadswandeling door het centrum brengt ons langs de middeleeuwse kerken en het oudst bewaard gebleven Romeinse Castellum. Van hieruit nemen we de boot naar onze laatste bestemming Koblenz. Tijdens deze boottocht op de Rijn komen we zeer talrijke kastelen en ruïnes tegen. We leggen aan in Koblenz aan “das Deutsche Ecke”, waar de Rijn en de Moezel samenvloeien. We maken kennis met de rijke geschiedenis aan gebouwen en pleinen die meer dan 2000 jaar teruggaan maar ook de vele kerken die we er terugvinden. Hierna zetten we onze tocht verder richting Diepenbeek.
top